יש לי 2 שאלות על ברית מילה
למה עושים אותה..
וגם מה חותכים בברית מילה את זה אף פעם לא הבנתי
יש לי 2 שאלות על ברית מילה
למה עושים אותה..
וגם מה חותכים בברית מילה את זה אף פעם לא הבנתי
|
|
כי הקב"ה כרת ברית עם אברהם,ועצם תהליך הברית היה ברית המילה שאנחנו עושים כיום
ואחננו חותכים את הערלה ,שזה בשר שהוא על הזין לא יודע איך להסביר לך חחח אבי תעלה תמונהחחחח
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה
הקטע של הברית לא הבנתי מה הקשר למעשה עצמו שעושים בברית מילה
ואיפה הבשר הזה בדיוק ..
אין הרבה מקומות שהוא יכול להיות אם לא על הזיין..
יש ברית בין הקב"ה לבין עם ישראל שלמעשה אברהם אבינו קיים את הברית בפעם הראשונה (בראשית פרק יז')
העורלה היא למעשה דבר לא טוב כמו שרשום בתורה זה חלק בגוף שהוא טמא, מסתים את הגוף.
הקב"ה ציווה על עם ישראל לעשות את זה כדי שלא רק שניהיה מובדלים מהגויים בנפשנו אלא גם בגופינו
איזה מיוחדים אנחנו!!!!
המצווה מוטלת על הזכרים. הם צריכים למול את ילדיהם, אם האב לא מל את בנו עד גיל 13 אז האחריות עוברת כבר על הילד עצמו ואחריותו האישית לעשות ברית מילה לעצמו.
הבטחת הארץ נאמרה בסמיכות לברית המילה לכן מפה הבינו שהבטחת הארץ קשורה לברית המילה.
ברית מילה :
"וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל אַבְרָהָם וְאַתָּה אֶת בְּרִיתִי תִשְׁמֹר אַתָּה וְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָם.
זֹאת בְּרִיתִי אֲשֶׁר תִּשְׁמְרוּ בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ הִמּוֹל לָכֶם כָּל זָכָר.
וּנְמַלְתֶּם אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם וְהָיָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם."(בראשית פרק י"ז ט'-י"א)
זה הפסוקים ..
והעורלה זה "שארית" של עור מסביב לראש הפין
זה בעצם העורלה
אתה רוצה עוד הרחבה ?
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
אתה טועה הבנות היהודיות גם מובדלות ,[אני לא ארחיב על זה]
טהרה - מקווה , נידה ,נגיעה וכד'
אם אתה רוצה על זה הרחבה תגיד לי אני ארחיב לך
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
וגם צניעותנכתב במקור על ידי AvixTz
רק חבל שהיום אין כל כך צניעות...![]()
חבל מאוד שכמעט את כל דיני טהרה לא שומרות בנות ישראל =(
בעיקר המקווה הוא המבדיל כי הוא המטהר
אישה ששומרת על גופה שומרת עלייו טהורה מלפני הקב"ה
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה
מלפני הקב"ה ??נכתב במקור על ידי A-41
זה סך הכול חתיכת בשר מתחת אם אתה רוצה כל כך לדעת תראה ברית שלך או משהו חחח אם יש לך וידאו של זה...נכתב במקור על ידי uiop
זה לא מוריד שום דבר זה בטוח בנוגע ללמה עושים את זה לא ידעתי![]()