אני כבר שבועיים רצוף בחדר כושר..
רצוף..
כל אימון אני רץ 4,000 ואז עושה מכשירים ומשקולות..
הגוף שלי כבר רגיל..לדעתי.
האם יכול להיות לי תופעות לוואי ?
תודה.
אני כבר שבועיים רצוף בחדר כושר..
רצוף..
כל אימון אני רץ 4,000 ואז עושה מכשירים ומשקולות..
הגוף שלי כבר רגיל..לדעתי.
האם יכול להיות לי תופעות לוואי ?
תודה.
|
|
יכול להיות ויכול להיות לא ,
אני מציע לך לעשות אימון אירובי רק פעם בשבועיים , מעבר לזה מתחיל לרשת הטסטסטרון בגוף.
אם המטרה שלך פארקור וכל זה אז אתה צריך להתאמן כל יום לפחות ביום שבת לנוח כדי לא להפצע
אם זה סתם להראות טוב אז מספיק אימון פעם ב3 ימים
ICQ 252263330
אתה שואל אם יכול להיות לך או שאתה אומר שיש לך לא הבנתי אותך אחי...
תופעות לוואי עקב עומס? נה :\ כל עוד לא תרוץ מעבר ל3 פעמים בשבוע + אימון משקולות אתה בסדר.
ואל תרוץ לפני האימון משקולות זה טעות רצינית :\
א' כל אתה מרוקן את כל מאגרי האנרגייה שלך וככה יש לך פחות כח לאימון משקולות עצמו
ב' הריצה עוזרת בהגברת קצב מחזור הדם וככה חומרים מגיעים לשריר שלך יותר מהר ועוזרים לו להתאחות יותר מהר =]
Bring the Violence-
אני רץ כל יום קבוע.....
לאחר מכן משכולות ומכשירים..
ובסוף ג'קוזי וסאונה![]()
מה זה כל יום? 7 פעמים בשבוע? :|
אם כן תפסיק, ועכשיו...
Bring the Violence-
באמת ? להפסיק לרוץ ?
למה אחי??
זה אמור להיות בריא לא?
אתה תגיע למצב של אימון יתר :\ ואז כאילו... פיזית אתה לא תהיה מסוגל להתאמן.
עזוב אל תחפש דרכים לפצוע את עצמך. מקס' 4 פעמים בשבוע ריצה.
Bring the Violence-
אתה תגיע למצב של אימון יתר, לדעתי אם חשוב לך לשפר את ריצת ה4000 או לחילופין להוריד במשקל,
תוריד את האינטנסיביות בריצה, תרוץ על 65-75 % מדופק המטרה שלך לאורך זמן של 30-40 דקות ך לא יותר מ3-4 פעמים בשבוע, עזוב ריצת 4000 עכשיו, המרחק הוא לא המדד אלא הזמן והעצימות.
תדאג לצרוך מספיק סידן וחלבון כל יום, כמובן שגם פחמימה, שכל אימון אירובי שלך יהיה לאחר אימון אנאירובי, ובסופו תדאג לצרוך מייד 25-30 גרם חלבון ופחמימות מהירות, שכל האימון לא יארך מעל שעה וחצי - עד שעה וארבעים, תדאג לישון כל לילה 8 שעות מלאות, לפחות, ולא מ12 עד 8 אלא מ10 וחצי מקס' 11 ורבע עד 7 וחצי או 7 בבוקר בערך, זה חשוב מאוד שהגוף יתקן את הנזק שנגרם לו במהלך היום , בלילה.
אם לא אתה תפגע בעצמך, יש מצב גדול שיהיו לך שברי מאמץ וזה יהיה חבל, בהצלחה, אם לא הבנת משהו אתה מוזמן לשאול.
בטח שמותר יותר מ3-4 אימוני אירובי בשבוע , מותר גם 7 בשבוע השאלה באיזה עומס , כמה אחוזי דופק , ומה אתה אוכל ביום יום
אני למשל עושה 5 אימוני אירובי בשבוע ו6 אימוני משקולות והכל עניין של כמה פחמימות חלבונים ושומנים אתה צורך אחרי זה כדי להשלים את הפערים ולא להיות במינוס קלורי גדול מדי בשביל לא לאבד מסה (יש את כל הנוסחאות שאתה יודע אותם כבר..) , בקיצור יש הטוענים שהגוף חייב לפחות יום אחד בשבוע חופש מכלל פעילות אם זה אירובית או אנארובית אבל עם התזונה הנכונה(שהיא מהווה כ70-80% מכלל התוצאות זה תזונה ורק 20-30% מה שאתם עושים במכון או בריצות שלכם) , העניין הוא להביא לגוף באימונים למשל אירובים מספיק פחמימה בחלון הזדמנויות לאחר אימון האירובי האינטנסיבי למשל להביא בהתחלה פחמימה שתכנס מהר פחמימה זמינה כגון תפוח ולאחר מכן לאכול פחמימה שמתפרקת לאט כדי שהגוף יספיק להתאושש ,השומנים מהווים חלק גם הם מהאימון האירובי ואסור להתנזר מהם כי אם לא יהיו שומנים בגוף ותפסיקו לאכול שומנים טוטל לא תרדו במשקל וכל האירובי שלכם ילך לזבל
זה עניין מורכב עם הרבה מאוד מחקרים בעניין כמובן שאחרי שבועיים בקצב הזה אפשר להגיע לאימון יתר אך למתאמנים מנוסים יותר שעושים אירובי בהדרגה ( שזה הכי חשוב לעלות בהדרגה) , עושים אימוני אירובי כחצי שנה בכיף מגיעים ל6 אימינוי אירובי בשבוע ומספיקים להתאושש ועושים כל אימון על 80-90% דופק(כמוני למשל) , בקיצור אני יודע שאין הרבה שרוטים כמוני שיעשו דבר כזה אבל זה אפשרי פשוט צריך לדעת מה לעשות אחרי אימונים כאלה איך "לטפל" בגוף שלך ששום דבר לא יקרה...
שיהיה בהצלחה![]()
הוא לא יגיע במצב של אימון יתר , הוא כנראה הגיע.
אם אתה תעשה הפסקה של 3 ימים ופתאום ישפתרו הביצועים בצורה חדה , סימן שהיית בדרגה מסויימת של אימון יתר.
הריצה זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות מבחינת עומס על הגוף או אירובי דומה
ICQ 252263330
אם אני לא תועה זה כל הקפיצות האלו מבניינים חח .. וסליידים וכאלה