טוב, פתחתי ת'אשכול כי זה קצת לא מן הרגיל שאיש כזה מכובד עם פרס נובל בהיסטוריה שמתרגז בפעם הראשונה מול המצלמה.
בבקשה, זה אשכול רציני! לא רוצים לדבר בעניין - fuck outta here.
אוקיי, כהרגלי נכנסתי לCNN לבדוק חדשות וראיתי כותרת מעניינת- " Kofi Annan loses his diplomatic cool "
נכנסתי, ראיתי, חשבתי לרגע....וזה לא היה הגיוני. אז צפיתי שוב. אז ככה, זו דעתי: אנחנו מכירים את קופי אנאן רק דרך התקשורת, אבל אנחנו יודעים באיזה תחום הוא מתעסק, ואיזה בנאדם הוא על מסך הטלוויזיה. בסרטון, איזה עיתונאי מעלה לנושא את עניין המרצדס שבנו של אנאן קנה והעביר לאפריקה, עם הנחה דיפלומטית של אנאן. עכשיו, מטבעי אני אחד שמכיר עיתונאים ושונא את רובם, יש סיבה [בעצם הרבה סיבות]. אני לא ממש בעניינים, ולא שמעתי לפני כן על המכונית של הבן, ואפשר להבין למה. ואם אתה עדין שואלים למה אז פשוט מאוד, כי זה לא ענייני. אם קופי אנאן יכל להשיג לבן שלו הנחה כלשהי דרך ה'עבודה', אז...למה לא? אבל כמובן שזה כן עניינם של העיתונאים, כי אנחנו מכירים אותם לאורך הרבה שנים והם אוהבים לדחוף ת'אף בעניינים של אנשים ולהראות אותם בזווית שונה לעיני הציבור. מי שצפה בסרטון, יראה שקופי אנאן ישר נעלב והפסיק אותו, אפשר להגיד באמצע הדברים, ואמר לך בפרצוף כי מישהו כבר היה חייב לעשות צעד כזה מזמן. קופי אנאן אמר לו שהוא היה כלב טוב [עיתונאי נבון, ששמע מה שאומרים וציית, במילים שלי] במשך כמה חודשים טובים, והוא בושה למקצוע שלו ולחברים לעבודה. ואני מסכים איתו 100%. במקום להעביר לציבור מידע רלוונטי בעניין, הבני זונות מעלים נושאים שוליים שלא קשורים בכלל, כדי להכתים את האדם בפני הציבור. אנאן לא מתווכח כי הוא לא חושב לנכון לבזבז עליו זמן ופשוט מבקש לעבור לשאלה הבאה. בסוף ה"וועידה" אחד מהעיתונאים מנסה להגן על ג'יימס בון [העיתונאי שהעלה את עניין המרצדס], ואפשר להגיד ניסה להחזיר את השאלה לנושא ואומר שהוא עיתונאי טוב, ולא בושה למקצוע, והיה לו כל זכות לשאול את השאלה, ואז רואים איזה עיתונאי אחר לידו עם חיוך ממזרי, שרק להסתכל על החיוך הזה מבינים כמעט הכל. ואז קופי אנאן מפסיק גם אותו ואומר שכן, היתה לו זכות לשאול את השאלה, אבל היה צריך להיות לו גבול וכבוד. הוא ביקש מהעיתונאים שיתנהגו אליו עם קצת כבוד, ושיש דרך לשאול שאלות, ויש שאלות ששואלים ויש שאלות שלא.
עכשיו, עוד נקודה. אם קופי אנאן היה ממזר בן זונה כמו הרבה פוליטיקאים אחרים, הוא לא היה מתרגז והיה עונה על השאלה יפה. אני מתכוון היה ממציא משו ומתחמק מעוד שאלות. אבל לא, הוא לא עשה את זה, מה שמראה שהוא ישר ויש לו כבוד. ורואים את זה גם לפי נוסח הדברים שלו.
תקנו אותי אם ההשקפה שלי על הדברים לא נכונה. ובבקשה, אני רוצה תגובות רציניות...
עדכון: קראתי עכישו על העניין [אגב מעוד עיתונאי, הפעם ישראלי, שכתב כתבה על העניין באנגלית] ומדובר במרצדס ML320 שנת 1998, שאנאן קנה ונתן 15 אלף דולר וסידר קומבינה קטנה שחסכה לבן כמעט 21 אלף דולר.
עכשיו אתם מבינים על מה אני מדבר? אנשים בעולם מרמים את הממשלה על סך מליוני דולרים! מה עושים להם?! וזה מסכן רצה לעזור לבן שלו ותראו מה קורה לו...הוא אפילו לא גנב כלום. הוא פשוט התשמש בשם שלא כדי לחסוף 20 אלף.

ציטוט ההודעה