בס"ד
המשנה במסכת אבות אומרת "הוי שפל רוח בפני כל אדם, שתקוות אנוש רימה..."
הפשט של המשפט הנ"ל :תהי'ה שקט לפני כל אדם, אפי' אם מכעיסים אותך, למה?! כי התקווה שלך היא הרימה שבקבר...
א' - מה הקשר בין להי'ות שקט בפני כל אדם לרימה ותולעה שבקבר (לא עלינו)
ב' - התקווה של הבן אדם בעוה"ז היא הרימה?!?!?! שיאכלו אותו תולעים?!?!?!
כל אחד רוצה בית יפה, אישה נאה, רכב מפואר וכו'... מי רוצה שץולעים יאכלו אותו בקבר?!?!?!
ועוד הגמ' אומרת במסכת ברכות, "קשה רימה למת כמחט בבשר החי", כלומר, באותה רמת כאב שכואב לאדם בעודו חי כאשר דוקרים אותו במחט, כך כואב למת ש רימה אוכלת אותו בקבר...
ואם כן?! מי רוצה לסבול גם בעוה"ב?! לא סבלנו פה מספיק?!?!?!
הביאור...
כאשר נגיע לא עלינו למעלה בעל כרחינו, כמו שהמשנה באבות אומרת "על כרחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון", אז ישא'לו אונו, "למה עשית כך וכך?!?!" נענה בפשטות...
תראה אותי, תולעים אוכלים אותי בקבר... אתה מצפה שאני יעמוד מול שטן אש ?!?! זה פייר?! זה כוחות?!?!?!
אם כן, לכאורה נצא זכאים בדין ... בע"ה...
אך יבוא לא עלינו הקטיגור!! (יורד ומשטין בעוה"ז, ועולה ומקטרג בעוה"ב) ויאמר...
על אמא שלך היית "גבר"?!?!?! (שכחת מי סבלה 9 חודשים.... שהיית "תקוע" בבטן שלה...), (אח"כ הורייך לא ישנו כל הלילה!!!) , על ההוא שהבקיעו גול בגלל טעות שלו... (שהבקיעו לך גול, זה הי'ה "לא נורא, בקטנה...) או שסתם האף שלו הי'ה עקום (לפי ראות עינייך - כל העולם רואה אותו ישר!!!) וכהנה עוד רבות.... על כל אלה לא היית רימה ותולעה?!?!?!?! לא היית כולך "אפס"?!?!?! מה קרה?! פתאום היית גבר?!?!
ואז יחווירו פנינו...
אז המשנה החכמה שלנו משמיעה את כל זה במשפט אחד...
תהי'ה שפל רוח בפני כל אדם, עשה טעות?! לא נורא...
אמא שלך לא רצתה להביא לך משהו?! אז מה!!! מה שהיא נתנה לך קודם תחזיר לה... אח"כ תחשוב בכלל אם יש לך זכות לבקש משהו בכלל!!! ו אפי' אם יש לך, אז מה?! מותר לה לומר לא!!
וההוא שהבקיעו גול בגללו...
אז מה קרה?! הפסדת...!!!
איי איי נחרב לך עולם... מסכן, כולי רחמים עלייך...
קיצר חבר'ה... גברים אנחנוו לא!!! ומי שכן, שילחם עם השטן...
שבוע וחודש טוב(למי שלא יודע , ראש חודש אלול לפי העברי)...

ציטוט ההודעה

בובית יש רק אחת