במאמר זה אני ממשיך את מדיניות הטריקים המתמטים , כמו במאמר הקודם אני ילמד אותכם הקוראים טריק מיוחד במתמטיקה שיפתיע אותכם או במילים אחרות זה ישאיר אותכם "בפה פעור".
אני יתחיל בכך : בחר מספר בין 1 ל אינסוף(כל מספר העולה בדעתך!) תכפיל אותו ב שלוש מאות ארבעים ושתיים תחלק אותו במספר שבחרת בהתחלה! תחבר 54 ותוסיף(הכוונה לחבר) 74 מה שיצא תכפול ב 3 האם יצא לך : 1410 נכון?!
יופי! ,נעשה את זאת עוד פעם תבחר מספר בין 1 לאינסוף תכפיל ב שלוש ואז בחמש לאחר מכן מה שיצא לך תחלק במספר שבחרת בהתחלה תיכפול ב4 ולאחר מכן ב3 מה שיוצא תוסיף 6 האם יצא לך :186 ?! יופי! איך זה פועל פשוט מאוד ומרשים מאוד! אז זה עובד ככה:
הנוסחה היא : X כפול Y חלקי X אני יפתח את זה :
X זהו המספר שאתם בוחרים מ 1 עד אינסוף Y זה המספר שאני אומר לכם ! אם תשימו לב X כפול Y חלקי X מתקבל Y כלומר אני מביא אותכם למספר שאמרתי לכם להכפיל בו ! במקרה הזה זה Y (ואני יודע אותו !) ואז זה ניתן למשחק שלנו אפשר להכפיל את ה Y ב 3 להוסיף 6 וכו'... ותמיד נדע מה המספר !
דוגמא להמחשה : בחר מספר (זה הX ) אני בוחר 7 ואז אני אומר לכם תכפילו אותו ב 2 (זה ה Y) לאחר מכן אני אומר לכם תחלקו במספר שבחרתם בהתחלה שזה ה 7 ( הX ) ואז אני מקבל את 2 (את ה Y) ואז אני יכול לעשות עם זה איזה שהיא פעולה שאני רוצה כיוון שלי ולכם יש את אותו מספר!!!