מי לדעתכם להקות גאוניות?אם זה בהלחנה?ליריקה?או כל דבר אחר...וכמובן תסבירו תעצמכם שיהיה פה דיון...
ואני מתכוון במוזיקה בעשור האחרון על תיתנו לי להקות של שנות ה60 אפילו ששם יש גם חבורת גאוניים לא קטנה כמו בוב דילן ג'וני קאש אריק קלפטון הביטלס וכו'...
לדעתי הלהקות הכי גאוניות היום הם:
Tool :
אחת הלהקות..בחיים שלי עדין לא זכיתי לשמוע להקה שהוציא שלוש אלבומים בהפרש חמש שנים בין כל אחד מהם ושכל אחד מהם יצירת מופת בפני עצמו,אבל אם כל אלבום הלהקה עלתה רמה בנגינה בליריקה בקונספטים...
כשאני רואה להקה שנותנת שם לאלבום אם מילה שאני לא מכיר אני ירוץ לבדוק מה היא אומרת,אבל מה קורה כשיש להקה אם שם של אלבום והמילה לא נמצאת במילון?זה קרה לי פעמים ושתיהם אצל טול...
ניתן דוגמא אחת,לאדראליס,אין לזה פירוש במילון אבל אחרי הרבה חפירות הבנתי שזה שתי שרירים ברגליים מחוברים למילה אחת שכל הרעיון של האלבום עומד מאחורי זה,עמידה על הרגליים להתעלות על עצמך,להתפתח לכיוונים שונים ולהצליח...אני יכול לחפור לכם עליהם לילות שלמים שיר אחר שיר כי הליריקות בדרך כלל מסובכות אם מסרים מאוד מענינים חלקם דתיים וחלקם על החברה בימינו...וחלקם על מהות החיים,והבעיות האישיות של האנשים בימינו אבל אז אני יכתוב פה כמה שעות טובות ואולי אני ישעמם פה כמה אנשים...
ועוד דבר אחד..ההופעות שלהם,זו יצירת אומנות..
הלהקה היחידה שיצא לי לקרוא במגזין "רולינג סטונס" שכתבו על הלהקה תמשפט הבא "הלהקה הזו כבר הפסיקו לבדר אותנו,מה שהם עושים בהופעות זה כבר אומנות" וזה הכן נכון..
ושלא נדבר על מה שהם עשו בעטיפה של האלבום האחרון שלהם,מי שתוהה מה כבר הם יכלו לעשות חדש,אז כן הם חידשו הכל,העטיפה הכי מדהימה שראיתי,ולא בגלל התמונה בפרונט אלא בגלל מה שיש בפנים,יש לכם משקפיים אחרי שאתם מסתכלים על התמונות בפנים תסתכלו דרך המשקפיים האלה ותבינו שהתמונה נהיית גדולה ותלת מימדית......
תמשיכו לדבר פה על להקות שעוד מנגנות עדיף...

ציטוט ההודעה