Edguy - Superheroes
קרדיט למטאליסט שכחתי
אם Helloween הייתה להקת הפאוור מטאל המשוגעת של שנות ה-80 המאוחרות, להקת Edguy תפסה את המקום שלה איי לשם לקראת סוף שנות ה-90 וכעת לטעמי היא מחזיקה בתואר ללא מתחרות. רק מלהסתכל על העטיפה של הדיסק אפשר כבר להבין שלא מתעסקים פה עם עוד להקה נורמאלית.
ה-EP החדש של הלהקה כולל 5 טראקים חדשים וגרסה נוספת לשיר הנושא, הפעם במתכונת "אפית" עם פסנתר. טוביאס בהחלט אוהב לנגן על הכלי הזה והוא אפילו עשה את זה כבונוס ב-EP הקודם של הלהקה שיצא לפני כשנתיים. בכל אופן, השיר הראשון "Superheroes", הוא שיר חזק, מקפיץ, נותן בראש ואפילו מצליח להציג סאוונד חדש אצל Edguy. השירים נשמעים הרבה יותר זורמים וקלילים ושילוב הקלידים והמלודיה הרבה יותר בולט בהם, יש גם הרבה גיוון בצלילים כמו שאפשר לשמוע בשיר השני "Spooks In The Attic" שלוקח קצת סטייל שנות ה-80 בנגינה ובקצב שלו.
מיד ממשיכים לשיר השלישי שנקרא "Blessing In Disguise" והוא נכנס כאן בתור הבלדה הכובשת. מה שהפתיע אותי כשהקשבתי לו לראשונה זה השילוב הדק של כמה צלילים אלקטרוניים, משהו שדיי מחדש אצל הלהקה ולא פוגם בשום צורה בה. השיר עצמו מאד מרגש, טוביאס מראה שהוא גם יכול להיות רציני לפעמים עם שירה כובשת ומלאה כאשר הפזמון האפי נחקק טוב בזיכרון. יש פה גם סולו חזק ביותר שמראה פעם נוספת שהלהקה יודעת לעשות שירים עוצמתיים וטובים. השיר הבא לעומת זאת, מחזיר אותנו למסלול. "Judas At The Opera", למרות שאורכו עולה על 7 דקות הוא זורם נהדר ובמיוחד עם הופעת האורח של מייקל "קישקע", סולן להקת Helloween לשעבר. פה ושם ניתן לשמוע קצת נגיעות מ-Avantasia מבחינת השירה והקצב אבל בסה"כ אלו עדיין Edguy וזה מה שבולט פה. לבסוף, "The Spirit" מגיע ומתחיל דווקא בשירה רגועה על רקע גיטרה אקוסטית, אך לא עוברת דקה ואנחנו חוזרים לקצב יותר נורמאלי. השיר פחות או יותר נע בין המקצבים האיטיים וכולל קצת פחות מהשירה הכובשת של טוביאס. גם פה אבל יש סולו לא נורמאלי ולשמחתי הוא קצר ולעניין, ככה צריך לעשות. וזהו למעשה.
לפי מה שהבנתי האלבום הבא של הלהקה לא יכלול את השירים של ה-EP, אז אם אין לכם סבלנות ואתם חייבים להזריק איזה מנת Edguy לוריד, אני ממליץ לכם לקחת את "Superheroes" לסיבוב.
כפי שנראה, Edguy ממשיכים להחזיק במושכות הפאוור מטאל הבועט ואני לא יכול לחכות עד לפעם הבאה שיצא לי לשמוע אותם. הם בהחלט גיבורי-על!
הציון שלי:
9.5/10
רשימת השירים:
01. Superheroes
02. Spooks In The Attic
03. Blessing in Disguise
04. Judas At The Opera
05. The Spirit
06. Superheroes - Epic Version
הלינק:
http://rapidshare.de/files/7833648/E...5-COS.rar.html

ציטוט ההודעה