מסופר במסכת זאת סיפור בו ה' ובית המדרש שלו נעזרים בבני האדם כדאי לקבל תשובה הלכתית. השאלה שלי היא: מהו המקור של הסיפור,מהו הסיפור ואיפה הוא נמצא במסכת (פרק ופס').
חייב את זה עוד היום בבקשה תעזרו לי!
מסופר במסכת זאת סיפור בו ה' ובית המדרש שלו נעזרים בבני האדם כדאי לקבל תשובה הלכתית. השאלה שלי היא: מהו המקור של הסיפור,מהו הסיפור ואיפה הוא נמצא במסכת (פרק ופס').
חייב את זה עוד היום בבקשה תעזרו לי!
|
|
בבא מציעא עמוד נ"ט.
הייתה מחלוקת של חכמים אם תנור מסויים שהיה בתוכו נחש השוכב בצורת עיגול כשהוא מכניס את זנבו לתוך פיו מקבל טומאה או לא. רבי אליעזר אמר שהתנור טהור ואילו שאר החכמים אמרו שהתנור טמא.
רבי אליעזר החל בנתינת ניסים ומופתות שייראו שבאמת הלכה כמותו. "אם ההלכה כמותי חרוב זה יוכיח...נעקר חרוב ממקומו מאה האמה ואמרי לה ארבעה מאות אמה..." (עץ החרוב זז ממקומו כעובדה לכך שהלכה כרבי אליעזר)
וחכמים השיבו לו :"אין מביאין ראיה מן החרוב.."
כל הוא הראה ניסים באמת המים ולאחר מכן גם את זה חכמים לא קיבלו ואז רבי אליעזר אמר שאם הלכה כמותו כותלי בית המדרש יזוזו ממקומם ויפלו ואכן כך קרה כותלי בית המדרש זזו ובוא לנפול מטה ואז רבי יהושע עצר ואמר :,אם תלמידי חכמים מנצחים זה את זה בהלכה, אתם (כותלי בית המדרש) מה טיבכם? לא נפלו, מפני כבודו של רבי יהושע ולא זקפו (לא חזרו למקומם הרגיל) מפני כבודו של רבי אליעזר, ועדיין מטין ועומדין"
עדיין רבי אליעזר רצה להוכיח את צדקתו ושהלכה כמותו ולכן אמר :"אם הלכה כמותי, מן השמיים יוכיחו.."
יצאה בת קול מהשמיים ואמרה :"מה לכם אצל רבי אליעזר שהלכה כמותו בכל מקום!"
עמד רבי יהושע ואמר :"לא בשמיים היא" (זאת אומרת, התורה שניתנה לעם ישראל במעמד הר סיני כבר לא נמצאת בשמיים אלא בידי עם ישראל וחכמים קובעים איך לקבוע הלכות והענייין שמכריע הוא "אחרי רבים להטות"-משמע הרוב קובע. ולכן ההלכה צריכה להיקבע לפי רוב חכמי התורה שהחליטה שהתנור טמא (אלה הם הרוב) ולא לפי רבי אליעזר.)
באותה שעה מה הקב"ה אמר ?"ניצחוני בני, ניצחוני בני"
העניין פה הוא חשיבות השמיעה לדברי חכמים "לא תסור מן הדבר אשר יורוך ימין ושמאל" כי ממעמד הר סיני סמכות קביעת הלכות נתונה בידי חכמים וצריך לשמוע להם.
מקווה שהסברתי ברור. אם לא אני אשמח להסביר לך מה שלא הבנת.
ערב טוב![]()
נערך לאחרונה על ידי michal; 01-01-2007 בשעה 20:19.
הסברת נכון מאוד.
רק זה לא הסיפור שהתכוונתי אליו חחח.
יש סיפור דומה, אבל הפוך: ה' יתווכח עם בית המדרש שלו, ואז פנו לאדם. למדתי את הסיפור הזה בבצפר.
תודה בכל מקרה!
חחחחח סליחה. אני לא מכירה את הסיפור השני. לאיזה בית מדרש אתה מתכוון שה' יתווכח? יענו פמלייה של מעלה?
אין בעד מה, מצטערת שזה לא מה שביקשת...
ואו מיכל,חזק ביותר,אני וכר את הסיפור בחצאים כאלה,אבל את חידשת והוספת לי המון המונים.
תבורכי מפי עליון,אשרך ותודה רבה.
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה
שמחה לדעת שחידשתי לך...בכיף
שה' יברך גם אותך!!
אשרך ואשרי יולדתך![]()
יצחק חיים צמח הלוי ז"ל,
1992-2006, ת.נ.צ.ב.ה