המדריך המלא לגלישה
שלום לכולם חשבתי שאני יעשה מדריך גלישה על רמה בגלל שיש מדריכים של כמה מילים והם לא עוזרים בגרוש אני לא אומר שאין מדריכים טובים יש אז שיהיה עוד אחד :] עם כול הדברים עזרים במדריך הזה יש כול מה שאני יודע על גלישה מקווה שאני יעזור לכול מי שצריך עזרה אם אפשר להוסיף ללינקיה אז תודה
כול הזכויות שמורות ל Salamon=Flozer כול מי שמעתיק בלי קרדיט יחנק!!!
טוב נתחיל
*במדריך הזה פקודת הגלישה שאני יציין הרבה היא למשחק בשרת ביתי
תמונה של מגלשה
הסבר לכול מתחיל
כדי לגלוש חלק צריך לרשום את הפקודה sv_airaccelerate 100
בכדי לגלוש אתם צריכים לקפוץ על אחד מהצדים של המגלשה
אם אתם נמצאים על הצד השמאלי של המגלשה אתם לוחצים על הכפתור (D) שזה ימינה וכך גם ההפך
כדי להיתייצב אתם צריכים להישתמש בעכבר ולנווט איתו למקום הרצוי
חשוב מאוד לא ללחוץ על (W) קדימה אחרת אתם תיפלו
אם אתם עפים מהמגלשה למקום מסוים ואתם רואים שאתם תעקפו את היעד או תירצו לעצור ליחצו (S) אחורה וזה יעצור אוטומטית
*סימו לב אם אתם גולשים ב sv_airaccelerate 10 אז בשביל לעצור באוויר אתם צריכים ללחוץ על (S) אחורה ולהחזיק כמה שיניות לחיצה אחת לא תעצור את התנועה
*מומלץ להתחיל לשחק ב surf_ski וב Surf_green ואחר כך אפשר לנסות לעבור את המפה Surf_ninja
הסבר גלישה למתקדמים
פה אני יסביר כול מיני דברים לגבי גלישה והם מחולקים לחלקים
סימו לב חלק מן המגלשות בפרופיל הן מין חצי עיגול כזה (רוב המגלשות שהן כמו חצי עיגול הן מגלשות ראשיות במפה שהן המגלשות הארוכות)
ראו תמונה
גלישה ב sv_airaccelerate 10
כדי לגלוש ב sv_airaccelerate 10 אתם חייבים לגלוש כמה שיותר בחלק העליון של המגלשה (הפס הירוק) כי אם אתם תרדו לא תצליחו לעלות גם כן אף פעם אל תנסו להישתמש בטכניקה קפיצה מהירה,זות אומרת לחתוך את המגלשה באמצע ולעבור לצד השני כי אתם לא תצליחו וזה יעצור אותכם.
כדי להתחיל לשחק במפה Surf_ski על sv_airaccelerate 50 ואז לרדת לאט לאט עד שמגיעים sv_airaccelerate 10 אם אתם מגיעים לנשקים ב-10 אז זה אומר שאתם יודעים את בסיס הגלישה
קפיצה גבוהה
בשביל להגיע לגובה בקפיצה מן המגלשה אתם מתחילים לגלוש בחלק התחתון של המגלשה (הפס הירוק) לקרעת הסוף כימעט ממש בקצה (הנקודה הכחולה) אתם מנווטים עם העכבר למעלה לקצה של המגלשה (לא יותר מידי למעלה) והטכניקה הזות מביאה לכם קפיצה לגובה רב
קפיצה מהירה
בשביל שיהיה לכם קפיצה ישרה מעט ומהירה אתם גולשים בחלק העליון של המגלשה (הפס האדום) בטכניקה הזות לא חייבים להגיע לקצה של המגלשה אפשר לקפוץ גם באמצע וזה מומולץ רוב הפעמים היא לא עובדת כשאתם מגיעים לקצה המגלשה (זה תלוי אם בסוף המגלשה יש טיפה עלייה) כי זה פשוט משתלב עם הטכניקה של הקפיצה הגבוהה וזה נהרס
קפיצה רחוקה
בעצם זה ממש לא משהו חשוב ובקושי עוזר כשאתם קפצם ממקום מסויים (לא חייב מגלשה) כדי להגיע טיפה יותר רחוק אתם צריכים להיסתובב עם הגב למקום הרצוי בזמן שאתם מסתובבים זה נותן דחיפה קלה
טכניקה זו עוזרת בקפיצה נגיד מעמוד לעמוד אם נגיד הוא רחוק טיפה יותר ממה שאתם מגיעים אז אם אתם מסתובבים עם הגב ומתקופפים אז זה עוזר
לא יודע מה איתכם אצלי זה עובד אז זה יכול לעזור גם בגלישה
גלישה על מגלשות שזזות
מגלשות זזות אין הרבה במפות גלישה וכשיש הם ממש מסובכות וקשות.תוכלו לראות דוגמא במפה Surf_Simpsons_Final בשלב שאחרי המבוך. שימו לב שמגלשות זזות מצד לצד אתם צריכים להיות בצד שאליו המגלשה זזה אם תהיו בצד הנגדי אתם תיפלו ואם יהיה מזל תשארו למטה למטה במגלשה בלי מהירות ובלי תנועה לשם כך אתם צריכים כול הזמן להיות בצד שאליו המגלשה זזה וכאשר היא משנה כיוון לקפוץ למגלשה השנייה ושוב לנסות לא להיות בצד הנגדי וצריך את התיזמון המושלם כדי לעבור את כול השלב ולקפוץ ממגלשה למגלשה בזמן הנכון (יכול להיבצר מצב שבו תהיו רחוקים מידי כדי להגיע לצד השני של המגלשה במצב זה תנסו לקפוץ כמה שיותר חלק העליון של המגלשה ולעבור ככול המהר למגלשה הבאה)
Water Ran "ריצה על המים"
בהרבה מפות גלישה יש מים ויש דבר שנקרא (Water Ran) פירוש של זה "ריצה על המים" והרבה לא יודעים את זה זה למעשה כמו להחליק על המים (גלישה אמיתית חח) זה קורה אם נגיד אתם גולשים במהירות במגלשה ואז קופצים ממנה ויש מגלשה רחוקה ולפניה יש מים (פה אתם צריכים להבין שאם תעצרו על המים לא תוכלו להגיע למגלשה שמעבר ואם תוכלו אז לא יהיה לכם מהירות) אז מה עושים במצב כזה אתם קופצים מהמגלשה למים ובזמן שאתם עוברים אתם מתקופפים (Ctrl) מחזיקים ולוחצים הרבה פעמים ובמהירות (זיכרו לא ללחוץ ארוך אלה הרבה פעמים) על המקש (Space) (למוגבלים במקש הארוך באמצע) ואז אתם רואים שזה קופץ לכם על המים ואתם פשוט רצים עליהם בלי לאבד מהירות
עלייה בסולם
עוד דבר זה לא חובה שיהיה במפות גלישה אבל גם טוב לדעת את זה וזה עלייה על סולם אם אתם עולים רק עם המקש (W) קדימה זה עולה לכם לעת כדי לעלות מה אתם צריכים ללחוץ על המקשים (W) קדימה, ואחד מן המקשים (A) או (D) זות אומרת שאתם עולים באלכסון וכך אתם עולים יותר מהר
כמה שטויות שילדים ממציאים
אחת מהם היא להיתקופף כלומר ללחוץ (Ctrl) בזמן הגלישה זה שטות גמורה זה לא עוזר בגלישה אני עצמי בדקתי וכול האמת זה רק מאיט את המהירות
נכון גם ילדים קופצים כלומר לוחצים (Space) בין מעבר ממגלשה למגלשה רק שתדעו שזה לא עוזר בגרוש כול הקטע בגלישה זה שאתם מחליקים על משטח מסויים שהוא לא ישר ומה קשור לחיים שלנו קפיצה זה כמו שתקפצו מהחלון ותנסו לקפוץ למעלה באוויר
כאן מסתיים המדריך מקווה שעזרתי
אם יש משהו ששכתי/טעיתי/שגיתי אתם יכולים להגיב או לשלוח לי הודעה בפרטי
[b]כול הזכויות שמורות ל Salamon=Flozer כול מי שמעתיק בלי קרדיט יחנק!!!

ציטוט ההודעה