קהילות פורומים, הורדות, יעוץ ותמיכה

אשכולות דומים

1. כל הבנים פה היו רוצים להיות במקום הבחור הזה O.o
    על ידי חנצ'וווק בפורום הומור וצחוקים
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 28-02-2008, 16:08
  2. [סקר]באיזו חברת סלולר אתם ובאיזו ההיתם רוצים להיות
    על ידי Sucky בפורום סלולרי וטאבלטים כללי
    תגובות: 1
    הודעה אחרונה: 26-10-2006, 14:42
  3. גם אתם רוצים להיות מנהלים ?
    על ידי Offer בפורום דיבורים
    תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 23-10-2006, 15:44
  4. מה אתם רוצים להיות כשתגיעו לצבא?
    על ידי techno barzel בפורום צבא וגיוס
    תגובות: 50
    הודעה אחרונה: 08-08-2006, 14:28
  5. מה אתם רוצים להיות כשתגיעו לצבא?
    על ידי techno barzel בפורום דיבורים
    תגובות: 13
    הודעה אחרונה: 11-03-2006, 23:46
+ תגובה לנושא
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

רוצים להיות מאושרים? אל תתווכחו עם המציאות

משתמש משקיע
    שם פרטי
    דימי
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    הכל תלוי בגישה =)

ברירת מחדל רוצים להיות מאושרים? אל תתווכחו עם המציאות

קייטי ביירון חלתה בדיכאון. אחרי עשר שנים היא מצאה את הדרך להחלים: שינוי מחשבות. היא היתה פה בארץ, ולימדה את בתיה ברק-ורבין איך עושים את זה
    בתיה ברק-ורבין

כשהיתה בת 30 לקתה קייטי ביירון האמריקאית בדיכאון חריף שנמשך 10 שנים. היא הצליחה לחלץ את עצמה מתהומות הייאוש, לאחר שיום אחד התעוררה עם התובנה שלא המציאות היא זאת שגרמה לדיכאון שלה. האמונות והמחשבות אודות אותה מציאות, הבינה פתאום, הם אלה שהטריפו את דעתה.

ביירון קלטה שכדי להיות מאושרת היא צריכה להטיל ספק במחשבות שלה, ולהיפגש עם המציאות כפי שהיא ולא כפי שנרקמה במוחה הקודח.

המחשבות שהטרידו אותה, הן מחשבות שמטרידות רבים מאיתנו: "בעלי צריך לאהוב אותי יותר", או "ילדיי צריכים יותר לכבד אותי". ביירון מעולם לא בדקה אם יש אמת במחשבות אלה, היא שמעה אותן בראשה והאמינה להן.

כשהחלה ביירון לבדוק את אותן הנחות וספקות, היא גילתה דבר פשוט מאוד - האמונה באותם ספקות הטילה בה פחד מוות. אך ברגע שחדלה להאמין במחשבות

אלה, פסקו הסכסוכים הפנימיים והפחד נעלם. התברר לה שהמציאות הרבה פחות נוראית מהמחשבות ספוגות הפחדים שאנחנו מפתחים אודותיה.

היא מצאה שאין טעם להתווכח עם המציאות אלא לקבל ולאהוב את מה שיש. הרצון שהמציאות תהיה שונה הוא חסר תוחלת, המאבק עם המציאות יוצר בלבול ולא מועיל בכלום. ביירון מעידה על עצמה, שמאז פיתחה את שיטת חקירת המחשבות המכונה "עבודה", היא אוהבת את מה שיש. זה לא מפני שהיא אדם רוחני, אלא מפני שוויכוח עם המציאות, לדבריה, יוצר כאב, תסכול ומתח מיותר.

ארבע השאלות

ביירון נודדת במדינות רבות ומציגה את עבודתה בסדנאות המושכות אליהן אלפי אנשים. בארץ היא הופיעה, זו הפעם השנייה, בשבת האחרונה. יחד איתי הגיעו לסדנה שלה בשפיים ערב רב של אנשים, חלקם שוחרי רוחניות עוטי לבן, פסיכולוגים ומטפלים מאסכולות שונות.

המשתתפים עלו לבמה בזה אחר זה וסיפרו לביירון ולקהל מה מכאיב להם במשפטים ספורים ופשוטים, שהצטמצמו בסופו של דבר למחשבה אחת שטורדת את מנוחתם: "אבי מאוכזב ממני ומתנגד למקצוע בו בחרתי לעסוק", "אמי אף פעם לא התייחסה אליי", "אני כועס על עצמי כי אני תקוע ולא עושה שום דבר משמעותי עם חיי", ועוד.

בשיחה קצרה וממוקדת סייעה ביירון לכל אחד מהם לחקור את מחשבותיו, ולבדוק אם הן אכן אמיתיות. היא עשתה זאת באמצעות 4 שאלות, כשהיא מבקשת מהאנשים לצלול לתוך עצמם ולהשיב עליהן בכנות:

1. האם זאת האמת?
    2. האם אתם יכולים לדעת בוודאות שזאת האמת?
    3. איך אתם מגיבים כשעולה בכם המחשבה הזו?
    4. מי תהיו בלי המחשבה הזאת?

לאחר שהשיבו על השאלות, היא הציבה בפניהם אתגר נוסף; להפוך את היוצרות באותה מחשבה.

אם המחשבה המקורית היא: "אני כועסת על בעלי כי הוא לא מקשיב לי", ההיפוך שלה יכול להיות: "אני כועסת על עצמי כי אני לא מקשיבה לעצמי", או "אני כועסת על בעלי כי אני לא מקשיבה לו". כל אפשרות נבדקת, ואם הצהרה מסוימת נמצאת מתאימה יותר מהמקורית, יש צורך לאושש אותה באמצעות שלוש ראיות מהמציאות.

במהלך חקירה כזו אנשים עשויים לגלות שהם עצמם אינם מקשיבים או שהאמונה הבלתי מבוססת שלהם בתלונתם החוזרת כלפי בני זוגם תוקעת ואוטמת אותם.

להתווכח עם העבר

אישה אחת סיפרה שהיא כועסת על עצמה על כך שלא נאבקה באדם שאנס אותה לפני שנים. היא נשאלה מדוע לא נלחמה בו, והשיבה שפחדה למות מפני שילדיה זקוקים לה. חקירת המחשבות העלתה שאין אמת בהצהרה ש"הילדים זקוקים לנו", המשותפת להורים רבים, ואין גם אמת ודאית בהיפוכה של מחשבה זו. חקירת מחשבות הפחד מפני המוות העלתה שמדובר בעצם בפחד מפני החיים, והמסקנה היתה שבליל מחשבות לא בדוקות שיבשו את חייה ברגשי אשם בלתי מועילים.

הוויכוח עם מציאות העבר משליך על העתיד בעוד שלעבר יש יתרון אחד בולט - הוא עבר לבלי שוב. השיחה עם אישה זו גרמה לי לנוע על כסאי באי שקט. האם ניתן לטפל בטראומת אונס על ידי חקירת מחשבות? האם אין כאן שטחיות משוועת להחריד? הבטחתי לשאול את עצמי את 4 השאלות בהקשר לאמונותיי לגבי נושא זה.

בלעדייך אני חצי בן-אדם

בספרה של ביירון: "אהבתך נחוצה לי - האם זאת האמת?" היא טוענת, שאנו מכלים שעות רבות במחשבות מעיקות על מערכות היחסים הזוגיות שלנו, מחשבות שמסבות לנו כאב רב והופכות את חיינו למלאי מתח. היא מציעה לחקור את המחשבות שלנו על האהבה, כי כל עוד איננו מבינים את המחשבות הללו, אנחנו לא מקיימים יחסים עם בני הזוג שלנו או עם עצמנו.

למשל, לאחר שחווים אהבה נכזבת, המחשבות המציפות אותנו אומרות לנו שנטשו אותנו, שאנחנו נידונים לבדידות ולעולם לא נמצא אהבה דומה. אין שום סיבה להאמין שהמחשבות האלה תואמות את המציאות. בחקירת המחשבות אנחנו שואלים את עצמנו: "האם זאת האמת? האם באמת ננטשנו? האם אנחנו יכולים לדעת בוודאות שבלעדיו אנחנו חצי בן אדם?". אנחנו ממשיכים ובוחנים איזו השפעה יש למחשבה הזו על חיינו הרגשיים והגופניים.

אנחנו מתבוננים בתחושות הרחמים העצמיים, בזעם, וגם בקשיי השינה ובירידה בתיאבון. ואז אנחנו מדמיינים איך היו נראים חיינו לולא האמנו במחשבה הזו. המציאות אינה משתנה, האדם שרצינו באהבתו אינו משיב לנו אהבה, אבל המחשבה שגורמת לנו סבל כה רב היא שאותו אדם צריך לאהוב אותנו כדי שנהיה מאושרים, שכן ללא אהבתו אנחנו לא שלמים. וזו מחשבה לא בדוקה ובלתי מוכחת.

אתם מוזמנים לעשות עבודה עצמית ולבחון את מגוון הבעיות שמתעוררות בקשר הזוגי שלכם באמצעות ארבע השאלות והיפוכי התשובות. פעמים רבות ניתן לזהות ולאתר אי הבנות לאחר החקירה. לפי ביירון, כל עוד אנחנו ממשיכים להאמין למחשבות מבלי לחקור את אמיתותן, אנחנו לא יוצרים קשר אינטימי עם בני אדם אמיתיים אלא עם המחשבות אודותיהם. עלו והצליחו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3268412,00.html

כתבה שעיניינה אותי, נקווה שגם אותכם =)
    DimA

2. קישורים ממומנים

משתמש מכור
    שם פרטי
    תומר
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    הלוואי והיה כזה

הלוואי וזה היה כזה פשוט
    אבל זה לא

משתמש משקיע
    שם פרטי
    דימי
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    הכל תלוי בגישה =)

ציטוט נכתב במקור על ידי tomerzhr
    הלוואי וזה היה כזה פשוט
    אבל זה לא
    חח הנה דוגמא שלא הבנת על מה מדובר פה, אתה לא מאמין בזה שזה פשוט, המחשבות שלך שליליות אז איך אתה מצפה שזה יהיה פשוט אם אתה גורם לכך שזה יהיה קשה !?!?
    תהפוך את המחשבות לפשוטות יותר זה יהיה אכן פשוט =)
    DimA

משתמש משקיע
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    אם אתה פה אתה בטוח לא שם פחחחח ביקשתם משפט מחץ לא?

רוצה ליהיות מאושר
    אל תתאהב
    זה לא אפשרי
    ובגלל זה לא תיהיה מאושר
    סוף.
    "את כתבת לי מכתב פרידה
    איך עזבת אותי ילדה
    ועכשיו אני לבד
    "ואת איתו שם יד ביד

"אין לי מזל באהבה
    כל חיי רק אכזבה
    עוד לא מצאתי אהבה כנה
    גם את פגעת לי בנשמה"

משתמשת כבוד
    שם פרטי
    שניצי
    לייקים
    0
    נקודות
    290
    משפט מחץ
    לפעמים האור בקצה המנהרה זה סתם מניאק עם מצית..

האאאאא ראיתי את זה באודטה
    זה דווקא נחמד.
    אבל אני חושבת שפשוט צריך להסתכל על דברים בפרופורציות
    ולנסות להבין גישות אחרות.. לא כל מה שאתה אומר זה נכון
    להסתכל על העולם מכמה צדדים..

כתבה נחמדה
    תודה : )

משתמש כבוד האוואטר של Hitman
    שם פרטי
    יגאל
    לייקים
    2
    נקודות
    1,282
    משפט מחץ
    יש הרבה דגים בים, אבל כריש כמוני לא תמצאו.

אויי איזה בולשיט

ציטוט נכתב במקור על ידי ben4455 צפיה בהודעה
    אחי .. אני כאילו עדיין בכוס של האמא שלי.. ואם אני לוחץ על E הוא רק בוכה... והרופא מסתכל כאילו הצידה...

משתמש משקיע האוואטר של OrP
    שם פרטי
    אור
    לייקים
    0
    נקודות
    0
    משפט מחץ
    הקב"ה אנחנו הילדים שלך

כל הדבר הזה שאני קורא אותו גורם לי לדיכאון זה נחמד והכל אבל תצליחו אם תהיו בראש טוב זה הכל ...
    תאמינו בבורא עולם כי הוא מאמין בכם !

-------------------------------------------------------------------------------------------
    -----
    * ~* ~הקב"ה אנחנו הילדים שלך ~* ~*

+ תגובה לנושא

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך

כל הזמנים הם לפי GMT +3. השעה כרגע היא 04:39.
מופעל על ידי vBulletin™ © גרסה 4.1, 2011 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות.
פעילות הגולשים
אומנות וגרפיקה
מוזיקה
ספורט
סדרות טלוויזיה
סרטים וקולנוע
קנייה ומכירה
רשתות חברתיות
הבורר 3
פורומי פנאי ובידור
סרטים
סדרות
משחקים
דיבורים
אקטואליה
בעלי חיים
בדיחות והומור
משחקי ספורט
הבורר
מחשבים וטכנולוגיה
תמיכה טכנית
חומרה ומודינג
תוכנות להורדה
סלולארי וגאדג'טים
רקעים למחשב
ציוד הקפי למחשב
אבטחת מידע
תכנות ובניית אתרים
כסף ברשת
אייפון
בריאות ואורח חיים
כושר ופיתוח גוף
דיאטה
צבא וגיוס
יעוץ מיני
מה שבלב
אומנות הפיתוי
יהדות
מיסטיקה ורוחניות
אתאיזם ודתות

נושאים: 2,450,884 | הודעות: 8,151,466 | משתמשים: 315,603 | המשתמש החדש ביותר: upizijoj | עיצוב גרפי: סטודיו עודד בביוף | קידוד: rellect