אז תראו, כל השנים עד היום היה לי קשה מאד להתרכז במבחנים, ללמוד אליהם ואף להקשיב ברוב השיעורים (במיוחד מקצועות הומנים).
הוריי חשבו שאני פשוט מפונק, עצלן שלא בא לו ללמוד, וזה לא בעיה אמיתית... (הם לא חשבו על כיוון ההיפראקטיביות בגלל שיש לי רק בעית קשב ולא היפראקטיביות)
אך כיום כאשר אני בכיתה יא' ולומד 50 שעות לא הייתי מסוגל יותר לתפקד (במיוחד בחודשיים האחרונים), הייתי משתגע בלימודים והכי מתאמץ רק כדיי להקשיב למורה להיסטוריה ששיעממה אותי למרות שהיא נחמדה, המבחנים רצחו אותי (ולא מבחינת הרמה - מבחינת זה שקשה לי לשבת שעתיים ולעשות מבחן), הוריי שהם הכי פתוחים איתי בעולם ניסו להבין את מקור הבעיה, כי מצד אחד הם יודעים שאני חושב שלימודים חשובים אף מאד ואני עם אינטילגנציה גבוהה אך מצד שני אני פשוט לא מסוגל ללמוד, כל דבר קטן מסיח לי את הדעת, אני מאבד ריכוז מכל דבר קטן! אפילו תזוזה של משהו שליידי פשוט כל דבר.
ידידה שלי לוקחת ריטלין ודיברתי איתה על זה, היא דיברה איתי על זה שקשה לה להתרכז בכללי וזה מאד עוזר לה, היא פרט לזה היפראקטיבית אז היא אמרה שהיא לא יכולה להפסיק לזוז! היא כל הזמן זזה. מכאן הכל התחיל לזרום, דיברתי עם הוריי שאולי זאת הבעיה, והם התייעצו והגיעו לדר' מנור שהיא בעצם מומחית לבעיות קשב והיפראקטיביות מהטובים בישראל, ולקחו אותי לאיבחון, באיבחון הבינו לבסוף שיש לי בעית תגובה (אימופלסיביות) והפרעה(בעית קשב וריכוז), האיבחון חולק לכמה חלקים אחד מהם היה "מבחן טובה", מבחן זה בודק את יכולתך להגיב לנושא משעמם במשך תקופת זמן של 22 דקות.
בבדיקה הראשונה שהייתה ללא רטאלין יצא לי תוצאה של 95-100 בערך, ולעומת זאת בבדיקה השניה שהרטילין כבר השפיע יצא לי ציון של כ-135(וזה עוד עם מינון נמוך מדיי).
עקב כך הבינו רשמית שיש לי בעית קשב יחסית קשה, והם הסבירו שעד היום לא הצליחו לאבחן את בעית הריכוז בגלל שציון ממוצא לאנשים שלא בעליי בעיות קשב משיגים תוצאות של 85-115, ואני בדיוק באמצע.
היום, זה היום הראשון שהכלתי עם הריטלין לביצפר! ופשוט עולם שונה, למרות שהיה שעתיים תנך בלבד, ויחסית זה מקצוע שהיה לי דיי קל להתרכז בו (בגלל ששיעורי תנך הם בעצם מתנהלים בצורת Debate - שעליהם אתם מוזמנים לקרוא בכתבה שהביא בהמשך), אבל פתאום לא היה מלחמה! הכל פשוט זרם! יכולתי להביא את מלוא היכולת שלי לקליטת החומר ולא כמו בעבר שיותר מחצי מהאנרגיות שלי היו רק כדי להישאר מפוקס.
אנשים: בשביל ידע כללי, ובמיוחד לאנשים שיש להם בעיות כמו שלי כיום כנסו לכאן ותקראו את ההסבר המלא על ההפרעה! פשוט זה יכול לשנות עולמות.
קיצר רק רשמתי כי אני מאושר ולמרות שסיפרתי ל-20 אנשים את זה, אני רוצה לספר לעוד! אני פשוט מאושר בגלל שפתאום הוריי מבינים אותי וכל שאר משפחתי ובמיוחד אני.
לכניסה למאמר לחץ כאן

ציטוט ההודעה

בובית יש רק אחת