קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה
-
משתמש משקיע
[התייעצות] לאיזו מגמה ללכת? =\
היום הרצו לנו על המגמות פעם ראשונה.
עכשיו הסבירו הכל וזה.
קודם כל, הממוצע שלי במחצית א' או 89, ואני במתמטיקה ב-א'2, ובאנגלית בא'.
אלו המגמות ותנאי הקבלה:
אומנות-מעל 70 ממוצע.יחכול ללכת.
ביולוגיה- מעל 80 ממוצע.יכול ללכת.
גיאוגרפיה- מעל 70 ממוצע.יכול ללכת.
כימיה- מעל 80 ממוצע ולהיות בא'1 במתמטיקה, או ללהיות בא'2 עם ציון ממש טוב בתעודה-90-95 ומעלה.יכול ללכת.
מדעי החברה- מעל 70 או 80 ממוצע, לא זוכר.יכול ללכת.
מדעי המחשב-ממוצע מעל 80 בציון הכללי, במתמטיקה להיות בא'1 עם ציון מעל 80, לעשות 5 יחידות מתמטיקה, בכיתה י' תישקל מחדש האפשרות להמשיך במגמה זו, סתומרת שיהיו שוב בחינות.לא יכול ללכת.
ערבית- ממוצע מעל 80. יכול ללכת.
פיזיקה- מעל 80 ממוצע כללי, להיות בא'1 במתמטיקה עם ציון מעל 80, לעשות 5 יחידות בתמטיקה. לא יכול ללכת.
תאטרון- ממוצע מעל 70.יכול ללכת.
בממוצע מעל- התכוונתי ממוצע שנתי בכולם.
עכשיו השאלה שלי, היא לאן כדאי ללכת, מה קשה, מה מעניין, מה משעמם, מה קל וכו'.
אל תשאלו אותי מה ההעדפה שלי, פשוט תנו לי מידע, על מה שכתבתי פה, זה חשוב לי נורא.
עוד משו, אני אבקש ממכם לתת לי מידע גם על מגמות שאני לא יכול ללכת אליהם, כי אולי אם מאמצים אני אוכל ללכת אליהם בסוף.
תודה 
-
-
משתמש משקיע
לדעתי כימיה או מדעי המחשב
-
משתמש כבוד
מדעי החברה שיוווווו איזה קל זה גמני הולך לזה =]
-
משתמש משקיע
-
משתמש ותיק
לך למדעי החברה
ואם אתה רוצה למחשבים יקבלו אותך..
תמיד נוקשים אבל שאתה מדבר עם היועצת או משו כזה מביאים לך בסוף ..
-
משתמש כבוד
-
משתמש ותיק
תלוי מה אתה אוהב אני עכשיו במדעי המחשב ואני אוהב את זה
-
-
משתמש משקיע
כן חח והתנאי קבלה של זה רצחניים.
ומדעי החברה הסבירו לנו קצת, זה איך האדם מתנהג ולמה וזה, משו כזה.
ואני לא רוצה משהו קל, אני רוצה משהו קשה, שיכבדו בעתיד.
-
משתמש משקיע
לך למחשבים תשתפר במתמטיקה...!!
-
משתמש משקיע
אני מנסה, מחר מבחן, למדתי 5 ימים לפני, משהו שבחיים לא עשיתי, בחיים.
אוף שתעלה אותי כבר המניאקית הזאת =\.
-
משתמש משקיע
-
משתמש כבוד
בוא אני אגיד לך משו... תאכלס אני אתן לך עצה מאחד שעבר את זה כבר ועוד מעט קרוב לסיום....
קח מגמה שאתה אוהב... לא חייב המגמה הכי חזקה או הכי חלשה אלא מה שאתה הכי אוהב..
תאכלס העיקר זה להוציא ציונים טובים ולהתנסות ! תיכון ומגמות זה לא תואר וזה לא חשוב לתואר איזה מקצוע עשית אם זה מחשבים או אלקטרוניקה- העיקר שהוצאת ציון טוב.
עד עכשיו אתה צריך לדעת בערך במה אתה טוב ומה אתה בערך רוצה להמשיך... נגיד אתה בן אדם טכני ? טוב שיהיה לך מקצוע טכני להתנסות בו... מגמה טכנית להתנסות בה.
אם אתה אדם יותר יצירתי ואומנותי אז לך תתנסה במגמה יותר הומנית... שיהיה לך ידע מה זה בכלל.
אתה לא חייב להחשיב את זה כבחירה הכי חשובה בחיים שלך- תמיד אתה יכול לשנות ואם עשית מגמה הנדסית זה לא אומר שאתה לא יכול ללכת לתואר באומנות. גם באוניבסיטה אם אתה עושה תואר נגיד בביורפואה אתה תמיד יכול לעשות תואר שני בכלל בהוראה... אין שום קשר העיקר כמה אתה טוב במקצוע שלך ומה הציונים שלך.
נכון חשוב שאם אתה רוצה ללכת למוסד אקדמי הנדסי אז יעזור לך ללמוד במגמה הנדסית כי זה יביא לך בונוסים. נגיד אם אתה שאפתן למקצוע מדעי ורוצה ללכת לטכניון אז אם נגיד אתה לומד מדעי המחשב ברמה של 5 יח"ל יש לך מקדם הטבה גבוה יותר מאשר היסטוריה 5 יח"ל.
עכשיו עוד משו... מחוץ למקצועות של המגמה יש מקצועות מדעיים- אני מציע לך בהם לא לזלזל. אם אתה יכול ומרגיש שאתה יכול להתמודד פיזיקה זה מקצוע שיתן לך המון. זה מקצוע קשה אבל זה נותן לך מקדם הטבה 1.3 שזה הכי גבוה בכמעט כל אוניברסיטה ואנשים שסיימו פיזיקה מסתכלים עליהם אחרת לגמרי. שלא לדבר שאם אתה הולך למוסד אקדמי הנדסי אתה כניראה תצתרך לעבור מכינה בפיזיקה אם לא עשית (כלומר ללמוד פיזיקה ולגשת לבחינה- אתה משלם על הקורס מכינה המון כסף, לומד הכל בזמן נורא נורא קצר- חודשים ספורים במקס' ואז למדת פיזיקה בכמה חודשים במקום למשוך את זה בתיכון 3 שנים.... אני מניח שאתה מבין שבתיכון הרבה יותר קל...). גם ביולוגיה או כימיה זה לא רע כלל וכלל וגם זה מקצועות קשים- אבל פשוט שניהם ברמת קושי גבוהה אבל אני יכול להגיד לך שפיזיקה נותן המון... המון. בקטע הזה- אם ת'יכול- קח פיזיקה. אם לא אז ביולוגיה. (כימיה זה דיי באותה דרגת קושי כמו פיזיקה ונחשב פחות.. וגם יותר משעמם לפי כמה ששמעתי. ביולוגיה יותר קל וגם נותן הרבה ידע שימושי ונחוץ).
עכשיו לגבי הרמת הנאה קושי וכו' אני אפרט טיפה אני מכיר אנשים מקשת רחבה של מקצועות וזה הדעות שלהם כפי שאני שמעתי...
לגבי אומנות- לא דבר עמוס כל כך... אם אתה אוהב את זה אתה יכול לנסות. אל תחשוב שאתה מצייר כל החיים כי אתה לומד גם כניראה תולדות האומנות בתוך זה... זה אמור להיות גם נחמד. כלים לעתיד אין הרבה, לא נחשבת בדר"כ מגמה חזקה.
ביולוגיה- פיזיקה-כימיה הסברתי כבר :]
גאוגרפיה- לא נחשב מקצוע משו- להפך זה נחשב מקצוע כליל וה 5 היחידות הכי קלות שאתה יכול להוציא ובגרות מלאה עם עתיד. לא הכי מעניין אבל שום זה פשוט קל וזה 5 יחידות. הדרך הקצרה ביותר לתעודת בגרות.
מדעי החברה- דווקא הרבה אנשים הולכים למקצוע הזה באוניברסיטה ובמכללה. מקצוע מעניין ביותר במיוחד אם ת'אוהב ותופס... תופס תאוצה כמקצוע טוב נחמד לא קשה ובעל תועלת.
מדעי המחשב- כאחד שסיים 5 יח"ל אני יכול להגיד לך שזה אחלה של מקצוע כיפי וקל לדעתי לבן אדם טכני. בהחלט תורם דיי הרבה ומקבל התייחסות רבה במקומות רבים טכניים ושווה המון. מקצוע שווה +
ערבית- אם היעד שלך זה מועידין ומבצעי בצבא זה המקום ממנו אתה נחטף שם... הם צריכים שם אנשים שיודעים שפות וערבית יבטיח לך לקיחה כמעט אוטומטית למסלולים חזקים ביותר בצבא בחיל המודיעין. אם זאת לא המטרה שלך- אז זה גם לא המקצוע שלך :\
תאתרון- טוב, לא מכיר ממש את המגמה אז לא יכול לדבר...
זה לפחות מה שאני שמעתי מחברים שלי והתגובות שלהם בלבד זה מה שאני רשמתי הכל יכול להיות שונה בעין שלך... אבל רק רציתי להביא דעות פה של אנשים, כולם או שסיימו או שעכשיו בסוף י"ב וכבר חוו את כל המגמה מההתחלה עד הסוף...
לדעתי זה הכל מה שיש פה לספר... שיהיה לך בהצלחה וזכור דבר חשוב: תיכון זה מקום לא רק של חרישות ושאיפות להגיע להכי גבוה- זאת אמורה להיות התקופה הכי טובה שלך. נצל את זה טוב !
המון המון המון בהצלחה שיהיה לך בתיכון ובכלל.
שלך, אלכס
-
-
משתמש משקיע
יאווווו, אחי איך עזרת לי, מלךךך
.
יש לי רק שאלה אחת, בנוגע למדעי המחשב, דיברתי עם היועצת, והיא אמרה שמדעי המחשב בכיתה י', ויא' זה קל, ויב' יש שתי יחידות קטלניות, שמי שאין לו חשיבה מתמטית ברמה גבוהה ביותר, לא יכול לעבור אותן, ואז למדת לשווא שנתיים.
זה נכון?
ועוד משו, מה יותר שווה: כימיה או ביולוגיה?.
אודע לך אם תענה לי על שתי השאלות האלו
.
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
חוקי הפורום