[= אני מאושר
[= אני מאושר
|
|
כל הכבוד :]
בן דוד שלי הגיע לגיבוש כבר..
אני גם בעזרת השם יגיע לקורס .. אבל יש זמןן
בהצלחה בהמשך..
ב-ה-צ-ל-ח-ה !
D:
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
יפה אחי :]
תודה, ומן הסתם בן-דוד שלך סיים יב', אני רק יא' [=נכתב במקור על ידי Jacoby
מתי הירפ"א ב' שלך?
וכן יש לו גיבוש עוד חודש הוא כבר סיים..
אתה יכול לתת דוגמאות לדברים שעשו לך שם?
ירפ"א א' זה רק מבחנים פסיכוטכניים לא ?
ירפ"א ב' זה כבר העניין.
ירפ"א א' = מבחנים פסיכוטכניים + סימולטורנכתב במקור על ידי Hoobastank
ירפ"א ב' = פסיכולוג + בדיקות רפואיות קפדניות.
אני חושב ששתי סוגי הירפ"א שווים בערכם.
יש לי משהו שאולי יעזור לך כמה מאמרים מאנשים שעברו את זה :
גיבוש טייס - המדריך המלא
קודם כל עשיתי את זה לפני חצי שנה, אז אני לא סגור על זה שאני זוכר הכל הכל...אבל בכל זאת, כמה חברים ביקשו ממני, אז עשיתי להם סיכומון, שידעו לקראת מה הם הולכים. וחשבתי לחלוק איתכם, תקראו את זה, כי אני כבר כתבתי ולהזיק זה לא יזיק.ביום הראשון, מגיעים לתל השומר, ממלאים כל מיני פרטים טכניים (שם, ת.ז., גיל, מתי הייתי בירפ"א) עומדים בתור לרופא ששואל אם הכל בסדר, בודק ת.ז. ונותן לכם כרטיס לאוטובוס (מספר)..מחכים קצת ואז עולים לאוטובוסים, אם מעבירים אתכם כמה אוטובוסים אין לכם מה לדאוג, זה טבעי. אם אתם מתעקבים שם סתם, זה באמת סתם, זה טבעי ולא משנה כלום.
נוסעים לבסיס, יש עצירה בדרך לצומת קסטינה בד"כ, לפעמים זה משתנה, מי שלא הביא אוכל מהבית כדאי לו לקנות שם, בכללי עדיף להביא אוכל מהבית.
מגיעים לבסיס (לא כולם מגיעים ביחד מן הסתם), יורדים מהאוטובוסים שם לוקחים אתכם ל"מגרש" שם מחלקים אתכם לכיתות (כל כיתה 17-18 איש), באופן רנדומלי לגמרי, אין לכם מה לקוות ליפול על מישהו שאתם מכירים. אח"כ שואלים אתכם אם אתם מכירים מישהו מהכיתה, אם כן אז מחליפים אנשים..העיקר שלא תכיר אף אחד. אח"כ נותנים לכם מ"כ, שואלים אותו אם הוא מכיר מישהו מכם ולהפך, ואם לא אז אתם הולכים איתו.
הוא מסדר אתכם בח', כאן תתנו את ההקשב הראשון שלכם (אל תדאגו אתם תתנו עוד הרבה) מסביר לכם כל מיני דברים, ושולח אתכם לאוהל מסוים להחליף למדים. אתם יוצאים, נותנים עוד הקשב, (מעכשיו כל פעם שחוזרים ממשהו, או מסיימים משהו, או רואים מישהו עם דרגה . הוא נותן לכת כותפות (דברים כאלה לשים על הכתף) שאומר לכם לרשום את השם שלכם עליהם ואת הכיתה. הוא יקח לכם את הפלאפונים והשעונים, ויגיד לכם לרשום את השם עליהם, תקבלו אותם חזרה ביום שישי. (אפשר להחביא שעון בתיק, ואפילו מומלץ).
משם הולכים עם המ"כ לשים את התיקים שלכם באיזה מקום ואח"כ לשבת באיזה מקום, ועושים שיחות הכרות, הוא יבקש מכם לספר על משהו, עדיף לספר על איזה פרויקט גדול שאתם עוסקים בו או מכירים, משהו מרשים, תוך כדי הוא ירשום כל מיני דברים כל הזמן, אין לכם מה להתרגש מזה, אתם עוד תתרגלו לזה.
משם הולכים לאכול, יש לכם לכל היום 4 לחמים פרוסים ו 3 מנות קרב, יש לכם 7 דקות לאכול, **לא כולל לסדר**, את השאריות יש לכם עוד 3 דקות לסדר אח"כ, אל תבזבזו את הזמן של הארוחה על לסדר.
מה יש במנת קרב ?
במנת קרב בד"כ יש:
3 לוף. 4 טונה. 1 זיתים ירוקים. 1 בוטנים או פירות יבשים. 1 שוקולד למריחה או חלבה. 1 פותחן מתקפל. וזהו אני חושב.
טיפ: תשמרו את הפותחן לארוחות הבאות, תצטרכו אותו, ככה תוכלו לפתוח יותר מהר.
בעקרון היום הראשון עובר די בסדר, בעיקר שיחות, עד אחר הצהריים ככה, אז אתם הולכים לקבל ציוד..תבדקו שכל הציוד שלכם טוב, בעיקר החגור, מי שנופל על חגור לא טוב מצטער על זה כל הגיבוש, מה שאתם מקבלים זה:
כובע.
חגורה.
שק שינה.
חגור + שתי מימיות.
נשק (עוזי יצוק).
את חפירה.
תד"ל.
שמיכת צמר. פלג אוהל.
קסדה.
כל זה נכנס לשק חפצים.
אח"כ לוקחים אתכם לרחבה, שם תקדרו קצת, בד"כ מפקד של כיתה אחרת...ויגידו לכם לקחת את הציוד שלכם ולרוץ איתו לאוהלים..מבחינתי זה היה השלב הכי קרוב לפרישה שהייתי בגיבוש, אני זוכר את עצמי אומר לעצמי (משפט מוזר, אני יודע) "אם זה ממשיך ככה גם מחר אני פורש", זה פשוט לסחוב את כ-ל הציוד שלכם, ולרוץ איתו די מהר ודי הרבה, מה שמוזר זה, שאחרי כמה ימים (ביום הרביעי אבל לזה עוד נגיע) עשינו את זה ממש בקלות, בלי להתאמץ.
הגעתם לאוהלים, אתם שמים את כל הציוד בפנים (חוץ מהחגור והנשק שלא יורדים מכם כל הגיבוש, רק בלילה ובזמנים מיוחדים כמו עבודות רס"ר), כל אחד על המיטה שלו ויוצאים החוצה. הסמל נותן לכם לעשות קצת קאדרים, מרפקים, בטן, 30 שניות לחבית ולחזור, תיזוזים רגילים, ואח"כ אתם נכנסים לאוהלים, כל כיתה באוהל, מיטות שדה, שק"שים...לישון, אסור לישון עם מדים, עדיף לישון עם הנשק מתחת לשמיכת צמר שהיא הכרית שלכם. המלצה שלי, לישון בתחתונים, גרביים וגופיה או חולצה נוחה. ככה שישר תשימו עליכם את המדים והנעליים, בלי בעיות. הולכים לישון בערך ב 9-10.
בלילה אחרי 3 שעות שינה יש הקפצה. אין מה להבהל, למרות שזה נשמע כמו סירנה, קמים, שמים עליכם מדים, נעליים, חגור, נשק, ויוצאים החוצה. יתזזו אתכם קצת, שוב, מרפקים, בטן, ריצות קצרות, לא הרבה זמן, וחוזרים לישון לעוד 3 שעות...
בבוקר מעירים אתכם בערך ב 3 3 וחצי, הולכים לאכול ארוחת בוקר, בד"כ לחם, צלחת עם קצת גבינה לבנה, ביצה, ואם יש לכם מזל אז גם עיגול כזה כמו במלונות של שוקולד או ריבה.
אח"כ אתם יוצאים למשא אלונקות ופק"לים, אין מה לעשות, סוחבים, זה קורע, אבל אין מה לעשות, ראשון רץ המ"מ שלכם, לפעמים כשהוא נחמד הוא סתם הולך מהר ולא רץ, ואחריו אתם עם אלונקות עם שקי פקל עליהם ופקלים על הגב, נשק וחגור מלא.ליד כל כיתה הולך המ"כ שלה ומאחוריכם הולך הסמל עם מגהפון וצועל עליכם כל הזמן לצמצם רווחים או לעשות כל מיני דברים כמו להחליף את סדר הכיתות ושטויות כאלה, הוא צועק בלי הפסקה, אל תתייחסו אליו יותר מדי, פשוט תעשו מה שאומרים לכם וזהו.
חוזרים מהמשא (משא של כמה שעות), מניחים את הציוד, לוקחים אתכם את התד"לים ולפעמים עוד דברים והולכים עם המ"כ, הולכים לקחת ציוד שתצטרכו במהלך היום (חבלים, שקים, דברים כאלה) ואת האוכל של היום (3 מנות קרב, 4 לחמים ואם יש לכם מזל אז כמה ירקות גם). הקטע הזה הוא הרבה יותר חשיבתי מאשר פיזי, בד"כ יושבים או עומדים ב ח', והוא שואל שאלות, נותן לכם לתכנן דברים, עושים דיונים. לא שאתם זוכים לשבת יותר מ 10 דקות רצוף, אבל זה עדיין קטע שהוא מנוחה יחסית. הוא יגיד לכם לבנות כל מיני דברים, הוא יגיד לכם כל מיני תנאים ויתן לכם לתכנן מתקפות, יקח אתכם ל"מגרש משחקים" שזה מקום עם דברים שנראים כמו מתקני שעשועים וצריך לבצע שם כל מיני משימות כמו להעביר את עצמכם או חבית ממקום למקום בלי לגעת בחלקים האדומים של המתקן (תזכרו שרוב המשימות הן בלתי אפשריות). יעשה איתכם דיונים על "מה הייתם עושים אם", יתן לכם להרכיב דברים שדורשים הגיון, יתן לכם כל מיני משימות ודברים כאלה.
בערב אתם חוזרים לרחבה שלכם, שם יש לכם שעה שעתיים של תיזוזים של הסמל, בעקרון זה קטע מאוד מנטלי, יש שם דברים לא אפשריים ומעצבנים ביותר, אל תתביישו לבקש תוספת זמן, ובעקרון זה עובר, בקטע הזה גם הם לא ממש רואים אתכם (משקפי שמש בחושך) אז אפשר לעגל קצת, אבל לא מומלץ.
אח"כ לישון, נכנסים לאוהל, חובה להוריד מדים, לישון עם הנשק מתחת לכרית/שמיכה שלכם. לישון.
בלילה יש הקפצה, אומרים לכם לקחת פלג אוהל, מוטות, יתדות, את, שק"ש ותד"ל ולוקחים אתכם לשדה, שם אומרים לכם להקים את האוהל בזוגות, מי שלא מצליח להקים פשוט מתכסה בפלג אוהל, ככה אני הייתי לילה אחד, זה לא אסון. ישנים שם בערך שעתיים ואח"כ יש עוד הקפצה, מחזירים אתכם לאוהל שלכם, עוד שעתיים שינה.
בבוקר שוב, קמים, ארוחת בוקר, אצלי ביום הזה היה יום עבודות רס"ר, שזה אומר בעיקר קטע מנטלי, נותנים לנקות שולחנות, נותנים לכם לזרוק לזבל מגשים שלמים מלאים בבשר, אורז, סלטים מעולים, כשאתם יודעים שהאוכל שלכם לא שווה רבע מזה, ממש כואב הלב, אבל אל(!) תטעמו, לא בריא אם יתפסו אתכם, נותנים שם גם לסדר צורות מאבנים, לנקות דברים, לעשות כל מיני שטויות, אם יהיה לכם מזל ויהיה עומס חום כמו שהיה לי, אז יתנו לכם ארוחת צהריים באוהל עם שולחן במקום על החול. אם יתנו לכם להקיף את הדגל, אל תגעו בו, אתם תצטערו על זה, יקחו חלק מכם לסדר ולנקות את האוהלים. תתנדבו לכל דבר, זה בערך..אה.. ותכירו אחד את השני בשמות ובערים שאתם גרים בהם, ישאלו אתכם את זה שם. לא יקרה כלום אם לא תדעו אבל עדיף לדעת. בקטע הזה גם מחלקים אתכם הרבה (תזכרו, אם זה לא רוב הכיתה אז זה "הכוח ימתח להקשב" ולא "הכיתה") זהו, לא משהו יותר מדי נורא, אבל לא חביב במיוחד. כמו ברוב הגיבוש, תגמרו שם הרבה מימיות.
בלילה, שוב כמו בלילה הקודם, שעה שעתיים של תיזוזים של הסמל, לישון, בלילה יש הקפצה, אומרים לכם לקחת פלג אוהל, מוטות, יתדות, את, שק"ש ותד"ל ולוקחים אתכם לשדה, שם אומרים לכם להקים את האוהל בזוגות, מי שלא מצליח להקים פשוט מתכסה בפלג אוהל. ישנים שם בערך שעתיים ואח"כ יש עוד הקפצה, מחזירים אתכם לאוהל שלכם, עוד שעתיים שינה.
יום רביעי מתחיל, הוא מאוד דומה ליום שני, פשוט הכל יותר קשה (מסע יותר ארוך, מטלות יותר מסובכות) חוץ מזה שבמהלך היום יתנו לכם לפרק אוהלים, אבל זה לא משהו מיוחד יותר מדי, שוב אותן משימות, לבנות מבנים, לפעמים הוא (המ"כ) יתן לאחד לפקד על הכיתה, לקראת הסוף יתחילו להחליף חנת"רים כל כמה שעות במקום כל יום...זהו, זה הזמן היותר קריטי של הגיבוש, תשקיעו, למרות שאתם כבר מפורקים לגמרי. אח"כ הולכים כל המחלקה עם הסמל לקחת אוהלים (מפורקים) עם כל הציוד הנלווה (מוטות, פטישים, האוהל עצמו, יתדות, ועוד הרבה דברים), ויבקשו מכם (כל כיתה בנפרד) להקים אוהל, אחרי שהקמתם אותו אומרים לכם לרוץ להביא את הציוד האישי שלכם ואת המיטות שדה, ולהחזיר ושוב להביא..ככה כמה פעמים. אומרים לכם שתשנו באוהל הזה ושאם לא תצליחו לבנות אותו תשנו בחוץ, זה אגב לא נכון. אחרי שמסיימים לטרטר אתכם אומרים לכם להחזיר הכל לאוהלים המקוריים, ולהחזיר את הציוד לרספיה (משם הבאתם אותם במקור).
בערב, כמו כל ערב, תיזוזים של הסמל, בלילה יש הקפצה אחת, ברחבה שלכם, הלילה לא זזים לשום מקום, חוזרים לישון, עד הבוקר.
יום חמישי, זה ה-יום של הגיבוש, בבוקר שוב, מתחילים במשא, יותר קשה מהקודמים, אח"כ יושבים באוהל של הכיתה ומגיעה מאבחנת שתריץ לכם את הסוציומטרי והכל (אין לכם מושג איזה מוזר זה לענות סתם "כן" ולא "כן המפקד") בעקרון זה קטע לא ממש מיוחד, נותנים לכם לדרג את מי שהיה איתכם בכיתה לפי כמה הוא יתאים להיות לוחם וכמה הוא יתאים להיות טייס, ושואלים שאלות על עצמכם. זה הזמן לרשום את הטלפונים של כולם.
אח"כ מפרקים חצי מהאוהלים של המחלקה, מצופפים מיטות ומוציאים את כל הציוד שקיבלתם לרחבה, הלילה כבר לא ישנים לפי כיתות, אלא סתם בסדר רנדומלי (ככה זה נראה לפחות, למרות שאמרו לכל אחד לאן ללכת).
אח"כ לוקחים את כל הציוד שלכם (לאו דווקא שלכם, של מישהו מהמחלקה) ואת כלי המקלחת שלכם (מגבת, שמפו וכל האביזרים הנלווים), והסמל לוקח אתכם לרמקום שבו התחלתם את הגיבוש, בד"כ בדרך הוא מתחיל להיות נחמד ומציע לכם עסקה שמציעים "רק" לכם, שהוא יתן לכם זמנים הגיוניים ואתם תעמדו בהם, אין הרבה ברירות אלה להסכים..אז מסכימים. אח"כ הם מעמידים אתכם כל המחלקה בח' ואתם מחזירים את מה שקיבלתם, אומרים למשל "כולם להביא את" וכולם הולכים ומחזירים את האת שלהם, ככה מחזירים הכל (הם רושמים אם יש מישהו שלא החזיר משהו, אבל לא באמת עושים עם זה משהו), זה חלק מעצבן ומתיש, כי בעיקר עומדים בשמש המווון זמן. וגם כי יודעים מה מגיע אחרי זה..(אה ואל תשכחו לקחת כובע, כי תצטרכו להחזיר את זה שקיבלתם ועדיין ידרשו מכם כובע על הראש).
ואז...המקלחת, אין לכם מושג איזה הרגשה זאת להתקלח אחרי חמישה ימים של זיעה באותם בגדים, השיער כבר הופך לבלוק כאילו שמו עליו שתי טון ג'ל, אגב גם לצחצח שיניים אין הזדמנות כל השבוע עד אז, שזה גם מטריד ביותר. בד"כ בקטע הזה הם די לארג'ים (20 דקות בערך למקלחת). אם יש לכם מזל ובחרתם במקלחת נכונה יצפו לכם בפנים ממתקים (רק באחת מתוך ה-ר-ב-ה מקלחות שיש שם יש, ואין זמן לבדוק). כשאתם חוזרים אתם חייבים לשים עליכם נעלי ספורט, אז מי שבונה על כפכפים...אשליות. אגב לא חשוב מה תעשו, אתם לא תעמדו בזמן יציאה מהמקלחת, והוא (הסמל) יתחיל לצעוק עליכם ש"ככה עשינו הסכם ונתתי לכם זמן הוגן ולא עמדתם בו, חכו חכו", אח"כ הוא יקח אתכם לראות מפגן אוירי, שזה משהו ממש יפה, רואים מטוסים טסים בגובה 20 מטר מעליכם. אגב באמצע הדרך הוא יעצור אתכם ויתן לכם "הזדמנות אחרונה" לעמוד בעיסקה איתו.
אח"כ המפגן, ואח"כ הולכים עם הסמל לרחבה שלכם, שם תהיה שבירת דיסטנס, כלומר הוא יגלה לכם את השם שלו, יוריד את המשקפיים והכובע ויהיה נחמד, וגם יספר לכם חדשות מהעולם אם היה משהו מעניין, הוא יתן לכם לשאול אותו שאלות וזהו, סתם תדברו איתו.
אח"כ הוא יקח אתכם לחדר אוכל, שם תאכלו סוף סוף ארוחה עם זמנים נורמליים ועל שולחן (משהו כמו 10 דקות לארוחה, תאמינו לי שזה הרבה) וגם יהיה אוכל יותר טוב (האוכל הרגיל + תפוזים) ואז תלכו לישון, הלילה בלי הקפצה.
בבוקר יעירו אתכם כמו שצריך, בלי סירנות אלא בבוקר טוב בקול אנושי (אין לכם מושג איזה הרגשה טובה זאת), אז תפרקו את האוהלים שנשארו, תחזירו אותם למכולות...תקפאו מקור (ממש ממש קר, צריך שם בגדים ארוכים, זה משהו כמו 4 בבוקר במדבר) ותמיד יהיו הברקודות שיתחממו על הגנרטור, ואז, ארוחת בוקר, ואז באים המ"כים, הרגע שחיכיתם לו כל הגיבוש, הוא יושיב אתכם במעגל (וישב איתכם) ותהיה גם איתו שבירת דיסטנס, (אגב שם תראו אותו על מדי א' ובלי משקפיים וכובע, בפעם הראשונה), ואז הוא יקריא לכם את התוצאות, בעקרון הוא עובר לפי סדר א'-ב' ומקריא "עבר" או "לא עבר", זה הקטע שלאנשים הכי קשוחים שהיו שם עולות דמעות בעיניים אם הם לא עברו, אח"כ הוא יקח אתכם לשיחות אישיות, קודם אלה שלא עברו ואח"כ אלה שכן, ואז, אלה שלא עברו ילכו לאוטובוסים והביתה, אלה שכן נשארים עוד שעתיים שלוש כדי לסגור כל מיני עניינים, לחתום על מסמכים ודברים כאלה.
בדרך הביתה יש עצירה בקסטינה..וזהו, הגעתם הביתה, למקלחת, ולישון עד יום שבת בלילה.
כמה הערות:
הזמנים פה לא ממש מדויקים, אלא יותר לפי הרגשה, כי לא היה לנו שעון ולא שום קשר עם העולם.
הלכנו לישון בסביבות 9-10 וקמנו בסביבות 3-4, ככה שאף פעם לא ידענו אם זה בוקר חדש או הקפצה.
הדברים שרשמתי כאן זה מה שהיה לי, רוב הסיכויים שזה ישתנה קצת כמו הסדר של הימים או משהו כזה, אבל הבסיס כנראה יהיה אותו דבר.
רוב הסיכויים ששכחתי משהו, קחו את זה בחשבון.
רשימה של מה שכדאי להביא, תזכרו שיהיו קטעים שתסחבו את זה, אז לא להביא יותר מדי, ההמלצות שלי:
כובע.
נעלי ספורט, ושיהיו נוחות!
גרביים - 7 זוגות, לא צריך יותר.
תחתונים - כנ"ל.
הבגדים שאיתם אתם באים ביום הראשון(שיהיו קצרים) ועוד מכנס וחולצה.
בגדים ארוכים ליום שישי בבוקר, תצטרכו את זה.
מגבת.
שמפו, בקבוק קטן, למקלחת אחת.
מברשת שיניים + משחה.
פנס !
אולר או סכין טוב, ממש יעיל.
נייר ועט, בשביל לרשום טלפונים של חברים מהכיתה שלכם.
אם בא לכם להביא מצלמה, שוב, ביום האחרון תהיה הזדמנות.
כל זה בתוך תיק שנוח לרוץ איתו.
סליחה אם זה פורום מתחרה אבל אני חושב שכדאי שתראה את זה אני לא יודע אם את המאמר שאני כתבתי לך למעלה יש גם ..
תבדוק .. >
***************************vBulletin/sho...2367#post65546
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
ירפ"א א' זה כבר סימולטור ? חשבתי שזה רק מבחנים פסיכוטכניים ושאלונים מפגרים ואז בירפ"א ב' זה הסימולטור וכל המבדקים האלה עם להרכיב מכונה.
טוב עזבו אני מבולבל.
מה זה ירפא יהומו
אני אגיד לך ת'אמת , אני לא ממש יודע מה זה ירפ"א א' , אבל אם אתה שמח כנראה שזה משהו חשוב, אז כל הכבוד.
![]()
ירפ"א - יחידה רפואית אווירית
זה השם של זה ..
זה בעצם מבחנים לפני הגיוס סוג של "גובושון" אבל מבחנים "שכליים" יותר ..