אני מקווה שמה שתקראו יעזור לכם להחליט מה לעשות עם עצמכם בצבא, כי במצב של מדינה שלנו
אנחנו צריכים לוחמים עם מוטיבציה ורצון לתרום למדינה .
-----------------------------------------------------------------------
הגעתי לגיבוש שייטת13 מהגדנע צלילה, אפשרות לתלמידי יא' (מי שרוצה פרטים לשנה הבאה שישלח הודעה פרטית).
אחרי הגדנע קיבלתי זימון לגיבוש 23-26 לחודש 3 לילות ו4 ימים .
מי שלא יודע שייטת13 היא יחידת הקומנדו הימית הטובה בצבא ואחת הטובות בעולם.
גיבוש השייטת מוכר כגיבוש הקשה ביותר.
-----------------------------------------------------------------------
אז ככה הגעתי ביום ראשון בשעה 8 לתחנה מרכזית בחדרה (בדרך כלל נפגשים בתחנה מרכזית בחיפה אבל בגלל המצב אמור לנו להיות החדרה ), שהגעתי לשם פגשתי מלא חברה שהכרתי בגדנע אחלה של אנשים דיברנו וחיכינו שאחרים(בגיבוש היו ילדי גדנע צלילה,חיילים, ומיום סיירות)יגיעו שכולם הגיעו לקחו מאיתנו את האישורים הרפואיים ועלינו על האוטובוסים.
הגענו לבסיס גדנע בעתלית עלינו על מדים(טדל"ים,אפודים,נשק...) הפקדנו פלאפונים ותעודות זהות אחרי זה חילקו לנו מספרים ושמו אותנו בצוותים אחרי שסיימנו את כל הפרוצדורות הללו הגיעו המדריכים הם היו 4 ,בהתחלה הם היו מאוד קשוחים והכניסו בנו משמעת צבאית.
ב 12 בצהריים אכלנו (ד.א האוכל בן זונה בשייטת) לאחר מכן מלאנו שקי חול ושמנו בטד"לים(טיק דרך למלחמה) שלי שקל 12 קילו זה במשקל הממוצע.
העברנו את הזמן עד שעה 8 וחצי משהו כזה .. אני לא זוכר מה עשינו עד אז .. חח : ]
בשעה 8 וחצי הקפיצו אותנו ואמרו לנו לעלות על ציוד מלא + 2 אלונקות סגורות, יאללה יוצאים למסע ראשון :]
אני לא יודע ממש מה המרח שלו אבל הוא הכי קצר, המסעות מתנהלים על רצועת חוף המסע היה קשה , הצוות שלנו היה חזק מאוד סיימנו את המסע 15.
אחרי המסע התקלחנו ונסענו לבסיס של השייטת ( הוא נמצא קילומטת מהבסיס גדנע שלנו) בבסיס ישנו בבניין סגור ( בגלל המצב לא נתנו לנו לישון בחוץ) השעה הייתי 10 - 11 לא זוכר ממש .
ב 4 וחצי בבוקר העירו אותנו והעלו אותנו על אוטובוסים חזרה לבסיס גדנע, שם עלינו על ציוד
מלא ויצאנו למסע שני .
מסע שני היה מאוד קשה ומאוד ארוך, סיימו אותו 11 בצוות שלי (אני בינהם) סיימנו את המסע בשעה 8 וחצי, הלכנו לאכול ארוחת בוקר ..
יום שני היה לנו מבחני מים (אני אל מפרט על המבחני מים כי אסורתקראו בפורומים אחרים מפרטים) ...
קיצור מבחני המים מסיימים בשעה 3 לאחר מכן היה לנו זמן לנוח ולשכב באוהלים ולדבר עם חברים ... ( היה לי צוות אחלה ) אחרי שעה וחצי המדריכים באו ונתנו לנו מפה לזכור בעל פה כל אחד לומד לבד ואז הם בחנו אותנו בנפרד.
ב 5 אכלנו ארוחת ערב וב 6 וחצי יצאנו עם כל הציוד לאימון על החוף .
"תיזוזים" המדריכים בגיבוש קראו לזה אימון .
אוקיי זה פשוט אימון של ספרינטים זחילות עם טיפה שחיה למצופים קרובים -קשה מאוד אבל אפשרי (אלונקה סוציומטרית ועוד הרבה תרגילים כל צוות המדריכים עמו משהו שונה אבל אותו עקרון)
סיימנו את האימון 9 מהצוות בסביבות השעה 9 וחצי .
נתנו לנו זמן להתקלח ושלחו אותנו לישון כמו אתמול .
בשעה 4 וחצי בבוקר העירו אותנו והעלו אותנו לאוטובוסים הגענו לבסיס שלנו והוציאו אותנו למסע 3 הוא הקשה ביותר והארוך ביותר =\( לא מפרט מה עשינו במסע כי זה יקח הרבה ).
אני אישית לא סיימתי את המסע כי באמצע המסע התעלפתי והתיבשתי אבל אחרי ששכנעתי את החובש והרופא ולתת לי לחזור לגיבוש הם נתנו לי .
במסע ה3 לא נפלו אצלנו אנשים ( חוץ ממני אבל נתנו לי לחזור ) ...
קיצור אחרי המסע אכלנו ארוחת בוקר ואז התחילו השיחות האישיות האחרים בנתיים ישבו באוהל ודיברו.. ( לא מפרט על השיחות האישיות כי זה חרוש ).
אחרי השיחות ב סביבות 9יצאנו לבסיס של השייטת באוטובוסים ועשינו מבחני מים בבריכה (שוב אני לא מפרט על המבחנים ) ..
חזרנו לבסיס שלנו בשעה 3 ואז היו עוד מבחני ניווט והמשיכו השיחות האישיות .
שרפנו זמן עד השעה 6 וחצי ויצאנו לעוד אימון של "תיזוזים" היה פחות קשה מאשר ביום השני אבל היה קשה , באותו אימון היו משימות קבוצתיות אנחנו לא הצלחנו את המשימות ונענשנו..:]
סוף האימון בשעה 8 וחצי היה לנו מבחן מים קצר במשך חצי שעה ואז חזרנו לבסיס .
שחזרנו נתנו לנו זמן להתקלח ואז המדריכים באו ועשו איתנו שיחה דיי ארוכה ואמרו לנו ש"הגיבוש נגמר" .
באותו לילה ישנו 10 שעות למחרת החזרנו ציוד וסידרנו את הבסיס ( הצוות שלי נשאר 9 זה הכי הרבה שנשארו מכל הצוותים בגיבוש) אחרי זה אספו אותנו היינו 71 - התחלנו 270 סיימו 71.
חלק שלחו לפסיכולוג וחיכינו עד שיחזרו אחרי זה אמרו לנו שזה כבוד גדול שסיימנו אתך הגיבוש ושזה לא נורא אם לא נתקבל ליחידה, אמרו שיתקשרו אלנו בערב לגבי תשובה(החיילים ואלה מיום סיירות נשארו בבסיס כי הם קיבלו תשובה במקום, הגדנעים כמוני היו צריכים לחכות לערב .
המספרים לא ממש חשובים אבל הבנתי מפורום אחר שמתוך 71 שסיימו 40 עברו לוועדה ו14 התקבלו מתוכם 5 חיילים .
----------------------------------------------------------------------
דברים שאני רוצה להדגיש בגיבוש :
- זה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים שלי מבחינה פיזית ומנטלית.
- מים שקטים חודרים עמוק ( אל תעשו רעש ואל תנסו לקחת תשומת לב כי המדריכים רואים
הכל!! אז הם לא צריכים את העזרה שלכם .
- לפי הניסיון שלי זה גיבוש אינדיוידואלי שזה אומר שהם לא מחפשים אנשים שעוזרים מאוד
לחברים שלהם הם מחפשים אנשים עם מנטליות חזקה כוח רצון יכולת אישית וווינרים .
טיפים :
- אל תתיאשו לכולם זה קשה מאוד זה תמיד נגמר מתישהו.
- תמיד לנסות להיות ראשון באימונים תחרותיים להראות שאתם מוכנים לעשות הכל בשביל זה .
- לקחת הרבה את ההאלונקה עש אתם לא מחזיקים את עצמכם כי זה מאוד חשוב בשבילם.
- המסעות זה הכי חשוב בשבילם ככה אמרו לי המדריכים .
----------------------------------------------------------------------
בהצלחה לכולם בחיים ובצבא .
אל תפרסמו בפורומים אחרים אני רוצה שזה יהיה רק פה .
לא בדקתי שגיאות כתבתי מהר. יש דיי הרבה שגיאוות .. חח![]()
יש דברים שלא כתבתי כי זה פרטים קטנים וזה היה לוקח יותר זמן פירטתי מה שיכלתי ומה שזכרתי באותו רגע .
מי שרוצה עזרה בכל דבר שקשור לצבא או שסתם רוצה עוד טיפים שישלח הודעה פרטית .

) לאחר מכן מלאנו שקי חול ושמנו בטד"לים(טיק דרך למלחמה) שלי שקל 12 קילו זה במשקל הממוצע.
תקראו בפורומים אחרים מפרטים) ...