יש לי שני אשכולות ובכל אשכול 5 מקצועות :
אשכול 1 : ספרות, מחשב , אלקטרוניקה , ביולוגיה ..
אשכול 2: פיזיקה , כימיה , חשבונאות ועוד כמה .
אני בוחר פיזיקה ועוד משהוא מה ממולץ ?
|
|
בדיוק כמו שאמר זה שמעליי - תבחר את המקצוע שהכי מעניין אותך ואתה מרגיש שתוכל להוציא ממנו את המקסימום ציון.
אל תיקח לפי מה שחברים שלך לוקחים , קח לפי מה שאתה רוצה.
תלוי במה שאתה אוהב, מה שמעניין אותך, מה שמושך אותך.
פאק, פיזיקה זה קשה (מניסיון)
צריך להשקיע בזה המון, זה דורש ממך המון המון המון.
אני לעומת זאת מגבירה גם פיזיקה וגם כימיה..
תתייעץ עם אנשים כי זה חשוב, אבל בסופו של דבר הבחירה תהיה שלך.
אתה עושה בזה בגרות. לא אחרים עושים בשבילך.
בוא אני אעשה לך קצת רקע על כל מקצוע ממה שאני יודע ושמעתי וחלקם ניסיתי , אולי חלק מהאנשים כאן לא יסכימו
ספרות = מ-צ'-ע-מ-ם , אם ברמה של 2 יחידות זה משעמם , תחשוב מה זה ברמה של 5 יחידות , אתה תמות!
מחשב = או שיש לך , או שאין לך , ככה אני התרשמתי מהמקצוע הזה, לי כנראה אין את מה שדרוש ויצאתי משם בהתחלה השנה למזלי , כדאי שיהיה לך הרבה רקע מלבד הלימודים עצמם
אלקטרוניה = לא מכיר
ביולוגיה = מה שאני מגביר , מקצוע יחסית (ואני מדגיש יחסית) קל , אני לא ממש חוגג שם אבל אני מאמין שעם קצת השקעה וחרשנות אפשר להצליח בזה, אם זה מעניין אותך לך על זה... חלק משעמם , חלק מעניין
פיזיקה = קשה, קשה ,קשה , יש שאומרים שזה המקצוע הגברה הכי קשה, זאת קריעת תחת אחת גדולה אבל אם אתה יוצא עם זה בציון טוב זה פותח לך הרבה דלתות באוניברסיטה
כימיה = רמת קושי בינונית , מביאים בדרך כלל פול שיעורים לפי מה שראיתי מחברים שלי שמגבירים , לי אישית זה נשמע משעמם וקשה, יש כאלה שזה מעניין אותם
חשבונאות = לא מכיר , אבל עושה רושם שזה משלב הרבה אלמנטים של מתמטיקה ככה שזה תלוי איך אתה במתמטיקה.
בחר פיסיקה מה שאומרים לך פה זה בולשיטטט זה שהם לא טובים בפיסיקה או מתמטיקה וקשה להם בזה זה לא אומר, אני יכול להגיד לך על עצמי שאני לומד 5 יחידות פיסיקה וזה קל אולי אחד המקצועות הקלים שאני ללומד היסטוריה הרבה יותר קשה לי לדוגמא... + אם אתה מסיים פיסיקה עם ציון טוב יסתכלו עליך בעין אחרת לעומת לסיים ספרות :/ ואני למדתי גם מחשבים וזה לדעתי קצת יותר קשה אבל לא נורא
כימיה לא לא לא לאאאאאאאאא
תבחר ביולוגיה או מחשבים
קיצר מה שבא לך רק לא כימיה
זה כל כךךך לא מעניין אתה לא מבין עד כמה
.
.
.
.
אני במחשבים זה לא כל כך קשה
צריך ראש טוב וחשיבה לוגית אבל אתה מתרגל
פיזיקה נראה לי המקצוע הכי קשה אפילו יותר ממתמטיקה חח
''השם נתן והשם לקח - יהי שם ה' מבורך''
משפט נכון ה' נותן ולוקח וכל מה שקורה לכם ואתם הכי עצבניים
תדעו ה' נתן ולקח אבל תמיד תזכרו ה' מבורך לא משנה מה יקרה
קודם כל אם אתה לא גאון מתמטי או משהו כזה אל תיקח פיזיקה כי זה ממש קשה ודורש המן השקעה.
אני בחרתי במחשבים (תיכנות) וזה דבר פשוט מעולה, כיף, מאתגר וחשוב, אבל שוב רק אם אתה מתחבר למקצועות כאלה.
חשבונאות זה כמו כלכלה? כי אם כן אז גם ממליץ על זה....
אני גם התבלטתי בין ביולוגיה ומחשבים
ובחרתי מחשבים אני אפילו לא ממש זוכר למה
וזאת נראה לי אחת הבחירות הכי גאוניות שעשיתי בחיים שלי
שיעור כיף לאללה .. לא צריך לחרוש הרבה , ציונים טובים
לעומת חברים שלי שהיו בביולוגיה אכלו מרור כל הזמן חרשו וציונים פחות טובים משלי
זה די אישי מן הסתם .. אבל מהניסיון שלי אני ממליץ מחשבים בהרבה
God loves to tease
"הציבור מטומטם, ולכן הציבור ישלם."