![]()
קוד:Track listing
1. Stinkfist (5:11)
2. Eulogy (8:28)
3. H. (6:07)
4. Useful Idiot (0:38)
5. Forty Six & 2 (6:04)
6. Message to Harry Manback (1:53)
7. Hooker With a Penis (4:33)
8. Intermission (0:56)
9. Jimmy (5:24)
10. Die Eier Von Satan (2:17)
11. Pushit (9:55)
12. Cesaro Summability (1:26)
13. Ænema (6:39)
14. (-) Ions (4:00)
15. Third Eye (13:47)
Total Time: 77:08
Line-up
- Maynard James Keenan / vocals
- Adam Jones / guitar
- Justin Chancellor / bass
- Danny Carey / drums
(בסקירה אני לא יכנס למשמעויות השירים כי זה יהיה ארוך מדי אולי פעם הבאה)
אחד האלבומים הראשונים ששמעתי בסגנון הפרוגרסיב היה ANIMA של TOOL והוא פשוט הדהים אותי וגרם לי לפול מהכיסא מרוב העוצמה,עצבות,כעס,דכאון ושאר הרגשות שמיינרד מעביר באלבום הגאוני הזה(בעצם כל האלבומים שלהם גאוניים)
איך שהאלבום מתחיל מSTINKFIST ועד הדעיכה האחרונה של הצליל בTHIRD EYE ,האלבום הזה הוא אחד ההכי אנגרטים,חזקים או כל דרך שתירצו לתהר את מה שהולך שם ותוסיפו גם כן הרבה רגש ואתם תגיעו לאלבום הזה,מיינרד ג'ימס קינן ביסס את עצמו כסולן בעל יכולת ווקאלית גבוהה מאוד עם יכולת מדהימה של לשיר בקול של בכי,להט או כעס ושנות אותו במצמוץ לתוך קול עדין,רך ואף מוזר לפעמים שאין לי דרך להגדיר אותו...
Stinkfist פותח תאלבום בפתיחה חזקה ולא רק בסאונד אלא גם בליריקה היפה של השיר המצוין הזה,Eulogy מתחיל באופן שקט עד התפוצצות מושלמת של התופים לתוך השיר התוקף את ישו
"Get off your fuckin cross We need the fuckin space to nail the next fool martyr"
השיר כולל בו הרבה חלקים ומראה את היכולת של מיינרד בשיאה לפעמים השיר פשוט כבד ומפוצץ עם שירה עצבנית וכועסת ולפעמים קטעים רגועים עם שירה רגוע של מיינרד והמעברים בין הקטעים חלקים יותר מפרקט,
H. הוא אחד השירים היותר מסתוריים ומוזרים באלבום לדעתי שמלווה ביכולות גבוהות מצד הסולן ומהגיטריסת בריפים לפנים,
Useful Idiot היא בדיחה מצד הלהקה שבשיר נישמע כאילו המערכת התקלקלה או משהו בסגנון,
Forty Six & 2 הוא שיר די רגוע עד שנוחתת הפצצה והוא פשוט נותן בראש עד השניה האחרונה,
Message to Harry Manback הוא קטע די קצר יחסית לאלבום המדבר על סרטן ובעצם זו הודעה מוקלטת לדעתי,
Hooker With a Penis אחד השירים היותר טובים באלבום(למרות שכולם טובים הוא בלט לדעתי) והכי ישירים המלווים ביכולת מצוינת של מיינרד והשיר המדבר על האירוניה של אנשים שאומרים שהלהקה התמכרה ובכל זאת קונים תאלבום שלהם,
Intermission קטע פסנתר קצר וכנירא עוד בדיחה של הלהקה אבל הוא גם מוביל לתוך הריפ של השיר
Jimmy שהשיר מתחלק בערך ל5 חלקים,כל חלק יותר כבד מהחלק שלפניו ויצא להם פצצת פרוגרסיב לדעתי,
Die Eier Von Satan כנירא עוד בדיחה מצד הלהקה,השיר מדובר בגרמנית למגינה האופינית של האינדסטריאל מטאל או לפחות מזכיר את הסגנון,והשיר הזה מראה לנו על שתי החלקים של האלבום,כי אחרי השיר הזה נכנסים לחלק היותר אפל של AENIMA
Pushit שיר שמתחיל כמו שאר השירים באלבום אך עם הזמן מגלים את השינוי מהשירים הקודמים,לאחר דקה 4:19 הלהקה עולה הילוך עד סוף האלבום עם נגינה טיפה שונה ויותר מורכבת,
Aenema עוד פצצת זעם וכעס של מיינרד שיצרו 6:39 דקות של שיר מושלם,גאוני ומפציץ
הרעיון לשיר נקלח מהקומיקאי Bill Hicks(ראיתי רעיון של מיינרד והוא אמר שהרעיון בא ממנו)
והרעיון הוא שלוס אנג'לס נופלת למים ומשאירה את מפרץ אריזונה ,אפשר להבין מהשורות הללו-
Here in this hopeless fucking hole we call LA"
The only way to fix it is to flush it all away.
Any fucking time. Any fucking day.
Learn to swim, I'll see you down in Arizona bay."
(-) Ions הוא יותר שיר נויז כזה,אבל יש לו משמעות תשמעו אותו באוזניות ואולי תבינו
והשיר המסיים את האלבום המדהים הזה
Third Eye אין לי דרך לתהר אותו,השיר עובר בין הרבה מצבי רוח ונמצא בו סולו מטורף של הגיטאריסט
שיר שנמשך כמעט 14 דקות ציפיתי שישעמם אותי אבל לא,הוא פשוט ריתק אותי לאוזניות עד דעיכת הצליל בסוף אני לא יכתוב עליו יותר מזה,פשוט צריך לשמוע אותו
אני לא יכול להגיד שום מילה רעה על האלבום הזה שלדעתי הוא מאסטר פיס ונכנס לטופ 10 שלי,
כל חובב פרוגרסיב חייב לתת לו הזדמנות ולשמוע אותו מהתחלה עד הסוף,
אני בטוח שתמצאו משהו לאהוב בו ואני נותן לו
10\10
על הכאב שהוא מעביר,על הרגשות,הצער,הדכאון והכעס של מיינרד בצורה הכי טובה ששמעתי מכל המוזיקה ששמעתי...
וואי חפרתי מצטער חברה![]()
הלהקה הכי טובה שאי פעם שמעתי לדעתי,יש בהם ממש הרבה צדדים כל אלבום הם טיפה שונים,קונספטים שונים..]פשוט מדהים

ציטוט ההודעה