לוח הבקרה - מה, איפה ולמה!
לוח הבקרה של חלונות הוא אחד הדברים החשובים שצריך לדעת טכנאי מחשבים ואחד הדברים שרוב האחרים לא מכירים בכלל. הפעם נעבור על לוח הבקרה של חלונות - פריט אחרי פריט ונכיר מה תפקידו של אחד מהסמלים שם.
דבר ראשון שכדאי לדעת לפני שבכלל מתחילים - לוח הבקרה לא נראה אותו דבר בכל מחשב. יש פריטים רבים שנוספים ללוח הבקרה במהלך הזמן בגלל התקנות של תוכנות. חוץ מזה, יש הבדל גדול בין לוח הבקרה של חלונות 95, 98 , חלונות NT וחלונות 2000. אני אתמקד בלוחות הבקרה של חלונות 98, שהוא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בארץ, נכון לעכשיו (אוגוסט 2001).
שימו לב שלוח הבקרה של חלונות מילניום מציג באופן נורמלי רק חלק קטן מהפריטים המתוארים כאן, אך לחיצה על "Show All control panel Items" בצדו של הדף מציגה את הערכה המלאה.
לוחות הבקרה בגרסה העברית והאנגלית של חלונות זהים אחד לשני, מלבד השם, שהוא כמובן בשפות שונות. לאחר קצת שימוש בשתי מערכות ההפעלה רואים את ההיגיון בשמות. לגבי כל אחד מהלוחות והדפים כתבתי את השם בעברית, אבל יתכן שטעיתי קלות בחלק מהם, כי אני מסתמך על הזיכרון (אין לי מערכת עברית...). אם טעיתי, אשמח לקבל תיקונים!
הנה תמונה של לוח בקרה טיפוסי:
שם הלוח באנגלית:Internet Options
שם הלוח בעברית: אינטרנט
תאור: לוח זה מאפשר לנו להגדיר הגדרות כלליות שנוגעות לחיבור האינטרנט שלנו. יש כאן דברים רבים אך החשובים ביניהם הם:
דף כללי - עמוד הבית: זהו דף האינטרנט שמציג הדפדפן כאשר מפעילים אותו.
דף כללי - כפתור Accessibility : מאפשר לומר למחשב להציג דף אינטרנט עם צבעים שאנחנו בוחרים במקום הצבעים של האתר - מיועד בעיקר לבעלי בעיות ראיה.
דף תוכן: פה אפשר להפעיל את יועץ התכנים שמאפשר לצנזר אתרים מסוימים לפי התוכן שלהם (מין, אלימות, עירום, שפה קשה)
דף חיבורים: פה רואים רשימה של כל חיבורי האינטרנט שמוגדרים לנו במחשב, אפשר לשנות להם הגדרות או ליצור נוספים.
עוד דברים שאפשר להשפיע עליהם: למחוק את ההיסטוריה של האתרים שביקרנו בהם, לקבוע את צבעי התצוגה של הדפדפן, לשנות את רמת האבטחה של המחשב כדי למנוע הורדת וירוסים ועוד.