|
|
בסדר כל עוד המחשבה שלך לא מבוססת אפילו על קצה הראיה הכי קטנה היא שווה למחשבה שספיידרמן קיים.
וזה לא רלוונטי לדיון כל עוד אין לך איזה טיעון משכנע בשבילה.
כמו כן איך אלוהים יכול להיות קיים? חשבתי שאי אפשר לשייך לאלוהים תכונות אנושיות והוא לא איזה אובייקט פיסיקלי שאתה יכול לקרוא לו קיים או לא קיים...
בוא רגע נצא מהפנטזיות הפנאטיות והסיפורים הלא מציאותיים.
בוא נספר את הסיפור המציאותי.
היו היה רב, לרב היתה משפחה מרובת ילדים ואישה אוהבת.
הרב, אומנם צעיר...היה מאוד מוצלח עם הרבה מאמינים.
יום אחד, ילדתו של הרב ביקשה ממנו ללכת לחנות ולקנות לה בובה
לכבוד יום הולדתה.
הופתע הרב כאשר סגרו את החנות, ועל חלון החנות הופיעה כתובת "יהודים מסריחים תמותו!"
בדרך חזרה הביתה הרב הרהר על מה שאירע...כשלפתע, ארבעה אנשים גבוהים וחסונים עצרו אותו
ככה לפתע ברחוב.
חשב הרב כי...ארבעת הגברים בטח רצו לעזור לו ולכוונו לכיוון הנכון,
אך לפתע הבין שזהו לא ביקור חברותי. כאשר אחד מהחיילים שלף סכין והתחיל לגזוז לרב הנחמד את הזקן.
הרב לא הבין מה נשתמע וזעק "אל מלא רחמים, היכן אתה?!"
כשחזר הביתה, מצא את אישתו...שוכבת על הריצפה ספוגה בדם,
וכאשר שאל את שכיניו מה קרה....אמרו לו כי ילדיו נשלחו להרחק מכאן....
וכך נשאר הרב, עם אישה מתה, ילדים חטופים ושיער גזוז.
אבל אמר לעצמו "הכל לטובה"....או שלא?
One Shot - One Kill
חלק אומרים שאם לא היו הורגים 6 מיליון יהודים לא היה את מדינת ישראל. אני אחד אטאיסט ולא מאמין בזה, אם ה' באמת היה קיים היה פייר בעולם וכל מי שהיה עושה טוב היה מקבל טוב בחזרה.
זה בכלל לא משנה אם אדם מאמין שהכל לטובה או לא, כמו שזה לא משנה אם אני או אתה מאמינים באל או לא, אף אחת מאל לא תשנה את האמת.
התנך מלמד אותנו שגם אם תנסה להבין את התוכנית האלוקית, לא תצליח. ( שמעתי על זה שיעור מפי ד״ר פינקלשטיין.)
בקצרה, אני יכול להוכיח את זה מספר בראשית.
ה׳ כורת עם אברהם את ברית בן הבתרים ואומר לו כך:
ידע תדע, כי גר יהיה זרעך בארץ לא להם, ועבדום ועינו אותם ארבע מאות שנה.
וגם את הגוי אשר יעבדו דן אנוכי, ואחרי כן יצאו ברכוש גדול.
ואילו יוסף, שנמכר לישמעאלים והתגלגל למצרים, חשב שהגיע לשם כי התוכנית האלוקית הייתה שהוא יעזור לאחיו, שיגיעו מאוחר יותר להביא אוכל, בעקבות הרעב בארץ כנען. כמו שכתוב:
ועתה, אל תעצבו ואל יחר בעיניכם כי מכרתם אותי הנה, כי למחייה שלחני אלהים לפניכם.
כי זה שנתיים הרעב בקרב הארץ, ועוד חמש שנים אשר אין חריש וקציר.
וישלחני אלהים לפניכם לשום לעם שארית בארץ ולהחיות לכם לפליטה גדולה.
ועתה, לא אתם שלחתם אותי הנה, כי האלוקים. וישימני לאב לפרעה ולאדון לכל ביתו ומשל בכל ארץ מצריים.
כלומר, נראה לפי פשט הפסוקים שיוסף התיימר לגלות את התוכנית האלוקית והסיבה שבגללה ירד למצרים. כמו שראינו בברית בין הבתרים, מסתבר שהוא לא ראה את התמונה כולה, הרי אחרי כמה שנים קם מלך חדש על מצרים אשר לא ידע את יוסף, עבדות מצרים והשאר היסטוריה.
נראה כי ספר בראשית מנסה ללמד אותנו, שגם אם ננסה להתיימר ולהבין את התוכנית האלוקית, כנראה שלא נראה אף פעם את התמונה הכוללת, לכן אני חושב שהשאלה למה הייתה שואה ואיזה חלק זה בתוכנית האלוקית, זו שאלה לגיטימית ומעניינת, אבל כמו שכבר הרתי, אנחנו מוזמנים לנסות ולנחש, אבל כנראה שאף פעם לא נראה את התמונה במלואה.
אתה לא יכול להוכיח את זה עם "ד"ר פינקלשטיין" או עם ספר בראשית.
א-י-ן ה-ו-כ-ח-ה אחת קטנה.
תוכנית אלוקית?אולי שלום ואחווה?או שספר בראשית הוא טעות?האם אנחנו צריכים לקיים טרור כדי להגיע לגן עדן?האם דרכנו לגהינום?
הדת כל כך מבלבלת וגם אין הוכחה לכל מה שהדת טוענת.
(מוות קליני כבר נשלל)
)לא משחק אבל מבין Minecraft|Combat Arms|Maplestory
LEAGUE OF LEGENDS EU NORDIC
LokomotivKid
http://9gag.com/icecreamman?success=1
קישוריית המדריכים של Mslipknot
וואלה אחי איזה תגובה מוזרה, חצאי משפטים שאף אחד מהם לא קשור טחד לשני.
האשכול הזה לא עוסק בדיון האם יש אלוהים או לא או אם התורה נכונה או לא, מטרת האשכול היא שאלה מה התורה אומרת על השואה, אני
הצגתי את דעת התורה פה, לא אמרתי אם היא נכונה או לא.
במילים אחרות, האשכול הזה לא עוסק בשאלה האם התורה היא תורת חיים או יצירה ספרותית, אלא השאלה הנכונה היא מה דעת המקרא לגבי נושא השואה.
או במילים אחרות, אם היית שואל את הסופר, מה היתה דעתו על השואה.
נערך לאחרונה על ידי subwave; 03-06-2011 בשעה 15:48.
בקיצור, השואה היא הוכחה שאין דבר כזה אלוהים טוב/רחום וחנון/בלה בלה.