שרשור חדש...
שיהיה פחות בלאגן..
תהנו...
שרשור חדש...
שיהיה פחות בלאגן..
תהנו...
|
|
אנשים אני צריכה עזרה... אני כבר מתה לסיים חונכות (ואסף יודע עד כמה אני מתה לסיים את זה כבר!), רק דבר אחד תוקע אותי-אני עושה שטויות בל"ד... או שאני לא שומעת בכלל או שאני שומעת לא נכון....בקיצמור אני צריכה שיטות\עצות\כל דבר כדי שאני אשמע טוב כדי לסיים חונכות ולתהחיל לחהתנדב באופן עצמאי...תודה!
שוב תשתדלי לשים את הסטטוסקופ במקום הנכון.
כמו שואמרים בקורס הקו מהזרת ולמצוא דופק...
למרות.. שתקחי פשוט קו מהזרת.. ותניחי את הסטטוסקופ כי הוא תופס מספיק שטח.
עצה נוספת היא לשים את הסטטוסקופ טיפה מתחת למנג'טה שתחזיק אותו טיפה..
ואז יד אחד מנפחת... ואם היד השנייה לוקחים סיסטולי ליתר ביטחון (כמובן לא לשכוח למצוא דופק רדיאלי לפני שמנפחים..)
ואז.. סיסטולי מוצאים תמיד אין אפס...
ואם לא הצלחת לשמוע בפעם השנייה...יש לך סיסטולי .. שזה תכלס מה שחשוב..
ואפשר לרשום בטפסים את הסיסטולי ועל הדיאסטולי לעשות קו.. זה מה שחשוב.
לא מצליחים להוציא טוב את היד.. קח סיסטולי.נכתב במקור על ידי Asafgold16
בקשר למה שאמתר על הברכיאלי..
אל תשים אף עם את הסטטוסקופ מתחת למנג'טה כי זה מזייף את התוצאה... המנג'טה מפעילה לחץ על הססטוסקופ ואז אתה שומע איפה שאתה לא אמור לשמוע...
אני אמרתי רק להכניס את הקצה כדי שיחזיק את הסטטוסקופ במקום לא יותר מזה..
עפ"י מה שקומלפקס כתב, אני משער שהוא מתכוון לכך שבגלל הלחץ שמפעילה המנג'טה אתה תוכל לשמוע לפני\אחרי הסיסטולה\דיאסטולה..נכתב במקור על ידי Asafgold16
ואסיסטולה:
א-אין סיסטולה-סיסטולה
מצב בו הלב מפסיק לפעום, דום לב
בלועזית: asystole
אם יש לחץ על הסטטוסקופ הוא לוחץ יותר על הכלי דם ככה שתשמט סיסטולי גבוהה יותר ודיאסטולי נמוך יותר..
ברגיל אתה נותן שוק רק לVF...שהדפיברילטור החצי אוטומאטי יכול לזהות.
נט"ן... יתן גם שוק לVF... אבל בעזרת כפות.. ולפי פרוטוקול של ג'אולים שונים..
בנט"ן יכולים להיות מקרים נוספים של מתן שוק.. כמו היפוך חשמלי נניח ב A.Fib/Flutter (פרפור/רפרופ עליות) לא יציב!.
וכדומה.
בהחייאות באמבולנס רגיל..
יש כיום כמעט בכולם את הדיפיברילטור הצהוב החצי אוטומאטי (החדשים מדברים עיברית כבר...)
כן זה לייפ פאק 500.
יש אמבולנסים שיש בהם יותר ישנים...
בלייפ פאק הצהוב יש 2 כפות שהם מדבקות..
אתה מחבר אחת בצד ימין של החזה והשנייה בצד שמאל באזור האפקס (חוד הלב..)
ואז הוא מבצע אנאליז יעני בדיקה... בזמן הבדיקה לא נוגעים בבן אדם לא עושים עיסויים לא כלום..
ואז אם הוא מזהה VF הוא נותן המלצה לשוק.. והחובש לוחץ על שוק והשוק ניתן...(לכן הוא חצי אוטומאטי כי הוא מזהה אבל לא נותן לבד מטעמי בטיחות..שלא יחשמל את הצוות...)
אם הוא לא מזהה VF כנראה שיש כבר אסיסטולה...(או שאתם עושים עיסויים על בן אסם עם דופק חח...)
או שיש פעילות אחרת שלא מזוהה כ-VF..
החייאה היא לא תמיד VF אבל כאשר אדם נמצא בVF והוא מקבל שוק חשמלי מוקדם יש סיכוי גדול יותר שיחזור לחיים לעומת אדם הנמצא באסיסטולה...
החייאה היא לא תמיד VF אבל כאשר אדם נמצא בVF והוא מקבל שוק חשמלי מוקדם יש סיכוי גדול יותר שיחזור לחיים לעומת אדם הנמצא באסיסטולה...
זה נכון אבל ברמת העיקרון מטרת השוק היא לשתק את הפעילות החשמלית של הלב
מה שיוצר אסיסטולה על מנת לבצע עיסויים במטרה להחזיר דופק/ למשוך זמן עד הנט"ן או חדר הלם..