לא משנה מי ינצח בגביע העולם בכדורגל – גרמניה כבר זכתה בגביע העולם בניצול נשים. 440 אלף זונות יספקו את צרכי הצופים
מאת: עידית הראל-שמש
16:26
18.05.2006
לא ברור איזו קבוצה תזכה בגביע העולם בכדורגל במסגרת משחקי המונדיאל שיחלו בחודש הבא, אך כבר עכשיו ברור שגרמניה "הנאורה" כבר קטפה את התואר "מחזיקת גביע העולם בניצול נשים".
לטובת אירוח 3.5 מיליון המבקרים הצפויים להגיע לצפות במשחקים, השקיעו הגרמנים, רק בעיר ברלין, 5 מיליון יורו בבניית בית בושת מפואר ונוצץ הכולל בריכות שחיה, סאונות וחדרי פאר, אלא שאבני השיש ומפלי הזהב הם תפאורה למקום בו נרמס כבוד האדם וברמיסת כבוד האדם הגרמנים כבר הוכיחו שהם מצטיינים.
בגרמניה, 400,000 נשים עוסקות בזנות. מתוכן, כמחצית הן זרות, מה שמצביע על שיעורים גבוהים ביותר של סחר בנשים. גורמים באו"ם מעריכים כי בתקופת המונדיאל, יתווספו כ - 40,000 נשים, בעיקר ממדינות מזרח אירופה, שיועברו לגרמניה כסחורה לסיפוקם המיני של האוהדים.
בקתה המצוידת במיטה, מקלחת, קונדומים ואישההמאמצים שמשקיעה גרמניה ביצירת תשתית למכירת מין במהלך משחקי הכדורגל חושפת התייחסות משפילה ובהמית כלפי אוהדי הכדורגל, המסמנת אותם כחיות שזקוקות למזון, מים ופורקן מיני. מתכנני המשחקים רואים את אוהד הכדורגל כמי שבא לראות משחק כדורגל, לשתות בירה, לרדת על סטייק, לשחרר נפיחה ולרוץ מהר לזונה. אותן ימצאו הצופים בערים הקטנות יותר, בתוך "בקתות סקס" - בקתות המצוידות במיטה, מקלחת, קונדומים ואישה.
התגובות מגורמים בעולם הכדורגל צוננות ומתחמקות: נשיא פיפ"א, ג'וסף בלאטר, טוען כי פיפ"א רואה חשיבות רבה בשמירה על כבוד האדם, אך זנות וסחר בנשים לא נופלים בתחום האחריות של פדרציית הספורט הבינלאומית; הן באחריותם של מחוקקי החוקים של כל מדינה.
מאמנה של נבחרת צרפת, ריימונד דומיניק, רואה בחומרה את המתרחש בגרמניה. לדבריו, די בנזק המזהה את הכדורגל עם אלכוהול ואלימות, אומר דונימיק. "אבל זה גרוע עוד יותר, נשים אלו הם עבדים אותם ישימו בבקתות כמו בקר, לסיפוק היצרים הבסיסיים של הגברים". מחאה נוספת נשמעה משוודיה, המדינה היחידה בעולם שמתייחסת לזנות כאל פגיעה בזכויות אדם. לו היו נבחרות צרפת ושבדיה מחרימות את המשחקים, מחאתן היתה גוררת מדינות נוספות, וסביר להניח שהדבר היה מביא לעצירת הטירוף הגרמני.
גזענות גרמנית
אדישה לנושא זכויות האדם. הקנצלרית מרקל (רויטרס)
התייחסות גרמניה כלפי הנשים בזנות הינה גזענית. ישנן נשים "טובות", משכילות, אמידות, הנהנות משוויון הזדמנויות חברתי; לעומתן ישנן נשים סוג ב', נשים שתפקידן לספק בגופן את מי שיש באפשרותו לשלם. אלו נשים שאין להן מחשבות, דעות, רגשות, רצונות: אלו הן נקבות עם נקבים.
מחקרים מוכיחים כי אין בחירה אמיתית בזנות: לא תמצאו אישה בוגרת אוניברסיטת ברלין שהחליטה להגשים את חלומה משחר נעוריה, ומעתה לאפשר לחמישה עשר גברים לחדור מדי יוםאל גופה. נשים - וגם גברים רבים - נשאבים לעולם הזנות כתוצאה ממצוקות שונות וניתוק ממעגל חברתי נורמטיבי: למעלה מ - 85% מהנשים בזנות עברו התעללות מינית בילדותן. הכניסה לעולם הזנות, עבור נשים אלו, מהווה המשך טבעי לאורח חיים נצלני ופוגע.
גרמניה מיסדה את הזנות ב - 2002. היתה זו החלטה אומללה, שאף שהתקבלה במטרה להביא להפסקת הסחר ולהפחתה בגילויי האלימות, השיגה את התוצאה ההפוכה: קפיצה חסרת תקדים במספר קורבנות הסחר; ירידה בגיל הכניסה לזנות; פריחה של ארגוני פשע, המגלגלים 18 מיליארדי דולרים בשנה. אי אפשר למסד תופעה שביסודה הינה אלימה ומנצלת.
בתקופה האחרונה, מתחולל בפרלמנט הגרמני ויכוח בעניין משמעויות מיסוד הזנות. הוויכוח מונהג ע"י חברי מפלגת הנוצרים הדמוקרטים השמרנית, הרואים את הקשר בין זנות לבין פגיעה בכבוד האדם וטוענים לתיקון העיוות.
שתיקתה הרועמת של קנצלארית גרמניה, אנגלה מרקל, כלפי מחאת ארגוני זכויות האדם על מדיניות גרמניה במונדיאל, מוכיחה כי ספק אם תפעל לביטול מיסוד הזנות, ולהפיכתה של גרמניה למדינה השומרת על כבודם ושלמות גופם ונפשם של אזרחיה.
עידית הראל שמש היא דוברת מכון "תודעה", למאבק בתופעת הזנות וניצול מיני מסחרי.
http://news.nana.co.il/Article/?Arti...374803&sid=126
מה דעתכם על זה?