אוקיי זה יהיה ארוך
1.אלוקים כל יכול זה ברור (אם אתה לא מאמין איש איש באמונתו יחיה)
סבבה.
2.שום דבר לא מאלץ את אלוקים אם אלוקים מחליט משהו זה סופי ואפשר לשנות את זה רק בתפילות וחזרה בתשובה (באמת לא כי כולם חזרו נזרום)
סבבה.
3.אני יודע שיגידו לי פה אתה לא צודק אתה לא ככה אתה לא ככה אז תחסכו את זה איש איש באמנתו יחיה
סבבה.
4.אלוקים לא גורם סבל אם אתה סובל בעולם הזה זה מציל אותך ממשהו בעולם הבא (אולי אתה לא מאמין זה לא ממש אכפת לי תעשה עם זה מה שבא לך)
לא סבבה. בשאלה שלי כתבתי שאני יודע שהסבל הוא עונש, השאלה בכל זאת קיימת. אם אלוהים כל יכול, הוא יכול להעניש אותנו או להפחית לנו את העונש לעולם הבא גם בלי שנרגיש סבל וזה גם מה שכתבתי:
כל הסבל שיש בעולם מיותר כי אלוהים יכול להגיע לתכלית של הסבל גם בלי הסבל עצמו (הוא מתגבר על מה שמאלץ אותו לגרום לסבל)
כלומר אם אלוהים אכן קיים אז הסיבה היחידה שהסבל קיים היא כי יש לא עניין בסבל עצמו בלי קשר לסיבה שהוא מביא אותו (עונש)
5.למה אתה חושב על זה כסבל איך אתה מגדיר סבל אם נפלת,נפצעת,שברת רגל,נאבד ארנק,מישהו מת חס וחלילה להכל יש תשובה.
מה זה להכל יש תשובה? אתה מתכוון אולי לומר "להכל יש סיבה?" אם כן, תחשוב קצת על ההשלכות של הגדרת אלוהים ככול יכול ותבין למה זה לא נכון. לא הבנת את השאלה שלי.
6.אלוקים הוא אבא שלך הוא ברא אותך והביא אותך לעולם אבא לפעמים נותן ולפעמים לא ושאתה עושה משהו לא במקום הוא אומר לך אל תעשה את זה אז כנראה שעשית משהו לא יפה אז אבא שלך (אלוקים) אומר לך בהתחלה הוא רומז אחרי זה רומז יותר חזק ועוד פעם אבל אתה לא קולט אז הוא אומר לך בדרך אחרת שלה אתה קורא סבל.
כן.. רק שכחת שבמשל של האבא, האבא לא כל יכול. לכל יכולות של אלוהים יש משמעות בנושא, וזה לא נכון לתת משל של אבא מוגבל כדוגמה להתנהלות של אלוהים הכל יכול.
7.כי ה רוצה להביא אותך לאמת ואם הוא יברא אותך שאתה חושב שאוכל חינם זה טוב אז זה לא האמת והוא הרי אבא שלך הוא לא רוצה להשלות אותך הוא רוצה שתיהיה לך זכות ואז בעולם הבא תגיד אה אני עשיתי את זה ולא נתנו לי רק דחפו אותי לדרך הנכונה.
דבר ראשון, אתה רושם כאן בעיה כביכול שגרמה לאלוהים לפעול בצורה מסויימת (שהיא לא לתת לנו להיות אוכלי חינם). מעצם הגדרת אלוהים ככל יכול, הוא יכול להתגבר על הבעיה הזו בלי לפעול בצורה הזו.
אבל אני לא צריך להשתמש בתשובה הזו בכלל, כי בכלל לא אמרתי שאלוהים היה צריך לברוא אותנו בתור כאלה שחושבים שלהיות אוכל חינם זה טוב, אמרתי שהוא יגרום לנו להרגיש שאנחנו לא אוכלי חינם. הוא יכול לברוא את הנשמות שלנו עם זכרונות שהיינו בעולם החומר והיינו צדיקים במהלך החיים שלנו והיה לנו משפט והלכנו לגן עדן. כולם מרוויחים במידה וזה מה שקורה. גם הנשמות נהנות, וגם אלוהים ממלא את רצונו להטיב.
8.אני לא גאון גדול אולי אני לא מסביר את זה בצורה שתבין אבל אני מציע שתבדוק את זה (יש תשובה להכל) אני גם לא מושלם אני עושה עבירות ולפעמים גם מקלל אני גם לא דוס אני מסביר לך מהיגיון הבריא שלי ולא ממה שהרבה פה מסבירים.
אני שמח שאתה לא זרקת את ההגיון, ואני מקווה שלא תעשה זאת
בכל אופן, אני שואל את השאלה הזו פה, זה חלק מהבדיקה שאתה מציע לי לעשות. לפי מה שאני יודע, התשובה היחידה היא מה שניסו לענות פה כמה פעמים, שאלוהים מעבר ללוגיקה ושאלות כאלה לא חלות עליו כי אנחנו לא נבין אותו עם הגיון מוגבל. אם אתה לא הולך לפי השיטה הזו, אשמח לשמוע אם יש לך תשובה.
9.לה אין את מה שאתה מגדיר אותו אתה אומר משהו מטומטם אתה חושב שלאלוקים יש רגשות כמו אדם אין בה כעס ה ברא ילדים שיהיה לו והוא לא יכול לכעוס עלינו הוא עושה את הדברים שהוא עושה כי הדרך שלנו לא טובה והוא מנסה לשים אותנו בדרך נכונה כדי שיהיה לך טוב בעולם הבא כמו כל אבא שרוצה רק טוב לילדים שלו.
אם אתה באמת מסכים עם מה שאמרת, תענה לי על זה:
1. אם אלוהים רוצה שיהיה לנו רק טוב, אז שיגרום לנו רק לטוב. הוא יכול לעשות את זה, נכון?
2. אם אלוהים רוצה שיהיה לנו טוב כי בור ברא אותנו והוא כמו אבא שלנו, למה הוא לא נותן גן עדן לחיידקים ולכל החי שיש? הרי הוא כמו אבא של היצורים האלו, הוא ברא אותם.
3. הוא יכול לשים אותנו בדרך טובה גם בלי שנסבול מזה לא? הרי הוא כל יכול...
10.אני רוצה שתדע אני בנאדם מאמין לא יותר אני לא רב אני ילד (באמת) ואני לא מושלם מה לעשות אבל תדע שה רוצה רק טוב בשבילך.
זה בסדר גמור.. אני לא מצפה שיהיו רבנים בפורום הזה שיתחילו לענות על שאלות מהסוג הזה, יש מקומות אחרים שמיועדים לזה. רציתי לשמוע מה אנשים פשוטים חושבים על זה, רציתי לשמוע תגובות מאנשים או ילדים כמוך. (למרות שמהתגובה הספציפית הזאת נראה שלא הבנת כ"כ את השאלה.)
ולגבי זה שאמרת שאלוהים רוצה רק טוב בשבילי: אם אלוהים היה קיים והוא היה רוצה שיהיה לי טוב, שום דבר לא היה מונע מהטוב הזה לקרות. בכל זאת, זה רצון האלוהים, לא?