שמעו קיבלתי עבודה ורשום שמה שאני צריך לדעת איזה מסרים מועברים בסיפור ואני לא יודע למישהו יש מושג?
שמעו קיבלתי עבודה ורשום שמה שאני צריך לדעת איזה מסרים מועברים בסיפור ואני לא יודע למישהו יש מושג?
|
|
מוסר ההשכל /המסר של הסיפור
הסיפור מראה מה שיכול לקרות לחברה האנושית אם ישתלטו עליה עריצים. סיפורו זה של גולדינג מתאר את האדם כאויב הגדול ביותר של עצמו ומן האי המרתק והטוב ובניגוד למערת הציפיות שלנו מתחילת הסיפור הנשמעת כה מבטיחה אנו מגיעים לדרמה מזעזעת על האנושות. בזכות הסיפור מקווה גולדינג שהמין האנושי יתגבר על המשבר המוסרי בו הוא נתון ושהיחיד ילמד להשתלט על יצריו ובכך ימנע אסון לאנושות כולה.
ויליאם גולדינג בספרו טוען שהאדם הוא רע מנעוריו. הוא יוצא באמרה זו נגד אמרה שאומרת שהאדם הוא טוב מנעוריו אך כל מה שמסביבו עלול להפוך אותו לרע, ושאם יחזירו לנקודת ההתחלה לטבע הטוב שבו יפרוץ.
מוסר ההשכל הוא שתמיד ולא חשוב מתי ואיפה צריך לשמור על שפיות ומחשבה הגיונית ומוסרית. וגם שלא כדי ללכת אחרי כולם כעדר אלא קודם לחשוב במחשבה עצמית, לבדוק מה טוב ומה רע ולדבוק ברעיון שלך (כאשר אתה בטוח בו ומכיר אותו). אחרת נהפוך לחברה לא אנושית וחייתית כמו החבורה בסיפור, שלא שמרה על חוקיה.
זה מה שאתה צריך?