חלוצה החדש של הפועל תל-אביב, איבן יוליץ', הגיע היום לישראל, ונראה כי הוא יודע בדיוק לאן הוא הגיע.
החלוץ הבוסני ממוצא קרואטי, כפי שהוא מגדיר זאת, שחתם לשלוש עונות במדים האדומים, מצא היום זמן לשוחח עם עיתונאים ישראלים בפעם הראשונה: "שמעתי שבישראל יש ארבעה מועדונים גדולים, ושהפועל תל-אביב היא אחת מהם.
"המטרה שלנו זה להגיע הכי רחוק שאפשר, ולעשות הכי טוב. שמעתי שהפועל תל-אביב זה מועדון גדול".
כבר ביום הראשון לשהייתו בישראל נתקל יוליץ' החייכן בתופעה, שלנו הישראלים היא די מוכרת, על חשש לפיגוע במתחם הבורסה. ידיעה שהופרכה מאוחר יותר.
יוליץ' לא חושש מהמצב הביטוחני בישראל: "לפני שבע שנים הייתי כאן עם הנבחרת הצעירה, ונראה היה שיש יותר בעיות. עכשיו אני מרגיש כאן בסדר.
"חייתי בבוסניה הרבה שנים, כך שהמצב הזה מוכר לי. שמעתי על ישראל דברים טובים. שוחחתי עם רצ'וניצ'ה ששיחק פה בעבר, והבנתי שזה מקום טוב לשחק בו".
מסתבר שג'ובאני רוסו, שהפך כבר מזמן ל"סלב" בישראל, הוא דמות מוכרת גם בקרואטיה: "לא דיברתי איתו לפני שבאתי לכאן, אבל שמעתי עליו. הוא שיחק בנבחרת הלאומית של קרואטיה".
על השאלה שעסקה בדימיון הקל בינו לבין כוכבה של מכבי תל-אביב, העדיף הרכש החדש שלא להתייחס. כנראה שגם הוא כבר יודע מה עלול להכעיס את אוהדי הפועל תל-אביב.