אני צריך להגיש מחר עבודה וגם בוחן על זה!
אני צריך לפחות 10 שורות על כל מושג!
אם מישהוא יכול לעזור לי בבקשה לא מצאתי בשום מקום!
אז הנה המושגים:
1)יום השבת
2)הדלקת נרות
3)קבלת שבת
4)קידוש
5)הבדלה
אני צריך להגיש מחר עבודה וגם בוחן על זה!
אני צריך לפחות 10 שורות על כל מושג!
אם מישהוא יכול לעזור לי בבקשה לא מצאתי בשום מקום!
אז הנה המושגים:
1)יום השבת
2)הדלקת נרות
3)קבלת שבת
4)קידוש
5)הבדלה
|
|
בבקשה אחי:
1)שבת - יום השבת הוא יום מיוחד מאד לעם ישראל. הקב"ה בבראו את העולם עשה זאת בשישה ימים וביום השביעי נח ממלאכתו. בזה שאנו עושים כך בכל שבוע מחדש עמלים כל השבוע ובשביעי נחים אנו נדמים לקב"ה ומעידים על אמונתנו בכך שהקב"ה ברא את העולם. יוצא מובן מדוע השבת מכונה אות ברית בין ה' לעם ישראל כיון שהיא מקשרת ביניהם.
2)הדלקת נרות שבת – בזמן כניסת השבת, בא המלכה, מקבלים אותה בהדלקת נרות לכבודה. מצוה זו היא אחת משלוש המצוות המיוחדות לנשים אך אם אין אישה בבית יעשה זאת הגבר. מדליקים מינימום 2 נרות ויש הנוהגים להוסיף נר נוסף כנגד כל ילד הנוסף למשפחה. יש לשים את הנרות על השולחן בו יאכלו את סעודת השבת או לפחות בחדר בו יאכלו על מנת שיראו אותם בזמן הסעודה.
3)תפלת קבלת שבת – מיד לאחר הדלקת נרות צועדים הגברים לבית הכנסת לתפלה מיוחדת המכונה קבלת שבת. תפלה זו תכנה מורכב מכמה מזמורי תהילים ופיוט המכונה לכה דודי. ענינה של התפלה הוא כעין יציאה לקבל את פני המלכה שזה עתה מגיעה אלנו.
4)קדוש – סעודת ליל שבת נפתחת בברכה על כוס יין. ברכה זו מכונה קדוש כיון שבה אנו מזכירים את קדושת יום השבת. בדרך כלל עורך האב את הקדוש אך כל אחד אחר יכול לעשותו במידת הצורך. לאחר הקדוש נוטלים ידיים לסעודה.
5)http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...93%D7%9C%D7%94
תהנה!![]()