|
|
אולי,אני לא יודע.
אני לא מבין את התודעה,אני אפילו לא בטוח שאפשר להבין משהו שמפעיל לך את המוח,כי עם המוח אתה מבין,אתה צובר מידע ולומד.
מה שכן אפשר לעשות עם התודעה,זה להיות מודע לתודעה שלך.
אתה יכול לצאת מחוץ לקופסא הזאת של החשיבה הבלתי פוסקת הזאת,על ידי התודעה שלך.
אבל אני יודע שיש אנשים שאומרים שהתודעה שלך זה הנשמה שלך.
שזה מה שמפעיל את המוח ואת הכל.
אין דבר כזה נשמה, והתודעה זה בעצם ההבנה שלך. התודעה זאת הצורה של המוח לפענח מה קורה לגוף. כשאתה חושב ״אני רעב״, ״בא ליx״, "אני רוצה y", ״צריך לעשות z״, אתה משתמש בתודעה שלך. להבדיל ממחשבה, שמתייחסת לכל פעילות המוח. ״נשמה״, כוח חיים מיסטי שנשאר וקיים מעבר להתגשמות פיזית וקיים מחוץ למוח, לא קיים.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
אתה לא טועה, זה מה שגרם לצמחים לפתח קוצים לדוגמא. קוצים זהו אמצעי הגנה של הצמחים שהופיעו על מנת להגן עלייהם. זאת אומרת שהייתה להם מודעות לסכנה על הצמח.
מן הסתם התודעה שלנו מורכבת הרבה יותר מזה של צמחים, שאצלהם זה ברמה ממש בסיסית, בעיקר ברמת התאים. אמצעי החישה שלנו (המוח) התפתח בצורה שעוזרת לצורת החיים (אנחנו) לפענח את הסביבה שלו בצורה מסויימת. אבל כל צורת חיים (נכון לחיים שהופיעו על כדור הארץ עד להיום) שבנויה מתאים הם בעלי מודעות. הישרדות היא שהניעה את התודעה לרמה מורכבת יותר (מוח). חיות שהבינו בצורה טובה יותר את הסביבה שלהם שרדו טוב יותר. חיות שלא פיתחו מודעות, לא איתנו היום.
בקצרה, תודעה זהו אמצעי הישרדותי. ולכן מופיע גם בבעלי חיים וצמחים. שוב, רק במורכבות אחרת.
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad"יצאתי מדעתי... מיד אשוב.
לצמחים עדיין יש תפיסה של העולם שמסביבם. הם עוברים התפתחות כמו כל צורת חיים מוכרת אחרת. הם פיתחו מנגנונים לתפקד עם עולם החי רק בגלל שהיו מודעים (תודעה שונה משלנו) לסביבה. מלכודת ונוס פיתחה מנגנון תפיסה ועיקול של זבובים, פילפלים פיתחו רעל על מנת למנוע מחיות לאכול אותם (כן, זה החריף של האוכל) יש צמחי מדבר שמפסיקים בצורה יזומה תמיכה בחלקים מהצמח כדי שהוא ימשיך לשרוד (הם הורגים לעצמם גבעולים שלמים כדי לחסוך במים) יש צמחים שפיתחו צבע אדום לפירות שלהם כדי לדמות צמחים רעילים (בעבר גם חיית האדם נפלה במלכודת הזאת ובני אדם בשום אופן לא אכלו עגבניות, עד שאיזה אדם אחד עלה לגג וקיים מסע אכילת עגבניות פומבי - הוא שרד את הארוע)
לצמחים אין מוח, והם לא חשים את הסביבה כמונו, אבל יש להם תפישה של העולם וגם הם מונעים בכלל הברזל, ״המתאים ביותר שורד״.
לגבי התא שיוצר ע״י מחשב, אז כן. הוא חי, ולא היה צריך לעבור השתלת נשמע כדי שיחייה.