אם לא למדתי בתיכון משו שאני רוצה ללמוד בעתודה אז אני לא יכולה לעשות עתודה במקצוע הזה?
לדוגמה אם אני רוצה לעשות עתודה במשו שקשור במחשבים ולא למדתי את זה בתיכון ואין לי בגרות בזה אז אפשר בכל זאת ללמוד את זה בעתודה?
אם לא למדתי בתיכון משו שאני רוצה ללמוד בעתודה אז אני לא יכולה לעשות עתודה במקצוע הזה?
לדוגמה אם אני רוצה לעשות עתודה במשו שקשור במחשבים ולא למדתי את זה בתיכון ואין לי בגרות בזה אז אפשר בכל זאת ללמוד את זה בעתודה?
|
|
את צריכה פסיכומטרי ואת תצטרכי לדעתי לעבור מבחנים שיהיה לך קשה לעבור אם לא למדת ככה אני חושב...
תחכי לעוד תגובות
אחותי עתודאית
סיימה...
צריך לעשות פסיכומטרי וללמוד ת'מקצוע שלמדת בתיכון 3 שנים
יעל נראה לי את בוחרת תמקצוע שלך בלי קשר למה שלמדת בתיכון...אבל צריך פסיכומטרי. יש תחומים שלא קשורים למה שלומדים בצפר וגם ככה החומר בבצפר לא ממש מתקשר חוץ מאולי ביולוגיה\כימיה עם רפואה...
טוב אז ככה...
אין כל קשר בין מה שלמדת בתיכון לבין מה שתלמדי בעתודה. זה לא נכון לקשר ביניהם.
בעתודה ישנם שני גורמים המשפיעים על בחירת המקצוע:
1) הרצון שלך [אחרי הכל, את זו שלומדת]
2) רצון וצרכי הצבא [אחרי הכל, הצבא משלם]
כמובן שהעדיפות היא לצרכי הצבא, מן הסתם. כמו-כן, צריך להוסיף שלא תמיד מה שתרצי ללמוד תוכלי, כי לא הכל קשור ממש לצבא.
בכל מקרה, כל החברים שלי שהלכו לעתודה לומדים את מה שהם רצו - וזו המגמה בעתודה.
תוציאי פסיכומטרי טוב, תעברי את כל השלבים - ותלמדי מה שאת בוחרת.
בהצלחה.
....
גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר - מי ייתן ותחזרו הביתה במהרה ובשלום!!
לזכר סמ"ר לירן סעדיה הי"ד. לנצח תהיה בלבנו, לירן.
לזכר סמל בן כובאני הי"ד. נזכור אותך תמיד.
כדי להתקבל צריך דבר ראשון פסיכו טוב. סף לעבור מיון ראשוני זה 550... כמובן תלוי במקצוע שאת רוצה אחר כך כבר הסף הזה יהיה לא רלוונטי.
דבר שני זה הסכם הכולל שלך להתקבל למוסד האקדמי שמורכב כבר מפסיכו + ציון בגרות מותאם ע"פ צרכי האקדמיה. הוא צריך להיות גבוה יותר מהסכם שהמקום האקדמי מציין כסף קבלה כי זה צבא והם רוצים איכות וכמובן ע"פ הביקוש שיש להם.
דבר שלישי מבחנים פסיכולוגיים "קאנן שפי".
דבר רביעי - צרכי צבא הזכרתי כבר ?
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
אה בסדר הבנתי
רביד לא בטוח שאני עושה דרך הצבא אולי אני בכלל דוחה את הגיוס לא יודעת
ויש לי עוד שאלה
נניח מישהו עשה תעודת בגרות עם 5 מתמטיקה 5 אנגלית וכל השאר שהם חובה+מגמה בלי להרחיב שום מקצוע ויש לו ממוצע נגיד 96 ופסיכמוטרי נגיד 750 סתם דוגמה...הוא יכול להתקבל עם זה לאן שהוא רוצה? אפילו שהתעודת בגרות שלו היא עם 24 יחידות?
אני מציע לך להתעמק במחשבונים של אניברסיטאות ולבדוק בעצמך.
נ.ב.
ממוצע בגרויות לא משנה.. משנה הממוצע המותאם (עם בונוסים אקדמיים - זה פסדר המחשבונים מחשבים לבד את הבונוסים ).
את המחשבונים את יכולה למצוא בכל אתר של כל אוניברסיטה.
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()