באשכול הזה אני רוצה להבהיר משהו.
כולנו למדנו בכיתה ב' וכיתה ה' על בריאת האדם, בצורה הכי מופשטת שאפשר,ה' ברא אדם האדם הלך לישון ואז פתח ה' את צלעו התחתונה לקח מצלעיו צלע וברא את האישה ,"ויפל השם אלוקים תרדמה על האדם ויישן ויקח אחת מצלעותיו ויסגור בשר תחתונה".
היום באשכול זה אני מקווה להבהיר לכם כמה דברים שאולי קצת יזעזעו אותכם.
א.בפס' כו פרק ב' בספר בראשית כתוב" ויאמר אלוקים נעשה אדם בצלמנו כדמותנו וירדו בדגת הים ובעוף השמים ובבהמה ובכל הארץ ובכל הרמש הרמש על הארץ" כאן בעצם מחפשים המלאכים בכל החיות בעולם מידע או רעיון לבריאת האדם לפי פרשונותי .
ואז בפס' כז כתוב "ויברא אלוקים את האדם בצלמו בצלם השם ברא אותו זכר ונקבה ברא אותם".
מה זה אמור להיות?הרי הקב"ה אומר שהוא ברא את האדם ובסוף הפס' כתוב "זכר ונקבה ברא אותם" אז מה קרה פה?נברא בנאדם אחד שהוא גם זכר וגם נקבה?כביכול תאומים סייאמים כמו שמיכל אמרה פה.
פרשנות רש"י אומרת שברא אותו והבריאה של המין השני הייתה "לא טובה" שמה אסור להגיד בלילות אז אני יגיד מחר בבוקר :cool:.
שהיא הייתה בעצם כביכול כישלון ואני אומר כיביכול כי הקב"ה לא יכול ליצרו טעויות וכמובן כישלון.
ורק לאחר מכן כתוב את הבריאה שכולנו מכירים את חוה.
אז מי היא האישה המיסתורית?
ובכן קיימת סברה שיצחק כאשר תיקן את תפילת מנחה כתב בתפילה כאשר כתוב ,"למינים ולמלשינים לא תיהיה תקווה"
אז לאחר המילה "מינים" הוא הוסיף את שמה ולאחר המילה "משלינים" הוא הוסיף שם של מישהו אחר שזה לאשכול אחר (סברות:מלאך השאול ,מחליפו של שלמה במשך שלוש שנים ועוד).
מקווה שהצלחתי להבהיר לכם ולהרחיב לכם את הידע עוד קצת בנוגע לתורתנו הקדושה.
לילה טוב ,
אביחי.

בובית יש רק אחת