נבחרת ישראל עלתה הלילה (ראשון) ל-0:2 במפגש גביע הפדרציה בקנדה והיא קרובה להשלמת המשימה והעפלה לרבע הגמר.
את הניצחון הראשון השיגה הטניסאית המובילה של ישראל, שחר פאר, שגברה על סטפני דובואה 4:6 ו-4:6. "היה משחק קשה מאוד בתנאים לא אופטימליים", אמרה ל-ONE, "במשחקים כאלה בעבר היה לי קשה מאוד לנצח אבל הפעם קיבלתי את תמיכת הנבחרת ולמרות שלא שיחקתי טוב וזה בלשון המעטה, הצלחתי להביא לידי ביטוי את הניסיון שלי".
"שיחקתי טוב בנקודות החשובות והצלחתי לשבור אותה בשתי המערכות", הוסיפה הטניסאית הבכירה של ישראל, שדייקה ב-76 אחוזים מחבטות הפתיחה הראשונות שלה.
"דובואה שיחקה ממש טוב וגרמה להרבה מאוד נקודות קשות במשחק", הוסיפה פאר. "היו לי הזדמנויות אבל לצערי לא הצלחתי לנצל אותן", סיכמה דובואה המאוכזבת.
ציפי אובזילר: "הניסיון עזר לי"
ציפי אובזילר, שהעלתה את ישראל ל-0:2 לאחר שגברה בשלוש מערכות על אלכסנדרה ווזניאק, הסבירה בסיום המשחק את הסיבה המרכזית לניצחון הדרמטי: "הניסיון שלי עזר לי במשחק. שיחקתי בנחישות עד לרגע האחרון והאמנתי ביכולת שלי לנצח".
"למרות שהשגנו יתרון משמעותי, יש לנו עוד הרבה עבודה", הוסיפה אובזילר, "אנחנו חייבות להתרכז בכל נקודה ונקודה".
"היה לי קשה להתרגל למגרש ורק במערכה השלישית התחלתי להיכנס לקצב שאני מכירה", הוסיפה אובזילר, "לצופים שרואים משחקים כאלו זה לא משחק מהנה כי תוך מכה או שתיים הנקודה נגמרת. אין כמעט מהלכים ארוכים".
"היה מאוד חשוב להתעלות ולהיות יציבות בנקודות החשובות", המשיכה אובזילר, "גם אני וגם שחר ניצלנו את הניסיון וניצחנו".
"אנחנו שמחים עם ה-0:2", הוסיף קפטן הנבחרת, עודד יעקב, ל-ONE, "עברנו בהצלחה שני משחקים קשים ואנחנו יודעים להעריך את מה שהשגנו, אבל המפגש לא הסתיים. אנחנו צריכים לצאת מפוקסים ליום השני".
one

ציטוט ההודעה