הלהקה beatallica
שמחקה את מטאליקה ואת הביטלס הוציאה 2 אלבומים מאוד נחמדים עם שילוב של חיקוי ג'ימס הטפיל וקצת מריף של הביטלס
ועוד הרבה חיבורים שונים ומשונים
הרעיון הזה היה אמור להיכשל. חבורה של נגנים לא צעירים שהחליטו לשלב את שירי ה-Beatles בשיריה של להקת Metallica, איכשהו - זה עבד. אין כמעט מטאליסט כיום שלא שמע את שיריה של הלהקה המפוברקת, שמצליחה ליצור שילובים גאונים של שירי שתי הלהקות הכה שונות תוך כדי הקפדה על חיקויי מדויק שלהן. ההצלחה הביאה איתה סיבוב הופעות אירופאי לאחרונה, אבל גם צו איסור פעילות מחברת התקליטים של ה-Beatles, מה שלא מנע מהלהקה להעלות חינם את כל השירים שהקליטה לאתר האינטרנט שלה. ישבנו עם ג'יימז, סולן הלהקה, כדי לברר מאיפה התחילה כל השטות הזאת.
הנה ראיון של אלון מיאסניקוב מראיין מגזין מטאליסט עם סולן הלהקה ג'יימז לנפילד:
הי ג'ימז, אני מבין שבדיוק חזרתם מסיבוב הופעות, מה נכלל בו?
כרגע חזרנו מסיבוב שני באירופה, היינו באנגליה, בהולנד, גרמניה, אוסטריה ושוויצריה. היה ממש נחמד, מזג אוויר טוב והרבה חברים שפגשנו בפעם הקודמת שהיינו שם. הכיף הגדול היה לראות שוב את אותם אנשים שבאו לראות אותנו בפעם הקודמת, זה הכי חשוב. חלק מהאנשים נסעו כ 500 קילומטרים כדי לראות את ההופעות! אנחנו עומדים להעלות בקרוב חומר לאתר הרשמי שלנו מההופעות.
איך עברו ההופעות בקרב הקהל, הם הכירו את השירים?
יש הרבה חבר'ה שמכירים את השירים, וזה נהדר. אבל לפעמים הכיף הוא לראות את הפנים של אלו שלא שמעו אותנו קודם. לראות את המבט השואל הזה הופך לחיוך ויד מורמת זה כיף, בגדול ההופעות בערים הגדולות עברו ממש טוב - בלונדון, אמסטרדם, קולון, מינכן, פרנקפורט, שטוטגרט... הכפרים הקטנים מהווים יותר אתגר בגלל שפשוט אין שם אוכלוסיה.
אתם משתמשים במוטיבים משתי הלהקות גם בהופעות? אתם מתלבשים בהתאם?
בטח. יש לנו כמה "תחפושות". דמיין את החיפושיות עם החליפות מההופעה בתוכנית של "אד סליבן" לאחר שדרסה אותן משאית וקעקענו עליהן כמה דברים שאנחנו אוהבים. או חליפות מתקופת Sgt. Pepper רק יותר מטאליות. יש לנו רעיונות לעוד תחפושות וזה אחד הדברים הכפיים בלהקה - שאפשר לעשות ניסויים.
יש לכם כבר חומר חדש מוכן? יהיה אלבום חדש בקרוב?
בטח שיש לנו שירים חדשים, אנחנו כבר עושים אותם בהופעות. כרגע יש לנו בערך 10 שירים חדשים שעדיין לא הוקלטו, יש לנו שיר חדש שכולו מוקלט אבל אנחנו מחכים עם ההוצאה שלו עד שנפטור את הבעיות המשפטיות שנשארו. תאמין לי, אני מת להקליט אלבום חדש ואני חושב שהשירים החדשים מתוחכמים וכיפים, אני יודע שיש התקדמות בנושאים המשפטיים, אבל עד שנקבל אישור סופי אנחנו נוהגים בסבלנות. כל פזיזות עלולה להוות טעות.
חשבתם לעשות גרסאות לשירים מאלבומי הסולו של חברי "החיפושיות"? אולי לעשות כיסוי לשיר של ג'ון לנון ולקרוא לו "Enter Sandwoman" או משהו בסגנון?
חשבנו על זה, יש לנו לא מעט רעיונות, אבל שום דבר מלא עדיין. בדה"כ יש לנו 3 או 4 קטעים בראש לעבודה.
עכשיו קצת היסטוריה, אך התחיל כל הרעיון המטורף הזה?
בעייריה שלנו, מילווקי שבמדינת וויסקונסין (צפונית לשיקגו) אני ארגנתי פסטיבל שנקרא Spoof Fest. להקות מקומיות מצטרפות כל מיני אנשים ויוצרות גרסאות ללהקות מפורסמות. באחד הפסטיבלים אני וקרק, הגיטריסט, עשינו פרודיה על מטאליקה והקלטנו דיסק. החלטנו ללכת עם זה רחוק יותר ולעשות דיסק שישמע כאילו מטאליקה עשו פרודיה, אז עשינו דיסק בסגנון החיפושיות, נתנו את זה לחברים, ושכחנו מזה. אחרי כמה חודשים מישהו אמר לי שאני עכשיו בלהקה בשם Beatallica, האדם הזה הוא הווב-מאסטר שלנו, הוא נתן את השם ללהקה, ואפילו לא היינו להקה! עשינו עוד דיסק (האלבום האפור), גייסנו נגן בס ומתופף, והתחלנו לעשות הופעות מכיוון שראינו דרישה גדולה באתר, כמה שנים לאחר מכן, והנה אנחנו עכשיו!
מה עשית כמוזיקאי לפני כן?
הרבה, אבל לא במטאל, למרות שתמיד אהבתי מטאל ועשיתי כמה פרויקטים כבדים עם קרק, בעיקר ניגנתי מוזיקה אקוסטית. ואני עדיין עושה דברים משלי. יש לי שתי להקות שעושות רוק אקוסטי שמבוסס על מוזיקה אירית, וגם חומר עצמאי. אני עושה דברים שקשורים במוזיקה כמעט כל יום, זה רק תלוי באיזו להקה זה קורה, מוזיקה היא בהחלט העבודה העיקרית שלי.
איך פגשת את החברים האחרים בלהקה?
אני וקרק מכירים כבר כמעט 16 שנה, פגשתי אותו כשעשיתי אודישן ללהקת מטאל בשם Necromacy, הוא עבר ללהקה בשם Ka וניגן עם המתופף שלנו, רינגו, שם במשך הרבה שנים. את קליפ כולנו הכרנו וגם הוא היה ב-Ka, כולנו מכירים אחד את השני כבר הרבה זמן, וכולנו התאחדנו לפסטיבל הזה שלי שעליו סיפרתי.
![]()
מתי הבנת שאתה מצליח ליצור חיקוי אדיר של ג'ימס הטפילד?
הא! זאת עבודה מתמשכת! לא הייתי מודע לזה עד שהדיסק Garage Dayz Nite הגיע לאינטרנט, ואם להיות ישר, אני מרגיש שהשירה שלי בו לא ממש טובה, עשינו את האלבום ההוא כפרויקט מהיר ולא ברצינות, גם באלבום האפור אני מרגיש שיש קטעים שהיו יכולים לצאת יותר טוב. אבל זה בא עם הזמן, כמו שחקיין לאט לאט משפר את החיקויים שלו, אתה צריך לעבוד על עצמך. אני לא מעשן, לא שותה לפני הופעה, מנסה לישון כמו שצריך ולעשות תרגילי נשימה והתמתחות, כל מי שרוצה להיות רציני עם האומנות שלו חייב להתאמן ולמצוא דרכים לשפר אותה.
איך אתם מתחילים ליצור שיר? מתחילים עם שיר של מטאליקה? של החיפושיות? אך אתם מחליטים אך לערבב את המילים והמוזיקה של הלהקות?
אתה בטוח לא יכול פשוט לזרוק 2 או 3 רעיונות ולקרוא לזה שיר, מה שוודאי הוא שבכל שיר חייבת תהיות זרימה ואיזה גרוב, אתה לא יכול לצפות שכל שיר יעבוד עם כל סט של מילים, בכל שיר אנחנו מחליטים בנפרד אך הוא יורכב. קורה שלי יש רעיון למילים, קרק יביא איזה ריף, לפעמים זה מתחיל עם משהו של החיפושיות, לפעמים מטאליקה, בכל מקרה, זה תלוי בנו, המוזיקאים, לעשות מילים חדשות, גרוב, שינויים במקצב אם צריך, להתאים מקצבים לאווירה. אנחנו רואים בזה משולש כתיבה של החיפושיות, מטאליקה ואנחנו.
באיזה שלב הבנתם שאתם הופכים להיות מוכרים מאד בעולם המטאל?
בלאבר מאות' הוא מקור אדיר למידע, אבל בשנה וחצי האחרונות גם גופי מדיה כמו MTV, VH-1, Spin, Metal Maniacs, NME ועוד רבים עושים עלינו כתבות. האינטרנט הוא הכלי הכי חזק, הוא מה שעשה אותנו ואנחנו עדיין רואים בעצמנו להקה מבוססת אינטרנט. אולי הלהקה מבוססת האינטרנט האמיתית הראשונה.
הופתעת כשקיבלת את הצו ההפסקה מחברת התקליטים סוני?
כן ולא. עם כל היחס לפרויקט ידענו שהם יהיו מודעים לזה. פשוט לא ידענו מה תהיה התגובה לזה, להיות כנה, לא חשבנו שאנחנו עושים משהו לא בסדר. Beatallica היא להקה שעושה דברים מתוך כוונה טובה, ורוצה להיות בקשרים טובים עם כולם. אני באמת חושב שלתביעה של סוני אין שום דבר אישי כנגדנו, אני חושב שהאנשים שם מאמינים שהם עושים את העבודה שלהם, זה בגלל מצב התעשייה. איומי הטכנולוגיה מפחידים זה קצת יוצא משליטה, אנחנו שמחים שדברים הגיעו לאיזו שביתת נשק אבל אני גם מקווה שנוכל להוציא מוזיקה חדשה למאזינים, זה ממש חשוב לנו.
איזו תגובה קיבלתם מחברי להקת מטאליקה עצמם, בייחוד עם הניסיון שלהם בתביעות?
תמיד קיווינו שהם יאהבו את זה. זה לא שירדנו עליהם, אנחנו מעריצים אותם עם Beatallica. אף פעם לא חשבתי על בעיות משפטיות איתם, אבל עכשיו כשיש לנו קשר טוב איתם אנחנו חושבים על כל מיני דברים ונשארים בקשר עם הצוות המשפטי שלהם בצורה קבועה.
חשבתם להקליט אלבום של חומר מקורי בלהקה?
לא כרגע. זה פרויקט יעודי וככה הוא יישאר, לא גרסאות כיסוי, לא שירים מקוריים לגמרי. אבל אנחנו ממשיכים לעבוד עם הרכבים אחרים, אני מקווה להקליט את הקול שלי בגרסת ג'יימז ללהקות אחרות יותר מאוחר השנה.
ציפית שזה יהפוך להיות דבר כל כך גדול? עם הופעות בגרמניה וכו'?
בהתחלה אפילו לא ידענו שזאת להקה. ולתקופה זה היה רק מבוסס על האינטרנט. אבל להיות מסוגלים להופיע, במיוחד אחרי כל המשפטים בשנה שעברה, זה ברכה רצינית, פגשנו הרבה אנשים תומכים ואנחנו רואים כל הופעה כמיוחדת, אנחנו תמיד מכירים תודה על כל הזדמנות לנגן לאנשים בפעם השנייה.
האם גם אצלכם יש מאבקי כוחות כמו בשתי הלהקות ההן? ואצלכם זה ביינך לבין לארז (בסגנון מטאליקה) או בינך לבין מקבראטני (בסגנון החיפושיות)?
לא, יש מספיק בעיות ביום יום עם הלהקה מכדי לצרף גם בעיות כאלו. אנחנו אנשים מסודרים והגיוניים. הבעיה היחידה שלי היא חוסר השינה בגלל שני החבר'ה האלה, כשאנחנו בהופעות אני חייב לישון בחדר נפרד מהם, הם נוחרים כמו שני ביזונים מזוינים!
מה הלאה? עד כמה רחוק Beatallica תגיע?
עד הפאב, רוצה להצטרף?
טוב, תודה על הראיון!
והנה 2 האלבומים שלהם להורדה HTTP
Betallica - A Garage Dayz Nite (2001)
1. Sgt. Hetfield's Motorbreath pub band
2. A Garage Dayz Nite
3. For Horsemen
4. No Remorseful Reply
5. The Thing That Should Not Let It Be
6. Everybody's Got A Ticket To Ride Except For Me And My Lightning
7. ...And Justice For All My Loving
Beatallica - Beatallica(2004)
1. Blackened The USSR (U) (R)
2. Sandman (U) (R)
3. And I'm Evil (U) (R)
4. Got To Get You Trapped Under Ice (U) (R)
5. Leper Madonna (U) (R)
6. Hey Dude (U) (R)
7. I Want To Choke Your Band (U) (R)
8. We Can Hit The Lightz (U) (R)
(U) = uncensored
(R) = Radio Edit (No naughty words!)
אני הורדתי את 2 האלבומים נהניתי בחלק מהשירים ממש נחמד לשמוע את זה חחח :]

ציטוט ההודעה