מי שאין לו כח לקרוא...שלא יקרא, יש למעלה כפתור חזרה לפורום דיבורים...
תראו...היום אני עובד כמעט כל יום בערך מ6 בערב עד 1 בלילה [ואני מדבר על שבעה ימים בשבוע יענו כל יום באמת חוץ מזה שלפעמים אני לוקח יום חופש בשבוע]
קיצר אני עובד במסעדה...בתור שותף כלים..מקבל משכורת של מבוגר - 19.28 לשעה.
אני עובד קבלן אז אין את עניין ה150% וכל השטויות..כל יום כל שעה 19.28 שקל לשעה.
קיצר אחד הטבחים אצלינו בשם יובל שהוא בן 18 כבר מתגייס לצבא עוד שבועיים..
עכשיו התכנון שלי היה לעבוד בחופש כעיקרון כל החופש אבל לא הסתדר ומהמשכורת של חודש שעבר שעבדתי רק איזה עשרה ימים קיבלתי 1660 שקל..
קיצר...היום השף שקוראים לו ישי..אומר לי, שמע אור אני צריך טבח חדש וזה...הוא הציע גם לחבר שלי שעובד איתי בשטיפה...אבל הוא טס לחו"ל בתחילת שנה..
קיצר הוא הציע לי להיות טבח בחודש הראשון של הלימודים...לקבל 20 לשעה..ולעבוד 4 ימים בשבוע רק.
אם אני אומר לו שכן עד יום שני הוא מתחיל להכניס אותי למטבח כזה בחופש עוד למרות שאני שוטף כלים..הוא מכניס אותו כדי ללמד אותי מנות וכאלה..
עכשיו העניין של הכשרה - לא ממש צריך לפי מה שהבנתי.
כי יובל התחיל בגיל 17 ולא היה לו כלום שקשור לטבחות...הוא סתם ניהיה טבח במסעדה...וזו מסעדה ברמה, מי שמכיר את ראשון - סימפלי איפה שפיש ופרנצ'סקה..
והעניין הגדול עכשיו הוא שהמשכורת שאני יסיים החודש הזה פלוס הקודמת לא יספיקו לי לרשיון מלא...יצא לי בערך איזה 3500 הכל ביחד..ואני רוצה להתחיל רשיון רק אם 4000 ככה כי אם אני לא יעבור טסט ראשון או תאוריה..
ו...מצד אחד להרוויח 20 לשעה ולעבוד רק 4 ימים בשבוע..בתחילת שנה ששום דבר לא לחוץ ולחזור כל יום ב12 זה לא כזה סיפור...
מצד שני זה דופק קצת חיים..אבל זה כולה חודש..
אני מזה לא יודע...אבל גם העניין של להיות טבח...זה כבוד..זה כיף וזה תפקיד מצויין...
תנו פה איזה דיעות רציניות ככה אני מזה מתלבט.
ולמי ששאל וישאל..אני בן 16 וחצי.
כתוב גם בצד בעצם..=\
תודה לכולם..לילה טובב
נ.ב - אם מישהו מעביר למתבגרים אני מזיין לו תמשתמש..=]
ואין שום סיבה להעביר לשם ד"א.

ציטוט ההודעה
ספוילר: 

) גודשת 0.7 באר