קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. (שאלה) מסך מלא (תכנסו תבינו)
    על ידי Devil-Angel בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 4
    הודעה אחרונה: 13-10-2005, 19:26
  2. תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 06-10-2005, 23:43
  3. חחחח תכנסו- דני עשה את זה שוב
    על ידי KoChiNi בפורום דיבורים
    תגובות: 30
    הודעה אחרונה: 02-10-2005, 20:29
  4. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 05-09-2005, 19:40
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

סיפוק והנאה - כלל עולמי, תכנסו

תהה נשמתך צרורה בצרור החיים
    שם פרטי
    יצחק
    לייקים
    1
    נקודות
    807
    משפט מחץ
    "הקב"ה אנחנו הילדים שלך"

ברירת מחדל סיפוק והנאה - כלל עולמי, תכנסו

תענוג, מהו?

בעולמנו קיימת מילה תענוג, זהו הבסיס לכל פעילויות האדם. במילה אחרת תענוג זהו סיפוק החסרונות של היצור, אם זה חי, צומח, דומם או מדבר. בדומם זה אטום שלילי או חיובי [דוגמא מצוינת!] כאשר האטום שלילי הוא מנסה להפוך לניטרלי ע"י קבלת אלקטירונים, כאשר הוא חיובי הוא מנסה להפוך לניטרלי ע"י הוצאת אלקטרונים. בצומח זה ריבוי ומזון. בחי, ריבוי, מזון... ובמדבר זה כבר כבוד, שליטה, השכלה, כסף וכל הרצונות הבהמיים.
    כעיקרון ניתן להגדיר את הסיפוק כתענוג ולהפך, כלומר אפיל הדומם יכול "להנות" ע"י מילוי החסרונות הנוכחיים שלו. איך יודעים שהוא נהנה? הסיפוק, והתנענוג הן הבסיס לכל פעילות בטבע ולכן אם לא קיימת פעילות כלשהי שאותו החלקיק עצמו יוצר, הוא לא יוגע כדי להשיג סיפוק לכן לא מצפה לסיפוק כלשהו. שלם לזמן מה.

אצל האדם המושג בהרבה יותר מסובך.
    בעצם ניתן לנבא כל פעילות של האדם על פי כלל אחד פשוט, מהם הרצונות שלו ובאיזו כמות.
    העולם פועל על 2 כללים משותפים שיוצרים משוואה שכמעט ובלתי אפשרי לחשבה – להנות כמה שיותר בכמה שפחות מאמץ. לדוגמא אטום מגיע ל2 חוטי חשמל, אחד קצר והשני ארוך יחסית לסוף שאליו אמור להגיע. האטום יגיע דרך הקצר, למה? חסכון במאמץ.
    כנ"ל האדם, כל פעילות שלו דורשת דלק, אין סיכוי ושום אפשרות שבן אדם או כל יצור אחר יעשה משהו שלא יספק לו תענוג לפי החישובים שלו, עכשיו או מאוחר יותר.

כל פעילות בעולם בעלת מניע אחד ויחיד, השגת סיפוק > תענוג במושגי אדם, מניע אחד ויחיד ולא אחר.

לדוגמא, אדם מליונר הולך ותורם מליון שקל לצדקה.
    זה נראה כאילו הוא תורם מעצמו כדי שיהיה טוב לאנשים. מצד אחר יש לו את המחשבה "או איזה טוב אני, תרמתי מליון שקל לאנשים מסכנים... עכשיו בגללי יהיה להם מה לאכול" – הוא נהנה מהמחשבה הזו.
    מן הסתם ניתן להסיק שעשה זאת כדי להרגיש אותה. דוגמא שמוכיחה זאת עם האטום, חלקיק הבסיס של כל יצור וכל דבר בעולמנו. אטום חיובי, פוגש אטום שלילי. האטום החיובי כביכול מעביר אליו את האלקטרונים הלא נחוצים לו כדי להפוך למסופק, מושלם זמנית. ע"י זה הוא גם מספק את עצמו וגם את חברו, אבל המניע היה סיפוק עצמי בלבד.

כל העולם פועל על פי החוק הנ"ל, לא ניתן להתווכח איתו והוא ניתן להוכחה בכל שניה ורגע בחיינו ובכל דוגמא.
    מאמר זה נכתב ע"י דימה.ק ואינו נוגע לשום דת, מסתמך על חשיבה הגיונית, לוגית ופיזיקה.

הערה: שימו לב שאם ניתן לנבא כל פעילות אדם וכל פעילות הטבע, תאורתית. לעולם יש תוכנית והעתיד כבר קבוע ולא ניתן לשנותו, כלומר האדם חסר חופש בחירה. אולי אתה יושב שם מול המסך ואורמ לעצמך, כן בטח, אני יכול להחליט פה ועכשיו איזה כפתור אני רוצה ללחוץ. לא, אתה לא יכול. יותר נכון להגיד שאין לך חופש רצון, אתה רוצה מה שנבראת לרצות, בכמות שתוכננת, אתה חושב שיש לך חופש בחירה מהעובדה שאתה כביכול בוחר מה לעשות, אבל העשיה מגיעה מהמניע שהוא הרצון עצמו ואותו לא ניתן לקבוע.
    אז תבינו סוף סוף, אין לכם בחירה במעשים.
    וכן אם יציעו לכם 2 דרכים, אחת באורך ק"מ והשניה באורך 2 ק"מ אתם תבחרו בקצרה.
    אבל אם אני אבוא ואציג לכם את המאמר אתם תעשו בשביל הפרינציפ ותלכו בארוכה רק כדי להוכיח לי שאני לא צודק, כלומר אתה תהנה יותר מהעובדה שאתה חושב שאתה הוכחת לי שאני לא צודק, לעומת זאת הוכחת לי שאני כן צודק. כלל פשוט, שאי אפשר להתווכח איתו...
    וזאת לא אומרת שאן תעלה לגג ותקפוץ אז זה לא אשמתך, אלא אתה לא תעלה לגג מהסיבה הפשוטה שאתה יכול להנות יותר כשאתה לא מת, אתה תעדיף לקבל את זה כנכון ולהשאר בחיים מאשר לקבל את זה כנכון ולמות.
    ושוב, כלל בסיס.
    עשו ניסוי בעצמכם! תרשמו כל דבר שאתם עושים, תרשמו מה היה המניע שלכם, מה חשבתם אחרי זה ומה לפני זה. אל תנסו לעבוד עלי או על עצמכם... תהיו כנים.

קרדיט למאמר שנתקלתי בו חח
    נערך לאחרונה על ידי The Mask; 26-06-2006 בשעה 22:01.

2. קישורים ממומנים

משתמש כבוד האוואטר של AvixTz
    שם פרטי
    אבי
    לייקים
    2
    נקודות
    279
    משפט מחץ
    הכל לטובה :)

יפה מאוד !
    רודם כל אני רוצה להגיד לך שיש הבדל בין סיפוק להנאה ושמחה לאושר , חייב לציין .
    סיפוק - אתה עושה משהו ואתה מרגיש שאתה "עשיית את שלך"
    הנאה - מעלה לך חיוך אתה נהנה מזה ואתה שמח כמה רגעים
    שמחה - כמו הנאה רק שזה יותר "חזק"
    אושר - מילה חזקה מאוד [!] האושר אתה יכול להגיע אליו רק דרך משהו רוחני
    אין סיכוי שבעולם שאתה תגיע לאושר בכל מובן המילה דרך משהו גשמי זה שמחת חיים זה הרגשה נפשית מעולה .

יפה מאוד שאתה רושם את זה אבל חסר שם הרבה מאוד קודם כל אני רוצה להגיד לכם שתרומה זה גם משהו רוחני [בדקתי את זה]
    זה אחד הדברים היחידים שאתה משתמש במשהו גשמי והופך לרוחני .
    אני מציע לכם באמת לבדוק אתה זה בתרומה , עזרה למישהו חלש [זקנים נכים וכד'] ,(עזרה נכלל כל הנושאים כמו עצות טובות וכו') ויש עוד המון .
    ואתם תראו איזה יופי אתם תרגישו ממש סיפוק ושמחה ואם זה ממש טוב יש סיכוי שאתם גם תהיו מאושרים .
    איפה עוד אנחנו יכולים למצוא אושר ?
    אם אתם תראו איפה אנשים ממש מאושרים אחרי שהם עושים משהו טוב או במילים אחרות אחרי שהם עושים משהו טוב [מאוד]
    שלא ממש קשור בעצמם [או שקשור אבל רוחני אחר שזה בנושא אחר]
    כמו למשל חתונה הבן אדם ממש מאושר כי הוא יודע שהוא עושה טוב לעצמו + טוב לאשה בעתיד שלו
    שזה גם עזרה לשני והוא שמח ומ א ו ש ר ! זה אושר
    בן אדם שמשחק כדורגל ומבקיע גול לא יכול להיות מאושר ,
    הוא יכול להיות שמח מפה עד הודעה חדשה אבל אושר שלם אין סיכוי שיהיה לו .
    זה נתון לבדיקה ואני רוצה שתבדקו את זה
    [הייתי מאריך עוד אני מצטער אבל אני חייב לזוז ויש עוד נושאים אני יערוך פעם הבאה]

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 17:20.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,498,463 | הודעות: 8,199,056 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect