נכתב במקור על ידי
BugBag
אהלן אלמוג,
הינה עדכון של הדברים שקרו ושעשיתי מאז הפעם האחרונה:
1. הצצתי ב- Aida64 ולפי מה שהבנתי משם - הכונן הקשיח שלי היה תקין לפי מה שהוא הראה. בכל אופן, חיפשתי וניסיתי כל מני תוכנות שיבצעו לי את בדיקת המהירות של קריאה/כתיבה עד שנתקלתי ב- Parkdale. מכמה נסיונות שעשיתי איתה, ממוצע הקריאה והכתיבה עמדו על קצת יותר מ- 160mb/s כל אחד. אני חייב לציין שלפי מה שהצלחתי לדלות מהאינטרנט על המהירות הממוצעת של הכונן שלי, זה נתון לא הכי יפה, אבל הוא לא נופל בהרבה משל אחרים. בכל אופן, מה שאולי הייתי צריך לציין עוד קודם זה שבמחשב שבסלון אני משתמש בכונן חיצוני, כך שמהירות הקריאה/כתיבה בכונן הקשיח של המחשב שלי הרבה יותר טובה ממה שהולך שם. כדי להסיר ספק - חיברתי את הכונן החיצוני למחשב שלי וערכתי עליו בדיקה שהתוצאות שלה עמדו על פחות מ- 30mb/s (!!!) כל אחד. מה גם שבמחשב שלי הכונן (שתומך usb3) חובר ליציאת usb3 בעוד במחשב שבסלון הוא מחובר ליציאת usb2 (הכי טוב שיש לי במחשב שבסלון). שורה תחתונה - מהירות הקריאה/כתיבה לא אמורה להיות גורם לבעיה.
2. בעודי יושב לגבות ולהכין את המחשב לקראת ההתקנה מחדש של מערכת ההפעלה - המחשב החליט להכבות לפתע פתאום. המקרה הזה מצטרף למקרה שקרה כמה שעות קודם לכן עוד מאותו היום. ואז נזכרתי - זה כבר קרה לי בעבר עם המחשב הזה. א-ב-ק!!! למחרת ניקיתי את המחשב מאבק וחיברתי אותו מחדש. השיפור בביצועי המחשב היה ניכר, אם כי עדיין לא מספיק.
3. החלטתי להמשיך עם נושא ההתקנה מחדש של מערכת ההפעלה כדי לשפר עוד יותר את הביצועים. סיימתי עם הגיבויים וההכנות והתחלתי במלאכת ההתקנה. הפעם אפילו התקנתי פחות דברים על המחשב ממה שהיו מותקנים קודם.
לאחר ההתקנה מחדש של המחשב ניסיתי להריץ סרטים בכמה אופנים:
1. בלי קודקים מיוחדים שהתקנתי (חוץ מכמה שבאו עם הנגנים שהתקנתי).
2. לאחר התקנת חבילת Matroska Pack.
3. לאחר התקנת חבילת K-Lite Pack.
התוצאות היו ללא שיפור ממה שהיה לפני שהתקנתי את המחשב מחדש.
כמה הערות:
1. כרגע המחשב מסוגל להריץ סרטים במהירות רגילה (וגם עם מהירות טיפטיפה מהירה יותר) באופן סביר. כשאני מנסה להריץ סרט במהירות של יותר מפי 2 - הוא כבר לא מתפקד. הייתי יכול לחשוב שאולי זה הגיוני, אבל כמו שציינתי - יש לי מחשב בסלון שהוא הרבה יותר ישן (בן 5) עם מפרט הרבה יותר גרוע והוא כבר חצי צולע. מותקנים עליו יותר דברים ורצים ברקע יותר דברים. אין לו שום בעיה לנגן את הסרטים במהירות x4. אני לא מצליח להבין למה המחשב הזה לא יוכל לעשות זאת גם כן...
2. לגבי האבק - רק רציתי להעיר משהו קטן בנושא שהיה לי מוזר מאוד. פנים המחשב היה כמעט נקי לגמרי. ממש כמו חדש. יש לי על מאוורר הספק פילטר מבחוץ. הפילטר היה מפוצץ באבק. אני יכול להבין למה המחשב נכבה בגלל זה. הגיוני - הספק מתחמם ומפסיק לעבוד. אין ספק - אין חשמל - אין מחשב עובד. הגיוני.
מה שלא הגיוני לי בעליל, זה איך לכל הרוחות, האבק שהיה על הפילטר של הספק (וכנראה גרם לו להתחמם יתר על המידה) השפיע על ביצועי המחשב??? הספק לא מזרים חצי חשמל ואז גורם למעבד (או כל רכיב אחר במחשב) לעבוד חצי כן וחצי לא. או שהוא מזרים מתח או שהוא לא מזרים! איך קרה שהאבק הזה בכל זאת השפיע על ביצועי המחשב???
בכל אופן,
אשמח לשמוע רעיונות נוספים (או אולי המלצות לקודקים אחרים שאולי אמורים לפתור את הבעיה). כמו כן, אשמח לקבל חוות דעת לגבי המחשב (האם הוא נראה תקין עד כה? האם הנתונים שלו סבירים? האם המהירות קריאה/כתיבה נמוכה משמעותית או לא?). בנוסף - עדיין נראה לך שאני לא צריך כרטיס מסך למחשב?
תודה מראש.