נכתב במקור על ידי
AvixTz
מצד אחד ה12 שנות לימוד האלה מעל הכל לא רק ה"12 שנות לימוד" תורם לך בעצם מסגרת ,
מסגרת זמנית הכוללת בפנים חברים מורים לימודים עבודה עשייה וכד' ..
זה לא משהו שאתה יכול לקבל [לפחות לא עכשיו] בגיל הזה מסגרת דומה .
המסגרת הבית ספרית גורמת לך להיות אחראי יותר גם אם אתה לא רוצה או גם אם אתה מתכחש לזה
הלימודים בביה"ס הם לימודים שאתה לא תקבל באף מקום אחר , הן מבחינת העברה והן מבחינת ההתחייבות .
כיתה יא' אתה כבר בוגר ואתה יודע מה כדאי ומה לא , אתה שואל "למה ללמוד אם לא תיהיה לי בגרות"
אז ככה ,אני בתחילת יב' הייתי איך להגיד הבחור שאם שואלים את המורה "למי פה לא יהיה בגרות ?"
היא הייתה ישר מצביעה עלי לא כי אני לא יכול , כי לא הייתי משקיע בכלל לא הולך לא לומד , מציק מעצבן מדבר וכל מה שאתה יכול לחשוב ...
אבל למרות כל הציפיות ולמרות כל מה שהיא חשבה או כל מה שמישהו בכלל חשב ,יש לי בגרות ואם אפשר גם להגיד בגרות טובה עד מאוד .
אני לא מנסה להשוות אותך אלי או להשוות אותך למישהו , אני חושב שאתה מספיק בחור חכם לפי איך שרשמת אני רואה ,
ואתה מספיק אחראי כדי להבין שבגרות רק תעזור לך היא אולי לא תקבע לך את העתיד או איך תחייה אבל להרוס היא לא תהרוס ..
אני אישית לא יכול להגיד לך "תשב תלמד תקרע את התחת" כי אני לא עשיתי את זה ,
אני לעולם לא למדתי למבחן , ות'אמת אין לי מושג איך עושים את זה .
אבל אני יכול להגיד לך שכדאי לך לשבת בשיעור , לשבת וללמוד בכל מובן המילה לא לדבר ולא לעשות יותר מדי שטויות ,
לרשום הכל לא להתווכח יותר מדי עם המורה ולעשות מה שהיא אומרת אפילו אם זה לא כל כך נראה לך .
עם כל זה אני רוצה לחדד לך פה נקודה , אתה נמצא כרגע ביא' לפי מה שאמרת , נכון ?
אז תשאל את עצמך בראש ,יש לך סך הכל עוד שנה , שנה וחצי לייתר דיוק ,
עברת עד עכשיו עשה וחצי שנים של לימודים .. שווה להוריד עכשיו הכל בשביל עוד שנה וקצת ?
לא שווה לסיים עם זה ולפחות לקבל משהו מכל הזמן שעבר עכשיו ?
אל תקח את הבגרות עכשיו כמשהו שיעשה לך את החיים או משהו שיהרוס לך ,
כי שחושבים על משהו שהוא כל כך כל כך חשוב בסוף הוא נהרס גם אם לא נרצה .
תקח את זה כ"הישג" שאתה רוצה מעצמך , משהו שאתה רוצה לעשות ולעשות "שמח" גם לך וגם לאמא שלך אני בטוח .
אני מאמין שאם תקח את זה כמשהו שאתה כן רוצה לעשות ולא כמשהו שואללה באסה להיות שם חרא שם ולא טוב שם
זה יהיה הרבה הרבה יותר טוב יהיה לך גם יותר קל ואני מאמין שילך לך הרבה יותר טוב .
אז תעשה את החושבים שלך בראש ,תחשוב מה אתה רוצה להשיג ומה אתה חושב שכדאי לעזוב ומה להשקיע יותר ..
תעביר את זה בלילה לפני השינה תחשוב מה אתה רוצה מעצמך ואני בטוח שתגבש החלטה הרבה יותר טובה ממקודם .
לכל שאלה בעיה מענה או כל מה שאתה רוצה אני פה בשבילך אם לא נח לך , אני מוכן לעזור לך בכל דרך בפרטי .