אני רוצה לדעת בערך מתי יודעים שיש בעיה בלחץ הדם?
מה מסמל הגבול העליון ומה התחתון?
אתמול הייתה לי חולשה בגוף ומדדו לי 117 על 55.. זה ממש גבולי ועל הפנים לפי מה שהבנתי..
אני רוצה לדעת בערך מתי יודעים שיש בעיה בלחץ הדם?
מה מסמל הגבול העליון ומה התחתון?
אתמול הייתה לי חולשה בגוף ומדדו לי 117 על 55.. זה ממש גבולי ועל הפנים לפי מה שהבנתי..
|
|
אהלן אור,
ההגדרה ללחץ-דם היא "הלחץ שמפעיל הדם על כליו" - ועכשיו אפרט: הלחץ במ"מ כספית (שיטת מדידה) שמופעל על כלי הדם ונמדד בשני פרמטרים: סיסטולי(הערך הגבוה) ודיאסטולי(הערך הנמוך).
סיסטולה: התכווצות הלב
דיאסטולה: ההרפייה של הלב
כלומר, הערך הסיסטולי הוא הלחץ שמפעיל הדם בשעת התכווצות הלב והערך הדיאסטולי הוא הלחץ שמופעל בשעת ההרפיה. סיסטולי יהיה תמיד יותר גבוה!
עכשיו, בקשר לערכים תקינים. הערכים הנורמליים הם:
סיסטולי: בין 90-140
דיאסטולי: בין 60-100
על ההפרש להיות: בין 30-60
(לדוגמא, ל"ד נורמלי לבן אדם מבוגר יכול ליהות 120/80)
למרות זאת, ישנם אנשים שחיים בסדר גמור עם ל"ד שלא בנורמה, אך אם יש לך באופן קבוע ל"ד כזה יש לברר עם הרופא האם זה נורמלי, ואם לא, איך לטפל.
ל"ד נמוך יכול להעיד עד הרבה דברים, ויכול להיות עילה לחולשה ואף עילפון. את הסיבה לחולשה שלך לא ציינת - אז לא אוכל לעזור הרבה אבל לחץ דם נמוך וחולשה יכולים בהחלט ללכת ביחד.
נ.ב: 117/55 זה ממש לא "על הפנים"! יש אנשים שחיים עם לחץ דם כזה בסדר גמור. בלי קשר, מי מדד את לחץ הדם? יכול להיות שהמדידה לא הייתה תקינה?
נערך לאחרונה על ידי falafel; 23-11-2006 בשעה 19:21.
מכונה מדוייק ביותר מדדה אותו, אבל כנראה שזה נבע עקב נפילה בלחץ דם..(החוורתי והיה לי קושי לעמוד..)
כמה שעות לפני המדידה הזאת מדדו אותי והאחות אמרה שיש לי לחץ דם ממש טוב.
אני מקווה שזה עבר :\
תודה.
נערך לאחרונה על ידי אור; 24-11-2006 בשעה 06:25.
הל"ד שלך בסדר גמור..
קיבלת הסבר מלא מאנדרי...
אני לא חושב שצריך להרחיב..
לפי המדידה 117/55
ניתן לראות שמדדה אותך מכונה אוטומאטית.
היא לא תמיד מדוייקת 100% אבל לפעמים שאדם מודד לך הדיוק שלו עלול להיות הרבה הרבה יותר גרוע.. תלוי כמה מיומן הוא.
אממ... שוב הל"ד שלך נורמאלי ביותר..
יש כאלו שמטבעת זה באזור ה120/80 וכאלו שחיים עם 90/60...
זה לא אומר כלום..
חוץ מזה שלאלו עם 90/60 סיכוי גדול יותר להתעלף.. חחח..
החולשה יכול להיות נבעה מנפילה בל"ד.. אבל הגוף יודע לפצות על זה.
במקרה שלך הפיצוי היה יעיל מאד כי לא איבדת הכרה ולא התעלפת. אבל עדין לא לוקח לגוף תקין גם כאשר בן אדם מתעלף הרבה זמן להחזיר את הל"ד לטווח הנורמא.
ל"ד בסדר ותקין מאוד.
דיאסטולי טיפה נמוך אבל תקין.
מנוחה קלה(בשכיבה) והחולשה עוברת אלא אם מדובר בתופעת לוואי של מחלה/תרופה/מצב בריאותי.
הלחץ דם שלך בסדר גמור ע"פ מה שאני יודע עליך...
מה שאני יודע על לחץ דם ויכול לעניין אותך זה שיש גם מין סימפטום של מתאמנים בכושר מעולה שזה מדמה ירידה בדופק ובלחץ דם כאילו יש להם לחץ דם נמוך.
בעצם לחץ הדם מושפע הכי הרבה ע"י התנגדות העורקים לדחיפת הדם מחדר השמאלי של הלב. עם הזמן ובאכילה לא מכונה הגוף שלך מתנוון לאט לאט ונוצר פלאק על העורקים שלך ובכך מקטין את קוטר העורקים והוא פחות גמיש מהעורקים עצמם ולכן מעלה את לחץ הדם שלך כי ההתנגדות לזרימת הדם גדלה.
הדבר טבעי אצל כל אדם, אך אצל אנשים שנמצאים בכושר חזק בעצם הלב מתחזק נורא, שרירי הלב והעורקים הכלילים (בתוך הלב) מתרחבים ומסתעפים עוד יותר מהרגיל ויש פחות פלאק על העורקים הראשיים שלך ולכן הדופק שלך בעצם קטן כי נפח פעימה שלך גדל בהתאמה (הספק הדם שלך זה נפח הפעימה כפול הדופק - לכן כאשר נפח פעימה גדל אז לאותו הספק אתה משתמש בדופק נמוך יותר).
מכן גם לחץ הדם אמור לקטון עקב מצב טוב של העורקים שלך (העורקים הראשיים בנויים מ 3 שכבות - חיצונית מפרידה, פנימית שהיא שרירית שאותה אתה "מאמן" ע"י מאמץ "בריא" להתגמש יותר טוב, ושכבה פנימית חלקה לחיכוך מינימלי שנקראת אנדוטל אם אני לא טועה) ולכן גם זאת יכולה להיות סיבה או אחת הסיבות לירידה.
כמו כן הגוף בנוי מאינסוף מנגנונים של ויסות ובקרה כלל גופנית ואחת מהם הם חיישני לחץ... ברגע שישנם "בעיות" אחת מהדרכים לפתור אותם ולהגיע לאיזון זה להרחיב עורקים...הרחבת העורקים גורמת לירידה בלחץ הדם... אין לי דוגמאות שחכתי את זה אבל אם זה חשוב אז אני אנסה לזכור. הבעיות לאו דווקא חיייבות להיות מחלה או משהו אלא אפילו טיפה חוסר איזון ברמת חומציות בגוף או חוסר/עודף נוזלים בגוף, שינויי מזג האוויר (קור/חום) וכו' וכו' וכו'... כלומר אפשרות סבירה שזה דבר זמני ביותר...(ד.א. התעלפות זה לאו דווקא משהו שנגרם ע"י פגיעה של נגיף או דבר דומה אלא איזון של הגוף שלך למצב הקיים שבעצם אומר להשתיק את הגוף בכדי להפנות משאבים בכדי לאזן. כך גם ירידת לחץ דם היא גם כלי איזון שמערכת בגוף בשם המערכת הסימטטית/פרה סימפטטית (טעויות כתיב יש לי שם כניראה...) משתמשת בו.
סיבה אחרת שאני שמעתי מהרופא המשפחה שלי היא שלחץ דם נמוך גם קשור בצורה מוזרה לגובה ומשקל אבל אין לי הסבר מדעי או הוכחה חותכת לזה אז אני לא יכול באמת להסתמך על זה...
לכן אני אומר שלא צריך לקפוץ למסקנות זה לא אומר כי משהו רע קרה אלא אולי זה פשוט משהו זמני שהגוף שלך סיגל לעצמו ונפתר.
לגבי הל"ד שלך שווה תמיד לבדוק אותו אצל רופא (כי לא כולם יודעים לבדוק ל"ד בצורה תקינה) והרופא ידע הכי טוב מה מתאים לך
סופ"ש נעים וחסר דאגות :]
נערך לאחרונה על ידי DaRk GoD; 01-12-2006 בשעה 01:15.
למה ה' לוקח את הטובים ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
לחץ דם בגדר הנורמל זה מ60 עד 100 ומ100 עד 120
זאת אומרת: 60-100/100-120
אני זהveemanבמשתמש חדשבקרוב יחזירו לי את המשתמש המקורי