דבר ראשון אם אני זוכרת את הפרשיה של בניזרי זה היה "טובות הנאה" שהוא קיבל, זה לא גניבה....ודבר שני אני לא רוצה סתם להגיד דברים אז אין לי מה להגיד פה, וד"א בניזרי חזר בתשובה רק מלפני כמה שנים מי שלא זוכר הוא היה פעם דוגמן ככה שלא כל החיים שלו הוא ישב ולמד...אבל אתה יודע מה מעצבן אותי?? זאתם רואים משו על דתי אחד ואתם ישר באים ומכלילים!!! נמאס מזה...ואז אומרים " כל הדתיים האלה גנבים..." זה מעצבן!!
עכשיו,מה זה משנה אם בנאדם דתי או חילנוי זה אסור לגנוב. אז לא הבנתי מה הויכוח בעניין הזה.... אתה אומר שלחילונים מותר לגנוב?!
תראה עמית יש את העניין של הבחירה החופשית. ה' גם רוצה שכל היהודים יהיו דתיים וישמרו תורה ומצוות אז למה הוא לא הוליד אותנו דתיים עם דעות של אמונה בו מההתחלה?! למה הוא לא שם לנו מנגנון בראש שכל פעם שלא התפללנו מצפצף לנו בראש עד שניתפלל?? כי ה' נתן לכל אדם את הבחירה האם לשמור תורה ומצוות או לא...האם לשים כיפה על הראש או לא...האם לרצוח או לא לרצוח. כל אחד לפי הבחירה שלו בוחר לעשות מה שהוא רוצה והוא גם צריך לקחת בחשבון את ההשלכות של מה שהוא עושה.
אם לא הייתה לנו בחירה מה היה טעם במצוות? הרי היינו חייבים לעשות אותם מהכרח.
מה היה טעם בשכר על המצוות? מה היה טעם בלתת עונש למי שעבר עבירה? (הרי ה' "הכריח" אותו וקבע לו לעשות את העבירה נכון?) הכל פה בקשר לבחירה החופשית. יש לכל אחד בחירה חופשית וזה עונה לך למה ה' לא הוליד את הבנים עם כיפה על הראש ...כי הוא רוצה שכל אחד יבחר מדעתן האישית ורצונו האישי האם לשים כיפה או לא...
כל הכבוד לך!!בנאדם צריך להתפלל לקב"ה ולא בגלל שהרב אמר...
יש את העניין "עשה לך רב", כל אדם בוחר לו רב שהוא סומך עליו בעיניים עצומות ובוטח בו וכך הוא יכול להתייעץ איתו בדברים מוסיים שהוא מתלבט עליהם בקשר להלכה, שלום בית וכו' והוא צריך לנהוג כמו שהוא אומר.
אני לא יודעת מה בנוגע אלייך אולי אתה צדיק נסתר אבל אני יודעת שאני לא צדיקה ויש עוד מחא דברים שאני לא יודעת לגביהם וצריך ללכת לפי פסיקה של רב מסויים.
לכן אתה יכול לראות פיתאום אנשים דתיים שנוהגים באופן שונה זה מזה ולמה זה? כי יכול להיות שבעניין מסויים רב אחד אמר לנהוג בצורה אחת ורב אחר אמר לנהוג בצורה שנייה (אני מתארת לעצמי שאם סמכו מישו להיות רב אז הוא יודע יותר ממני בקשר לתורה וההלכה, נכון?) אז אנשים שהולכים לפי רב א' ינהגו כמו שהוא אמר ואלה שהולדים לפי רב ב' ינהגו כמו שהוא אמר.
לדוגמא כך את הרב עובדיה יוסף שליט"א, מי אני לעומתו?? אני לא מגיעה לברכיים שלו בגדולה שלו ובידע שלו בתורה, הלכה, גמרא, משנה, תלמוד וכו'....למה כל כך הרבה אנשים הולכים לבקש ממנו ברכות?? כי יודעים שהוא רב גדול!! יש כל כך הרבה סיפורי ניסים, קצת להעריך את הרבנים. אם הוא לא היה כזה מקובל גם אנשים לא היו הולכים אחריו ונוהגים כמוהו....לא ככה?
אם בעז"ה (אמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן) תיהיה רב גדול, למה שלא יקשיבו לך?? אם אנשים רואים באמת שאתה גדול ומבין בתורה אז הם יכולים לקבוע שאתה הרב שלהם.
חחח אני לא לומדת גמרא אבל אני מסכימה איתך שאני לומדת יותר ממך תנ"ך בביצפר (7 שעות בשבוע)
אני אישית לא מכירה מישו שחזר בשאלה ונידו אותו מהבית, יש לי ידיד לצערי הרב שחזר בשאלה עכשיו והוא ממשיך לחיות בבית שלו ולהיות איתם והם אוהבים אותו בדיוק כמו שהוא...
בגלל כמה משפחות שעושות ככה לא צריך לבוא ולהכליל....
טוב יש לי עכשיו סיטואציה ותגיד לי מה היית עושה במקרה כזה...:
בעוד כמה שנים שתיהיה אבא בעז"ה ויהיו לך ילדים הם ילכו לביצפר וימצאו להם חברים נכון? ונגיד וחס וחלילה כמה מהחברים של הבן שלך יהיו גנבים\רוצחים\אונסים או אנאערף עושים משו לא טוב. מה היית עושה?
אני מתארת לעצמי שאתה תיהיה אבא טוב ותחשוב בטובת הילד שלך נכון? אז אתה תרחיק את הבן שלך מהחברים האלה ולמה? כי הם יכולים להשפיע על הבן שלך שיעשה גם את אותם דברים נכון? "לחץ חברתי" מה שנקרא...
אותו דבר לגבי הדת, אנשים דתיים לא רוצים שהילדים שלהם יהיו מושפעים "מתרבות המערב".
ובקשר לאהבה של אמא....מי לא מכיר את השיר" כי אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא". אין כזה דבר בעולם, אמא תמשיך לאהוב את הילד שלה גם אם הוא יהיה אוצח, אנס, גנב וגם אם הוא יחזור בתושבה או חלילה בשאלה אמא תמשיך לאהוב את הבן שלה. אין על זה עירעור בכלל.
יכול להיות שיש משפחות של דתיים שהבן\הבת הגדולים חזרו בשאלה והם כבר גדולים מספיק ויכולים לדאוג לעצמם אז ההורים מבקשים שיעזבו כדי שלא ישפיעו על האחים הקטנים שלהם (כן כן לאחים גדולים יש השפעה מממש מממש גדולה לאחים הקטנים שלהם) אבל זה עדיין לא אומר שהם לא אוהבים אותם.

בנאדם צריך להתפלל לקב"ה ולא בגלל שהרב אמר...
ציטוט ההודעה
- סמיילי עובד אלילים.

בובית יש רק אחת