נא להביא בבקשה ציטוט משני הספרים שמוכיחירק דבר אחד המשותף ביניהם! כל מי שיעזור אני אהיה חייב לו!!! בבקשה כמה שיותר מהר
נא להביא בבקשה ציטוט משני הספרים שמוכיחירק דבר אחד המשותף ביניהם! כל מי שיעזור אני אהיה חייב לו!!! בבקשה כמה שיותר מהר
|
|
אני לא רואה חיבור כלשהוא - אבל ברור שבמשניות עצמן יש איזה חיבור כי באחת המשניות מדובר גם על ההרמוניה .
משניות זה המון סברים ככה שלהגיד לך בדיוק אני לא יכול כי אני עוד "תינוק" בנושא .
מה שכן זה ספר המיוחס לדת "משנית"
כמו שרשום שם בעצם - "טאואיזם" זה ספר שירים המיוחס אליו ,
אחד האנשים החכמים ביותר רשמו אותו "קונפוציוס" זה מיחס כמו שרשום את הארמוניה.
__________________________________________________"עַיִן בְּמַר בּוֹכָה וְלֵב שָׂמֵחָ:"__________________________________________________בובית יש רק אחת
אני צריך ציטוט של שני דברים מקבילים ביניהם...
אני אודה אם תעזור לי
מאיפה לך שיש משהו משותף ביניהם ?
טאו טה צ'ינג זה בעצם ספר על מידות ומוסריות, מסכת אבות היא מתוך המשנה, ומדברת על עקרונות יסוד להתנהגות בין אדם לאדם. אולי הכותרות והתקצירים נשמעים דומים, אבל אני לא חושב שיש משותף.
אמנם לא קראתי את טאו טה צ'ינג, אבל אנחנו מדברים על שני עדות שונות. המוסריות שלהם, של האסייתים, שונה משלנו. אני אומר בתור אחד שיודע די על התרבות והפילוסופיה שלהם.
לדעתי החוקים וההלכות, והפירושים, שלנו יותר הגיוניים משל האסייתים. ההלכות שלהם סתומות. גם אם ת"הפוך בה והפוך בה" וכולה....לא יודע מה.
שאלה לי אליך: קראת את הטאו טה צ'ינג? קראת את המשנה?
נערך לאחרונה על ידי جܧٹξლąი; 04-11-2006 בשעה 05:47.
כל דעביד רחמנא לטב עביד
בְּקַדְמִין בְּרָא יְיָ יָת אֲנָשָׁא...כְעַן בָּרֵי אֲנָשָׁא יָת אֱלָהָא
לא קראתי...
אבל בשיעור משפט עברי המורה אמר בפרוש שיש ביניהם דברים משותפים ושיעורי הבית היו למצוא מהם.
דבר אחד, נגיד שניהם אומרים "לא תרצח", אז להביא את זה