נכתב במקור על ידי
lemongrass
משה תגובה מעניינת אבל הולכת מסביב.
לצערי אני למדתי את הדברים האלה כן ולא ידעתי מה זה יהדות בכלל עד גיל 25 בערך אז לחשוב שאין לי מושג מה אתה רושם זה קצת מעליב.
אז ככה אני אנסה לפרק את הודעתך (משהו בסגנון שלך אבל לא בצורה שאתה הצגת את הדברים) ולענות עליה במלואה ולא להעדיף לפספס את רוב הדברים כמו שאתה העדפת לעשות (אולי כי אין לך את הידע או שאין על זה תשובה אני לא אכנס לזה) וכמובן אני אתעלם מהנימה האישית והציניות המכוונת (או הלא מכוונת).
והתגובה היא כדלקמן.
א. להיות יהודי זאת לא בחירה אתה יכול לבחור להיות מה שאתה רוצה אבל תמיד תישאר יהודי כל עוד נולדת לאמא יהודיה אז לא משנה כמה תנסה לעקור את זה אתה תישאר באותו המצב שזה יהודי (אה אתה יכול להשאר במחשבה שאתה לא יהודי זה לא משנה את העובדה)
אני יכול ללכת מחר להיות מוסלמי או נוצרי, כולם יקבלו אותי בידיים פתוחות מבלי להתגייר, ללמוד שנה שלמה בילבולי מוח של תורה ולעשות טבילות במים "מקודשים" (זה רק לנשים? בכל מקרה זה לא מעניין).
אני לא יהודי, תבין את זה, בשבילך אני אולי יהודי, בשביל עצמי אתה ואני הם בני אדם מתוך סוג שנקרא Homo sapiens זה מה שאתה, תרצה בכך או לא.
ב. תיאוריה מדעית הינה ותמיד תהיה קשר סיבתי בין עובדות זה שאתה מנסה לצייר זאת שהיו ניסויים ובדיקות מדוקדקות לא הופך את זה לעובדה זאת עדיין תיאוריה לכן אני אקח את התיאוריה של "המפץ הגדול" ואוכיח לך ממנה. (אני מקווה שאתה מסכים לקרוא לה תיאוריה כן?)
תיאורית המפץ הגדול לא דבר מוכח אלא השערה מסוימת לתופעה שנקראת התרחקות הגלקסיות שהיא עובדה מדעית! תוסיף עובדה כמו קרינה וכו' תחבר הכל ביחד בקשר סיבתי נכון והנה נולדה תיאוריה שאמורה להסביר את כל הקשר בין העובדות והיא נקראת "תיאורית המפץ הגדול" אז להגיד שזאת עובדה זאת שטות גמורה! כי אם היה אפשר לקרוא לזה עובדה לא היינו צריכים תיאוריה נוספת להסברת תופעות שתיאורית המפץ הגדול לא מצליחה להסביר כמו האחידות של היקום הבדלי קרינה וכו' בקיצר תעשה לי טובה תיאוריה הינה קשר סיבתי בין עובדות לא יותר מכך ובתיאורית המפץ הגדול ישנן עדיין שאלות לא פתורות כמו הקביעה שהכל התחיל מנקודה לא ברורה כי לפני אותו פיצוץ לא היה לא חלל ולא זמן ולא שום חוקים פיזיקליים שלפי האמות מידה המדעיות ניתן לבחון או למדוד. אז להגיד שיש למדע תשובה זה לא נכון הוא מניח הנחה שנקראת אקסיומה (שכבר הסברתי מה היא) וזהו מכאן הכל נתון לקישור של עובדות בקשר סיבתי כלומר הסבר לרצף של עובדות לפי ההנחה הראשונית.
יפה, אתה משתמש כמו כל הדוסים כשאין להם תשובה למשהו מסויים, אתה לוקח טיעון שנקרא "איש קש" מנסה להוכיח דרכו את מה שאתה לא יכול להגיב עליו בהודעה המקורית. אני לא הזכרתי במילה אחת את תאוריית המפץ הגדול בהודעה שלי, אתה הולך כרגע לכיוון הזה אבל אני לא דיברתי על זה בכלל, אמרתי גם שאני לא מעוניין לדבר על זה כי נדרש ידע נרחב באסטרולוגיה, גאולוגיה, פיזיקה ונושאים אחרים שלי ולך אין הכלים כרגע לדון עליהם, זה הרבה יותר מורכב מאשר "זו תאוריה ואף פעם לא יוכלו להוכיח אותה", אני דיברתי על תאוריות אחרות כמו התא החי, ומשם התפתחה הרפואה כולל ה DNA ועוד דברים שמצאו בדרך. התאוריה של מנדל לדוגמה עם הגנופטים, לעולם לא איכזבה כבר מעל ל 200 שנים, על זה מתבסס כל עולם הגנטיקה ובכלל כל המדע בכיוון הזה, אז תגיד שזו תאוריה זה לא משנה איך תקרא לזה, בנו על זה נושאים שלמים והאנושות עדיין עובדת לפי הכללים הללו, כולל פיזקאלים של ניוטון ואיינשטיין וכולל עוד המון "תאוריות" שאתה קורא להן אבל גם משתמש בהן בעקיפין או ישירות ביומיום. כל עולם הרפואה שאתה מסתמך עליו כשאתה חולה (ולא על אלוהים) מבוסס על תאוריות ולא על עובדות (כמו בשפתך, למרות שתאוריה = אוסף של עובדות שחיברו לתוך מיטרייה אחת).
יש דבר כזה שנקרא במדע Falsifiability זו הדרך היחידה שאפשר להפיל תאוריה מדעית. כאשר לא עושים את זה במשך מאות שנים, כנראה שגם בלתי אפשרי יהיה לעשות את זה, כי אתה חייב להוכיח שהתאוריה שלך יותר נכונה או הוכיחה את התאוריה הקודמת כשגוייה. כאשר אנחנו מדברים על התאורייה של דארווין (שהתפתחה הרבה לפני זה ובכלל לא התאוריה של דאוורין אלא של לפחות 10 אנשים שונים שהוא חיבר את כל המסקנות של כולם והוציא את זה בתור התאוריה שלו) קיימת מעל ל-350 שנים אם נחבר את כל האנשים שהתחילו את זה. עד הלום משתמשים בתאוריה הזו, וגם הוכיחו שהוא טעה בחשיבה שלו לגבי דברים מסויימים אבל זה הגיע כאשר עולם המדע התבסס על התאוריה שלו (ושל מנדל על הגנטופים ועוד הרבה דברים אחרים).
אתה יכול זלזל במדע כמה שאתה רוצה, אבל בסופו של דבר כשרע לך או לכל אחד מהדוסים איי שם, אתם תלכו לבית חולים ולא תתפללו לאלוהים שלכם.
ג. כל התיאוריות שהעלית כולן ככולן מבוססות על אקסיומה מסוימת שאם אתה מערער עליה אתה מערער על כל התיאוריה וזה שאף אחד לא טרח לקשור קשר סיבתי אחר או לקבוע בסיס אחר לא אומר שהתיאוריה הזאת נכונה! היא פשוט לא הופרכה ולא בלתי מופרכת ויש הבדל עצום בין הדברים.
אין שום אקסיומה בתאורית התא החי, אין שום אקסיומה בעוד עשרות אם לא מאות תאוריות אחרות, אתה מנסה לתרץ תאוריות מדעיות ע"י אקסיומות כאשר האקסיומה הכי גדולה כאן היא שלך, והיא שוות ערך ל "אלוהים עושה קסמים והוא זה ששומר עלינו ומעניש אותנו על כל מה שאנחנו מכניסים לפה, משתינים, מדברים או עושים" - זו נקראת אקסיומה, לא, עולם המדע הוא לא אקסיומה הוא מחקר והתנסות במשך עשרות ומאות שנים, בניגוד ללקיחה בחשבון של דברים שהם כביכול מובנים מאליו אבל הם לא. אם אתה מאמין בהארי פוטר, תמשיך להאמין אבל אל תגיד שהכל זה אקסיומה כשאתה בעצמך מאמין באקסיומות.
ד. קודם כל הרמב"ם הוא אחד החכמים הגדולים של האומה היהודית ולחשוב שהוא לא ידע מה אתה רוצה להגיד זאת שטות כי אתאיסתים היו בתקופתו וכל הספר של מורה נבוכים הוא כתב במיוחד בשבילם אז אם יהיה לך קצת זמן מיותר אתה מוזמן לקרוא את הספר הזה אתה תפגוש שם את כל הפילוסופים שהיו בתקופתו ולפני תקופתו שעליהם הוא מתבסס בכל הספר ומהם הוא מוכיח את כל הטענה של עולם קדום ולמה זה בכלל לא משפיע על התורה.
רק חבל שהיו פילוסופים יוונים הרבה יותר חכמים ממנו שחיו הרבה לפניו ואמרו את אותם הדברים אם לא במדוייק, אז השאלה אם הוא מעתיקן או לא, בכל מקרה היו לו המון טעויות והוא בן אדם כמוני וכמוך, שום דבר לא עושה אותו חכם. גם אני יכול לקחת פסוקים מהתנ"ך ולחזות את העתיד אחרי שהוא קרה.
למה יהודים לא המציאו שום דבר מהתנ"ך? למה הגויים שולטים בעולם הטכנולוגיה והמדע? למה גויים הם העשירים בעולם? אף אחד לא עזר לעולם בכך שהוא למד תנ"ך, בשום תחום לא בחקר מחלות וריפוי שלהם, לא בטכנולוגיה כגון המצאה של כלי תקשורת (אינטרנט לדוגמה), כמו למנוע אסונות טבע (מה שיש כבר כמו חזאות של טורנטו או רעידת אדמה), דברים שמתגלים בתנ"ך פתאום לאחר שהם קרו וגם זהו פירוש של אנשים הזויים ואין קשר בין הפירוש לבין הדברים שקרו.
ראה את המקרה של השריפה האחרונה ביערות הכרמל, פתאום כל הפינגווינים רצו לחפש פסוק לכך בתנ"ך ומצאו משהו הזוי, כולל הרב הגדול מכולם של ישראל אמר שזה בגלל שתושבי הצפון חוטאים, גם השואה היה חטא נכון? הכל חטאים, רק מעניין שבת"א חוטאים הרבה יותר מבחיפה והאזור, אז מה קורה כאן? איפה ההגיון? מה עם יהודים שעזבו את מדינת ישראל והם "מתבוללים" עם גויים בחו"ל? אותם לא מענישים? מה עם העניין שזו ארץ הקודש והוא שרף מיליוני עצים שלא עשו לו שום דבר בארץ הקודש?
בקיצור אין לי כוח זה לא משנה מה אני ארשום זה נכנס לך לעין אחת ויוצא מהאוזן השנייה.
דבר נוסף כשאני לוקח את הקונספט של עולם קדום אז כל הוכחה שלך על ממצאי אבנים ואדמה שכבות גיאולוגיות וכו' מיותר כי אז אני ואתה שווים בהבנה אני אומר שלא היה זמן לפני 6000 שנה אתה אומר שאתה מודד זאת אין בעיה אז הגעת ל 4.5 מליארד שנים.
לגבי כל עניין החי והצומח נתתי כבר תשובה שאמרה הגמרא עוד לפני 2500 שנה שהמבול היה בטמפרטורת רתיחה ולכן כל חי וצומח וכנ"ל מאובנים (שנוצרים מתחת פני הים כידוע בסלעי גיר) איבדו משמעות של בדיקה קונבנציונלית מכל מה שפירטת (ועברתי על הכל) אז מה ההוכחה שלך בעצם? מה עצמות של לטאות ענק? שרוב רובן של עצמות אלו בכלל משוחזר מהשערות של גודל טביעות רגליים, מרחקים בין עצמות וכו'? מי אמר שלטאות מסוג כזה לא היו לפני תקופת המבול? אף אחד לא שלל את זה אבל להגיד מליוני ומליארדי שנים זאת אופציה שנשללת ע"י המבול אז כך שלא נשאר כלום.
אתה לא עברת על שום דבר, אני גם לא בזבזתי את הזמן שלי לרשום לך אלא רשמתי בשביל מי שרוצה לקרוא את זה שלא יאמין בסיפורי אלף ולילה שלך וגם בשביל לרשום לעצמי כדי שהבא שיבוא ויגיד שהעולם בין 6000 שנה יקבל את השיטות מדידה של היום. זה ברור שאתה תגיד שכל השיטות מדידה הם בולשיט, אתה לא ידעת עד שרשמתי בכלל מה המשמעות או השם של כל שיטת מדידה, גם לא הלכת לחפש ולחקור עליהם כי אלוהים מעל הכל ואם הגמרא (הארי פוטר?) אמר שהעולם בין 6000 שנה אתה תאמין לזה בעיניים עצומות כי אתה חושב שהם יותר חכמים ממך, זאת הבעיה שאתה חושב שאתה נחות, בניגוד לעולם המדע שהוא יודע שהוא עליון והרבה יותר חכם מאשר צללית שרואה מה אתה עושה ביומיום ותעניש אותך בגיהנום. אם עכשיו הייתה מלחמה גריעינית והדבר היחיד שהיה נשאר על האדמה אלו שרידים של הספר של הארי פוטר שנמכר במיליוני עותקים בעולם, סביר להניח שישארו שרירדים לכך, ואיזה יצור היה מוצא את השרירים לכך והיה מתפלל שהוא האלוהים כי הם היו איכשהו מתרגמים את העניין ומוצאים שהארי פוטר עף על אריה ועשה קסמים והיה לו גם אגודות אז הינה כל העם של אותו הייצור היה אומר "הארי פוטר הוא האלוהים, מעכשיו נאמין לו" - זה בדיוק מה שאתה וחבריך עושים, אתם חבורה שמאמינה במשהו שהוא לא קיים, לא יהיה קיים ולא היה קיים. אין שום הוכחה לכך שהוא היה קיים איי פעם וגם לא תהיה. אמונה זה דבר טוב, לאנשים חלשים שמחפשים להיחזק במשהו ואם זה מה שעושה אותם לאנשים טובים יותר בעולם, אז אני בעד ותומך בכך.
וההוכחות שלי הן המיצאות של עצמות של בני אדם מהזן שלנו וזנים קודמים לנו עם כל האנטומיה שפירטתי לאחר מכן, אבל זה לא מעניין ולא חשוב לך, אתה יודע לקרוא אותיות בעברית עם ניקוד, זה מה שחשוב לך.
תבין, לא היה מבול, לא היה מרק לפני 6000 שנים ולא היה נוח, וגם לא היה אלוהים. היו דינוזואורים ויש לכך הוכחות ועובדות מדעיות, וטי-רקס לא היה נכנס לתיבה של נוח עם עוד 50 חיות או כמה שלא היה שם שהוא היה שמח לטרוף באותה השנייה, כל ההגיון המגוחך והסיפורי אגדות הללו הם דברים נחמדים, אבל תלך לטפטף למישהו אחר לא לי.
ה. אני כמובן מדלג על כל העוקצניות והציניות ואנסה למצוא את הטענה הנוספת לפני הסיום ברשותך כן?
מסורת נולדה ממיקומים גיאוגרפיים? אתה בטוח במה שאתה אומר? כי אם כן אז איך זה שיהודים חגגו את הפסח ואת הסוכות ואת כל שאר החגים באותה מתכונת בכל התפוצות? איך זה שכל היהודים בכל התופצות קוראים את התורה בעברית והכל כתוב באותה הצורה ומספר המילים בין אם זה ספר תורה בן אלף שנים ובין אם זה ספר תורה בן ימינו? בקיצר עשה טובה את הגיבוב שטויות האלה תשאיר למי שלא מבין ביהדות כי זה רחוק מאוד ממה שאתה מנסה לתאר ועוד להשוות בין יהדות לנצרות או איסלאם? תגיד אתה רציני? אתה יודע כמה שינויים יש בין קוראן עיראקי לבין קוראן סורי? פחות אות יותר אות למי זה משנה? שלא נדבר על השינויים בברית החדשה ועוד כל מיני כתבי "קודש" שלהם... בקיצר עשה טובה תבדוק לפני שאתה טוען זה ממש מגוחך מה שהעלית כאן.
הבעיה שהשינויים הגאוגרפים שאתה מתייחס אליהם נרשמו בספר האגדות שלך שנשקרא התנ"ך או התורה מה שזה לא יהיה, אלו לא השינויים הגאגורפים האמיתיים שהיו בעולם באותה העת. כל היצורים חיו בעבר באזור אפריקה, יותר נכון מרכז ומזרח אפריקה כי שם הם היו יכלו להתקיים, בכל שאר העולם היו תנאים קיצוניים של חום מדבר או קור. מה גם כל היבשות לפני כ- 50 מליון שנה היו מחוברות יחד והתחילו להתפצל ע"י טקטוניק, שזה דבר ידוע בגאולוגיה, אבל שוב, אתה וכל חבריך הבורים לא יודעים עליך וגם לא רוצים לדעת, כי אתם מאמינים באגדות.
ו. כל ההוכחה שלך אמרתי נשענת על ההנחה שבאמת זה גיל המאובנים וכבר אמרתי שכאן הכל משובש בגלל הטענה שהעליתי אם תביא עצם שבישלת אותה במשך שנה עם אדמה צמחים ועוד שאר עצמות ובשר וריקבון ומה לא ותצליח לקבוע את גילה במדויק אחרי שנה של בישול כזה בלי הפסק יהיה על מה לדבר אבל עד אז שאתה לא לוקח את הדברים האלו בחשבון אין על מה לדבר אתה אומר גיל אני אומר שהגיל שלך משובש מבחינתי כי אתה לא לקחת בחשבון את המבול כמו שהגמרא מציגה אותו והגמרא לא התייחסה לזה שאתה תבוא בטענה של גיל עצמות ובדיקות כאלו היא טענה את זה בפירוש על איך המבול היה נראה.
חחחח זה כבר נהייה ממש מצחיק, אני אומר לך שהגיל המדוייק ביותר נמצא באזורים וולקנים, אתה יודע מה זה? זה וולקנו, אתה יודע מה הטפרטורה של לאבה? בין 700 ל 1200 מעלות, אז ירד גשם חם, זה היה רק עושה את כל המאובנים דאז להיות בקטגוריה יותר מדוייקת ממה שהם היום. וכמו שאמרתי שיש סטיות תקן, אבל אם תמצא מאובן שהוא מלפני 7 מיליון שנים, לא משנה איך תסובב את זה הוא לא יהיה פחות מ 6000 שנים, גם אם הוא יהיה ב 50% פחות מגילו המקורי שזו סטיית תקן מטורף שלא קיימת בכלל בכל שיטת מדידה שאני רשמתי למעלה, אז הוא יהיה בן 3.5 מיליון שנים, גם פה התאוריה שלך נכשלת. אתה מתכחש למדע ולטכניקות שיש לאנושות היום, אתה מתכחש לזמן מחצית החיים של חומרים בטבע שאלו כבר לא תאוריות אלא עובדות כמו שחור ולבן, אתה מתכחש לראדיואקטיביות שאין לך מושג קלוש כל התאוריה הזו, העיקר הספר 1000 עמ' שלך או כמה שזה לא יהיה, לזה אתה לא מתכחש, שוב לא אכפת לי מהאמונות שלך אבל רק תקשיב לעצמך רגע ותראה שאתה הולך על עיוור ומאמין בצרף של מילים שרשמו בני אדם לפני כמה אלפי שנים (וגם זה בספק).
אז לא הצלחת להוכיח כלום חוץ מלהציג דרך אחרת שכאילו מסבירה את בריאת העולם או את היווצרותנו כבני אדם אך בשורה התחתונה לא קיבלתי תשובות ואני כרגע עם יותר שאלות.
ברור שלא הצלחתי להשיג כלום, גם פירסמתי קישורים כמה חז"ל היה אהבל וכל השטויות שהוא רשם ותירגם ופירש הם שטות גמורה כמו רמ"בם בדיוק באותו הצורה. אין לך איך לענות על הדברים שרשמתי כי אין לך ידע בכך וזה בסדר, לא ציפיתי גם שיהיה לך אז תגיד שהכל שטויות. רק מעניין מה יקרה פעם הבאה שתהיה חולה או שחס וחלילה הילדים שלך יהיו חולים באיזו מחלה סופנית, להתפלל לאלוהים אתה תתפלל אבל מה שבטוח אתה לא תסמוך עליו שירפא את ילדך, גם אם תהיה הכי צדיק בעולם אתה תפנה לעולם המדע והרפואה, למה? שנינו יודעים למה.
ולא אל תדאג אתאיסטים כשקורה משהו לא מתפללים לאלוהים, הם הולכים לעולם המדע והרפואה ועשים בכל מה שביכולתם להתגבר על הבעיה ע"י תרופות וטכנולוגיה וניתוחים ולא ע"י קריאה בבית כנסת וקריאה לקאספר הרוח.
סתם דרך אגב אתה מאמין בזה שלאדם יש נפש או רוח או איך שתרצה לקרוא לזה חוץ מגופו הפיזי של האדם?