טוב, בואו נעשה פה סדר.
ההומו סאפיינס הופיעו על הכוכב הזה כבר מלפני בערך 200,000 שנים. לא פתאום לפני 6000 שנים. הטענות על התרבות של השומרונים לא רלוונטים יותר מידי.
הם לא המציאו את השפה. תקשורת הייתה קיימת כבר לפני. כן יכול מאוד להיות שהם המציאו שפה ייחודית להם, וכן, יכול להיות שאפילו הם הראשונים שהמציאו את הכתב (לא בדקתי את זה, וממש לא אכפת לי מזה, אבל אם הם היו הראשונים, מגיע להם את הקרדיט. לא יותר מזה יותר מזה..).
הם לא המציאו את המתמטיקה, כמו שאף אחד לא המציא את הפיזיקה. הם פשוט מאוד (כמובן במידה והם כן השתמשו בזה) למדו להשתמש בזה. זה כזה רעיון מופרך? ממש לא, גם הייונים השתמשו בזה. הם גילו שהכוכבים עגולים, וידעו על כוכבים בשמים. נשמע מופרך? ממש לא גם היוונים ידעו את זה. היו להם מבנים גדולים, נשמע מופרך? בכלל לא, אם למצרים, ולבני המאיה היו מבנים כאלו, למה שהם לא יצליחו להגיע להישג דומה??
מעבר לזה. הגוף שלנו היום החל להווצר עם ההומו ארקטוס. כבר באותה התקופה התחלנו לאבד שיער, אין לזה שום קשר לחייזרים וזה לא פתאום קרה. אין שום דבר בDNA ובצורת ההתפתחות שלנו שאפילו רומז להתערבות חיצונית. בני אדם, כמו שהם נראים היום, היו קיימים כבר מלפני 180,000 ל-200,000 שנים. וקיבולת המוח שלנו היא 1300- 1400. זה משהו שמשתנה בין בני אדם אפילו בימים אלו. לטעון שלכל הקרו-מגנון היה מוח 1600 זה שגוי, כמו לומר שכולם היו מטר שבעים ומעלה. התווח שבו ההומו סאפיינס יכלו להעמיד צאצאים היה גדול ממה שחשבנו (התגליות של השנה האחרונה לדוגמא הראו גם שההומו סאפיינס- אנחנו, העמידו צאצאים עם הניאנדרטלים. וסביר להניח שיכול להיות עוד "ורסיות" של הומונויידים שהיו קיימים באותה התקופה, שהיו שונים אחד מהשני כמו שהיום האיטלקים שונים מהיפנים. ז"א, אותו "סוג" אבל בגרסא שונה. יכול להיות שהיום השוני הוא בצורת עיניים וצבע העור, ובימים עברו, השוני היה גובה. כמובן שמדובר בגובה ממוצע שסביר להניח שהיה נתון לשינוי. גם היום יש לנו אנשים שמגיעים ל2 מטר.
www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CIEBEBYwCA&url=http://archaeology.about.com/od/earlymansites/a/cro_magnon.htm&ei=MfS1T-vFEobc8QPdoMGmCg&usg=AFQjCNE9HA9oLgXwcAcAZjsAVXsMDCiIbg&sig2=ucHh__BJhpEXL5uviGG DrQ
מתי בידיוק שינו אותנו גנטית?
אין שום קשר להתערבות חיצונית (וחוצונית).
מה גרם לשינויים האלו?
בבקשה, סדרת הסרטונים האלו תעזור לך להבין:
לא התפתחנו כדי להראות כמו חייזרים. התפתחנו כדי להתאים את עצמנו לסביבה פראית, התפתחנו כדי להיות אצנים, התפתחנו כדי להיות ציידים, והתפתחנו כדי להשתמש בכלים.
(תודה אישית לך ממני, גרמת לי לסקרנות בנושא שהבנתי בו קצת פחות. ועכשיו קצת יותר.)
עכשיו,
Awake1.
סקרנות היא תכונה טבעית אצל בני האדם. הרצון להבין את העולם שבו אנחנו חיים זאת תכונה שאמורה להיות לכולם בצורה זאת או אחרת. הייתי אומר לך משהו שקשור לנושא הזה ממש, אבל בשלב הזה אני כבר מרחם עליך.