המשחק סוף סוף עשה את המעבר מקונסולות המשחק למחשב האישי, ותרשו לי להגיד שזה היה צעד חכם מאוד. גרסאת המחשב של GRAW היא ללא ספק הטובה מבין כל גרסאות הקונסולות, ומציעה סביבות מפורטות וגדולות הרבה יותר אפילו מגרסאת ה-360. ישנו חופש פעולה רב יותר והמפה הטקטית החדשה עושה לכם חיים קלים. אבל כל היופי והפירוט הזה בא במחיר כבד - מחיר הביצועים של המשחק. בהגדרותיו המקסימאליות המשחק יאתגר אפילו את מכונות המשחקים החזקות ביותר.
נראה ש UBISOFT שחכו שלא לכולם יש בבית מערכת CROSSFIRE באיזו פינה, ובגלל זה המשחק כנראה לא תוכלו להנות מיופייו של המשחק כמו שצריך. אם המחשב שלכם לא עובר את הדרישות המומלצות ולא את המינימליות, תתרחקו מהמשחק הזה, אלא אם כן אתם מוכנים לוותר על תאורה ריאליסטית, אפקטים, צל ופירוט.
בואו נתחיל עם הגראפיקה (המאוד מצויינת של המשחק).
המשחק פשוט עושה פלאים בטכנולוגיית ה DX9 שהולכת ומתקרבת אל סופה, הוא מצליח לרנדרר ולהגיד בפירוט לא נורמאלי עיר שלמה, בכל זמן המשחק, לא תחווה שום טעינה ושום עצירה בזמן שאתם מטיילים במרחבי העיר (ויורים באנשים רעים, כמובן). אבל, מצד שני זה אומר שאתם
חייבים לפחות גיגה ראם, ולפחות 256 מגה זיכרון בכרטיס המסך שלכם.
עוד דבר מאוד מענייןם במשחק הוא המנוע הפיזיקלי שלו, שכדיי שתוכלו להתפעל ממנו אתם חייבים לרכוש כרטיס פיזיקה מיוחד למחשבכם במחיר זעום של סה"כ 300 דולר!
אם אין לכם כרטיס כזה (ואין לכם) לא תזכו לראות פיצוצים מרהיבים (כמו שאני לא זכיתי) ותאבדו חלק ניכר מההרגשה שהמשחק רצה להעביר, מכיוון שהמנוע הפיזיקלי של המשחק שאמור לעבוד אם אין ברשותכם כרטיס פיזיקה מתוחכם, לא בדיוק ברמה של HL2.
עוד דבר שהפריע לי מאוד, הוא הצניחה (החופשית) של הפריימים במשחק בכל פעם שמפוצצים משהו, וזה כל הקטע של משחקי יריות לא? לפוצץ דברים?
הפיצוצים נראים, כמובן, סוף הדרך, אבל הפריימים שלי גם ככה לא בדיוק בשמיים, והם פשוט צנחו למספרים חד ספרתיים בזמן פעילות מרובה על המסך או פיצוצים (מאוד מרשימים) של כלי
רכב או בניינים.
רק כדיי להראות לכם עד כמה המשחק כבד, אני הרצתי אותו על פנטיום D 2.8, 1 גיגה של DDR2 533MHZ, ורדאון 9800 XT עם אוברקלוק ו256 מגה זכרון, ועם כל זה המשחק בקושי עבר את ה 30 FPS בפירוט מקסימלי, ללא AF וללא AA!!
ובפיצוצים, כמו שאמרתי, קיבלתי במקרה הטוב ביותר 5-9 FPS.
עכשיו הסאונד.
החדשות הטובות הן, שבשביל להנות מהסאונד, לא תצטרכו לרכוש חלקים נוספים למחשבכם.
למרות זאת, כן מןמלץ לכם להיות בעלי כרטיס קול מן השורה (כמו SOUNDBLASTER2 לדוגמא) ומערכת רמקולים היקפית 5.1, כך תוכלו ממש להרגיש שאתם נמצאים באמצע שדה קרב וכדורים שורקים לכם מעל הראש. גם אם אין לכם מערכת סאונד מקצועית למחשב, תהנה מסאונד יוצא דופן שהוא פשוט חוויה לאוזניכם. כל ירייה נשמעת שונה מהקודמת, כל פיצוץ מרעיד אתכם וגורם אפקט של הד החוזר ונשמע כמה פעמים.
הדיבוב כמובן, הוא מצויין. אתם תחשבו אתם ממש מדברים עם איזה חייל אמריקאי בזמן קטעי המעבר. רוב הקולות והצלילים שבהם משתמש המשחק הם מוקלטים מהחיים האמיתיים ולא יוצרו באופן דיגיטלי במחשב, ולכן הם נשמעים ריאליסטיים ומאוד מדוייקים.
המשחקיות.
GRAW הוא משחק יריות טקטי מבוסס יחידות, כלומר, אתם לא תרוצו ותירו בכל מה שזז כמו במשחקי CALL OF DUTY, להפך, אתם תסתתרו מאחורי קירות, תסרקו את השטח ותוריד את אויביכם בכדור אחד לראש במקום לרסס אותו בהנאה.
הבינה המלאכותית של חבריכם לצוות וגם של האוייבים היא מרשימה למדיי. הם יתפסו מחסה, ייתנו הוראות לחבריהם, יירו בצורה מרוכזת אחד על השני , יזרקו רימונים ואפילו יחלקו איתכם את התחמושת והציוד שלכם במקרה ותזדקקו לו.
חבריכם לקבוצה יקבלו מכם הוראות ויבצעו אותן בצורה האפשרית הטובה ביותר, לדוגמא, הם יספקו לכם אש חיפוי בזמן שאתם תרוצו לקצה אחר של הבניין כדיי שתיהיה לכם זווית ירי טובה יותר על האדם המרושע שברצונכם להוציא להורג.
כמו כן אתם תצויידו הגאדג'טים רבים, כמוסוגים רבים של רימונים, ראיית לילה, ראיית חום, משגרי רימונים ומשתיקי קול.
אחרי הכל, אם יש לכם את המחשב כדיי לשחק במשחק הזה, ואתם אוהבים משחקי יריות מגוף ראשון - זה המשחק בשבילכם.
הוא מציע חוויה יוצאת דופן שלא נראתה כמותה בשום משחק יריות.

) ותאבדו חלק ניכר מההרגשה שהמשחק רצה להעביר, מכיוון שהמנוע הפיזיקלי של המשחק שאמור לעבוד אם אין ברשותכם כרטיס פיזיקה מתוחכם, לא בדיוק ברמה של HL2.

ציטוט ההודעה