על פי הדיווח ב"ידיעות אחרונות", רה"מ פגש לפני 10 ימים בכיר בבית המלוכה, ייתכן אף שמדובר במלך עבדאללה. האמריקאים נתנו את ברכתם. אולמרט: אני מתרשם ממהלכים של סעודיה
ראש הממשלה אהוד אולמרט נפגש בחשאי עם בכיר בבית המלוכה הסעודי, כך דווח הבוקר ב"ידיעות אחרונות". על פי הדיווח, האולמרט נפגש עם מלך סעודיה עבדאללה, עם זאת דיווחים אחרים טוענים כי ראש הממשלה נפגש עם אישיות בכירה אחרת בבית המלוכה.
הפגישה נערכה לפני 10 ימים, אך נשמרה בסוד. ראשי הממשל האמריקאי ידעו על המפגש, ואף נתנו את ברכתם. בנוסף, מספר ישראלים ידעו עליה. גורמים מדיניים בישראל סרבו למסור פרטים על מיקום הפגישה ותוכנה. זו הפעם הראשונה בה ראש ממשלה ישראלי נפגש עם אישיות בכירה כל כך בבית המלוכה הסעודי.
בראיון חג שנתן אולמרט, אמר כי "אני מאוד מתרשם ממהלכים שונים ומאמירות שונות שקשורות בערב הסעודית, כאלה שנשמעו בפומבי וגם אחרות. אני מאוד מתרשם מהתבונה ומחוש האחריות של המלך עבדאללה", דברי אולמרט, שהתחמק משאלה על מגעים חשאיים עם סעודיה.
משרד החוץ של סעודיה הכחיש בסוף השבוע את הידיעות על מגעים חשאיים. "מאז התקיפה בלבנון אין מגעים חשאיים מכל סוג שהוא ביננו לבין ישראל", דברי שר החוץ הסעודי אוסאמה נוקלי. כעת מאשרים מקורות ישראלים כי המגעים הבשילו לכדי פסגה בהשתתפות אולמרט.
בעקבות המלחמה בלבנון, נפתחה מחדש יוזמת השלום הסעודית, שיזם לפני ארבע שנים המלך הנוכחי עבדאללה. על פי היוזמה, הערבים יסכימו לשלום ונורמליזציה מלאה עם ישראל, בתנאי שישראל תתחייב לנסיגה מלאה מכל השטחים שנכבשו בשנת 1967.
במרץ 2003 עלתה היוזמה לדיון בפסגת מנהיגי העולם הערבי בבירות. בהצבעה זכתה היוזמה לאישור גורף, ובין תומכיה נשיא סריה בשאר אסד.
קרדיט לוואלה לינק מקורי:
http://news.walla.co.il/?w=//980369

ציטוט ההודעה