עברנו ביחד הרבה הרבה משחקים חלקם משעממים חלקם מצוינים וחלקם מפתיעים (אהמ* ברזיל עפה *אהמ) וככה הגענו לחצי הגמר עוד שלב קריטי קריטי בדרך לגמר בברלין.
גרמניה
המשחק היום מפגיש שתי קבוצות טקטיות ממושמעות עם הגנות חזקות והתקפות מוכשרות.
גרמניה המארחת עברה דרך מאוד ארוכה בשביל להיות בשלב הזה, לאחר תצוגות לא משכנעות במשחקי ההכנה למונדיאל ועד לניצחון בפנדלים 4:2 על ארגנטינה שסומנה כמועמדת שנייה לזכייה בתואר. הגרמנים הציגו לאורך כל שלבי הטורניר יכולת מצוינת ללא דופי זה התחיל בניצחון 4:2 על קוסטה ריקה ומשם לניצחון על חוט השערה כנגד פולין ואז לתצוגה נהדרת מול אקוודור בשלב הבתים. המבחן הראשון של הנבחרת הייתה שבדיה שגם אותה גרמניה הצליחה לפרק תוך 10 דק' ולנצח 2:0 בדרך לארגנטינה המבחן הכי קשה לנבחרת. במשחק מול ארגנטינה גרמניה הציגה אופי ומנטליות ששייכים רק לה בדרך לשיויון בדקה ה-80 וניצחון בפנדלים.
טורסטן פרינגס קשר מצטיין שבטוח סומן כמטרה לשנה הבאה בקבוצות גדולות לא ישחק בחצי הגמר בשל הרחקה מפיפ"א בעקבות התקרית האלימה בין שחקני גרמניה וארגנטינה בתום בעיטות הפנדלים.
קשר הנבחרת, טים בורובסקי: "הקהל בדורטמונד פשוט מדהים, העידוד שלהם במשחק יכול לעשות את ההבדל בין ניצחון להפסד, הם השחקן ה-12 שלנו".
נתון מעניין הוא שנבחרת גרמניה מעולם לא הפסידה באיצטדיון אשר בדורטמונד (האיצטדיון שבו ישחקו היום), 13 מ14 משחקים הנבחרת ניצחה ומשחק אחד סיימה בתיקו.
גרמניה: יינס להמן, ארנה פרידריך, כריסטוף מצלדר, פר מרטסאקר, פיליפ לאם, ברנד שניידר, אוליבר נויביל, מיכאל באלאק, בסטיאן שווינשטייגר, לוקאס פודולסקי, מירוסלב קלוסה.
איטליה
בצד האיטלקי יש הרבה ציפיות מן הנבחרת לשחזר את המונדיאל הקסום ב1982 שבו עברה את ברזיל, ארגנטינה ומערב גרמניה בדרך להניף את הגביע העולמי. הפעם דרכה של הנבחרת הייתה יחסית קלה לחצי גמר לאחר ניצחון על גאנה 2:0 במשחק הפתיחה שלה ולאחר קרב עיקש שהסתיים בתיקו עם ארה"ב שהלחיץ את הסקוודרה אזורה משום שהפסד במשחק הבא יכול היה למנוע ממנה לעלות שלב אך עם תצוגת כדורגל נהדרת הצליחה לנצח את צ'כיה ולהבטיח את המקום הראשון בדרך להצלבה קלה בדוגמא של אוסטרליה. אך המשחק עצמו לא היה כזה קל ואיטליה הייתה זקוקה לפנדל בתוספת הזמן בשביל לנצח ולעלות להצלבה קלה נוספת (על הנייר) מול אוקראינה שהייתה הקבוצה החלשה ביותר ברבע הגמר, האיטלקים לא רצו להלחיץ את עצמם ולכן ניצחו בקלילות יחסית 3:0 את שבצ'נקו והצהובים בדרך למבחן הגדול שלהם גרמניה.
ההיסטוריה עומדת מאחורי האזורי אשר בכל מפגשיה עם גרמניה היא ניצחה (4 במספר). כל גם לפני המונדיאל במשחק ידידות איטליה הביסה את גרמניה 1:4.
ההגנה האיטלקית תנסה לעצור את קלוסה ופודולסקי מלכי השערים של גרמניה.
ליפי: "זה יהיה משחק קשה עבורנו אבל גם עבור גרמניה. אנחנו לא מתייחסים לחצי הגמר כאל הגשמת מטרה אלא כנקודת התחלה. מעכשיו, הכל יכול לקרות".
הרכב משוער איטליה: ג'יאנלואיג'י בופון, ג'יאנלוקה זמברוטה, מארקו מטראצי, פאביו קנבארו, פאביו גרוסו, סימונה פירוטה, אנדראה פירלו, גנארו גאטוסו, מאורו קמוראנסי, פרנצ'סקו טוטי, לוקה טוני.
כל מה שנשאר להגיד הוא : אני אוהב חצילים!![]()








ציטוט ההודעה
.











גשם של עופרת יצוקה.



