יובנטוס 2005/2006

לאחר הזכייה בסקודטו ה-28 ביובנטוס הלאופה האיטלקית חושבים צעד אחד קדימה והוא זכייה בליגת האלופות לאחר 10 שנות בצורת על מנת לבצע את המשימה בהצלחה צירפה יובנטוס הרבה שחקנים חדשים שיעזרו במשימה הקשה שעומדת בפני יובה השנה, עליהם נדבר בהמשך
אחד הדברים אשר עשה הג'נרל מנג'ר של יובנטוס לוצ'יאנו מוג'י הוא צירופם של מספר שחקנים ברמה עולמית על מנת לחזק את הספסל של יובנטוס ואת החלק הבעייתי שלה אשתקד במרכז המגרש.
השחקנים החדשים שצורפו לקבוצה :
פאטריק ויירה -
אולי הרכש הגדול ביותר שנרכש בקיץ הזה ביובנטוס ואולי בכלל,הגיע כדי לחזק את מרכז השדה של הביאנקונרי שסבל אשתקד רבות ממנואלה בלאזי המאכזב,המרוויח העיקרי מהבאתו של פאטריק ויירה זהו אמרסון קשרה האחורי של יובנטוס ונבחרת ברזיל שלא שיחק עם שחקן קבוע ברוב שלבי העונה,עכשיו עם ויירה מצא אמרסון פרטנר חדש ובעל שם עולמי.
" אני שמח מצירופו של פאטריק ויירה,משיחות שהיו לי עם פאביו הבנתי
ש הבאתו של קשר אחורי בעל שם עולמי שיעזור לי במרכז המגרש נמצאת בעדיפות גבוהה, השנה לא היה לי שחקן קבוע שישחק לצידי וזה קצת הקשה והפריע לי" כך הגיב אמרסון אחרי הבאתו של פאטריק ויירה.

רוברט קובאץ' -
הבלם הקרואטי רוברט קובאץ' הגיע אל יובנטוס מבאיירן מינכן בהעברה חופשית,קובאץ' מגיע על מנת לחזק את חוליית ההגנה של יובנטוס שניזוקה לאחר זפאולו מונטרו עזב את הקבוצה,קובאץ' לא מיועד להרכב משום שמלפניו יש צמד בלמים מהטובים בעולם פאביו קאנבארו בלם נבחרת איטליה וליליאן טוראם אשר חזר לנבחרת הצרפתית לא מזמן לאחר שפרש יחד עם זידאן,רוברט קובאץ' קיבל בקבוצה את חולצה מספר 6

ג'וליאנו ג'יאנקדה -
הקשר האחורי המצוין של לאציו הגיע גם הוא בהעברה חופשית ליובנטוס, וגם במטרה דומה לשל קובאץ' אך בחלק האחורי של ההתקפה,
קובאץ' הגיע עוד לפני ויירה אך מההתחלה מטרתו היתה לשמש כרוטציה לאמרסון ולקשר האחורי שיובנטוס תקנה (בסופו של דבר זה היה ויירה)
אחרי שעבר לקבוצה אמר "אני שמח הגעתי לשחק ביובנטוס, היא ללא ספק הקבוצה הטובה באיטליה, כבוד גדול בשבילי"

ג'יורג'יו קייליני -
המגן השמאלי ש50 אחוזים מכרטיסו היו שייכים לפיורנטינה חזר ליובה לאחר שהגברת הזקנה הציעה עליו סכום כסף גבוהה יותר מאשר הציעה עליו הויולה.
מבחינה הגנתית קייליני היה השנה חלש אך בחלק ההתקפי הראה יכולות מצויינות,מלבד זאת קייליני היה משותף למספר משחקים בינלאומיים של נבחרת איטליה,במשחקי הרעים היה קייליני לעיתים מהמצטיינים ולעיתים
רחוקות היה נראה רע מאוד על המגרש

אדריאן מוטו -
החלוץ הרומני הגדול שהגיע ליובה בהעברה חופשית לאחר שצ'לסי שיחררה אותו מהקבוצה בעקבות המקרה שנתגלה לפיו השתמש מוטו בסמים,מוטו הגיע לביאנקונרים עוד בינואר אך קיבל השעיה לפיה ייעדר כ7 חודשים מן המגרשים ולכן לא נכלל בסגל יובנטוס למשחקי העונה הקודמת,אדריאן מוטו ערך את הופעת הבכורה שלו ביובנטוס רק במזחור האחרון של הליגה מול קליארי ובמשחקי הידידות הדהים את הקהל ואת קאפלו,בתחילה מוג'י הביא אותו על מנת שישמש כקלף מיקוחב עסקת אנטוניו קאסאנו אך דון פאביו התרשם ממוטו לטובה והחליט להשאירו במועדון

כריסטיאן אביאטי -
השוער בן ה28 שהגיע ליובה לפני ימים ספורים לעונה אחת מהיריבה הגדולה מילאן, הגיע בתור החלפה לבופון שנפצע ל3 חודשים.
אביאטי, שבשנתיים האחרונות לא ראה הרבה דשא מגיע ליובה ועומד להיות השוער הראשון בחלק הראשון של העונה.
לאחר העברתו ליובה הגיב "אני שמח שאני משחק במועדון המפואר הזה"
אביאטי הגיע ליובה אחרי הצעה נדיבה מברלוסקוני נשיאה של מילאן.

שחקנים שעזבו-
אלסיו טאקינרדי - הקשר האחורי האיטלקי, ששיחק כבר 11 שנים במדי הביאנקונרי אומר שלום ומושאל לעונה אחת לקבוצה הספרדית ויאריאל.

פאולו מונטרו
הבלם האורגוואי ששירת את יובנטוס במשך מספר שנים עוזב השנה את המועדון לטבות דקות משחק בסאן לורנצו קבוצת הפאר הארגנטינאית.

סטפן אפייה
הקשר הגנאי אשר הגיע לפניי שנתים כמחליפו של אדגר דאווידס לא הצליח להתחבר ממש למועדון למרות שבחלקה האחרון של העונה הוא שיפר את יכולותיו יובה לא השתכנעו ומכרו אותו ב8 מליון יורו

הבלם הגדול מכולם-צ'ירו פרארה
צ'ירו פרארה הגיע ליובנטוס לפניי מספר שנים רב מקבוצת נאפולי ונתן בגברת הזקנה קריירה מפוארת שכללה 500 הופעות,אליפות אירופה ומספר אליפויות איטליה ,בעודו בן 35 החליט צ'ירו פרארה לפרוש מכדורגל פעיל,את הופעתו האחרונה במשחקים רשמיים נתן צ'ירו מול פארמה,אוהדי יובנטוס יכולים רק להתגאות בכך שצ'ירו שיחק עבורם והיה חלק בלתי נפרד מן העשור המוצלח מאוד של המועדון

שחקנים שצפויים לעזוב-
פאבריציו מיקולי
מנואלה בלאסי
שחקנים שצפויים להגיע-
מנסיני
קסאנו
משחקי ידידות ומשחקי הכנה:
במהלך הקיץ יובנטוס השתתפה במספר "גביעי ידידות"
בגביע טים סיימה יובנטוס במקום השלישי, בגביע מוראטי הפסידה יובה לנאפולי והסתפקה במקום השני, ובגביע ברלוסקוני הפסידה יובה 2-1 למילאן.
ליובה היו עוד מספר משחקים שבהם הם ניצחו כמו המשחק נגד בנפיקה שהסתיים 2-0, המשחק נגד ליאז' שהסתיים 1-0, ועוד המון, יובה נראית מוכנה לקראת השנה הבאה.
סגל הקבוצה העכשיו-
שוערים: ג'ינלואיג'י בופון,לאנדרו בונפוי,כריסטיאן אביאטי,אנטוניו קימנטי .
שחקני הגנה- שחקני הגנה: ג'יאנלוקה זאמברוטה,פאביו קאנבארו,לילאן טוראם,גונתאן זבינה,ג'ורג'יו קייליני,רוברט קובאץ',אלסנדרו בירינדלי,ג'יאנלוקה פסוטו,פדריקו באלזראטי
קשרים-
קישור:פאבל נדבד,פריירה אמרסון,פאטריק ויירה,מאורו קמוראנזי,רובן אוליברה,איגור טודור,מנואלה בלאסי,ג'וליאנו ג'יאניקדה
התקפה:
אלסנדרו דל פיירו,דויד טרזגה,זלאטן איברהימוביץ',מארסלו זלאייטה,אדריאן מוטו
פציעות והיעדרויות-
קייליני- פציעה באף- שבועיים+
בופון- פציעה בכתף- 3 חודשים+
נדבד פציעה ברגל- מספר ימים
טורהאם- מספר ימים
המדים החדשים לקבוצה
השנה, יובה החליטה לעשות שינוי קטן במדיה והחליטה שהמדי חוץ שלה יהיו בצבעי איטליה שאדום בולט מכולם, והמדים השלישיים הם צהובים, כחולים.

דעה אישית:
אני אישית חושב שהעונה היא תהיה העונה הגדולה של יובה בעשור האחרון והיא תקח את ליגת האלופות ואפילו אני רואה סיכוי לזכיה בליגה, אני חושב שויירה היה חיזוק משמעותי ביותר לקבוצה והוא יכול להיות הקלף לחלום של יובה בקשר לעונה.
פציעתי של בופון תהיה מכה ליובה והיא תיאלץ לסמוך על אביאטי שאם קצת מוטיבציה הוא יכול לעשות עבודה ענקית.
לאחר הרכש המצויין של יובנטוס ולאחר שחיזקה כמעט את כל העמדות החלשות אצלה אשתקד אני חושב שיובנטוס הפכה את עצמה למועמדת לגיטימית לזכייה בצ'מפיונס ליג ובנוסף גם בסקודטו דון פאביו בסיועו של המנהל המקצועי מספר אחד בעולם לוצ'יאנו מוג'י העניקו לנו אוהדי יובנטוס את מיטב השחקנים הפנויים בשוק והקימו קבוצה אימתנית וחזקה אשר תאיים על כל מועדון שיתמודד ויתייצב כנגדה.