כל העיניים שמופנות בדאגה לרוז'ה פדרר, יכולות להתחיל קצת להירגע. פדרר, שהדאיג את מעריציו בנצחון הדחוק על ספי האיטלקי בסיבוב הקודם, ניצח היום (חמישי) בקלות את האנג טאיק לי מקוריאה 4:6 ו-3:6.

פדרר פתח לא טוב ונשבר במשחקון השלישי ל-1:2, אך שבר מיד בחזרה והשתלט על המשחק. "פתחתי לא טוב ולא הצלחתי לשמור על הכדור במגרש, אבל ברגע שזה הסתדר, הבטחון חזר. שלטתי במשחק ולא היה לי ספק שאנצח", סיכם פדרר שיתמודד מחר במומחה חימר ספרדי, המדורג 12, דוד פרר ברבע הגמר.

פרר, שמעולם לא הצליח להשיג מערכה מול פדרר גם אחרי חמש נסיונות, הפתיע את נובאק דיוקוביץ' המדורג שישי 5:7 ו-4:6, בכך נקטע רצף הנצחונות של הסרבי הצעיר, אלוף מיאמי.

המדורג ראשון מתכונן למשחק מול פרר: "הוא שחקן מצוין, במיוחד על חימר והוא מאוד בטוח בעצמו על המגרשים כאן.יהיה לי קשה לנצח אותו".

רפאל נדאל מספרד, המדורג שני, לא התקשה לשמור על רצף נצחונות החימר שלו שעלה ל-64. נדאל הביס את קריסטוף ויליגן הבלגי, שהפתיע בסיבוב הקודם את מאראט סאפין, 1:6 ו-1:6.

"אני מרגיש מצוין ושמח להיות ברבע הגמר", אמר נדאל שאיבד את ההגשה בפתיחת המערכה השניה, אך התאושש מייד כשניצח 21 נקודות רצופות. נדאל ינסה להשיג שיא נוסף ברבע הגמר מול גארסיה לופז מספרד או פיליפ קולשרייבר הגרמני.

המדורג חמישי, טומי רוברדו מספרד, הופתע ע"י תומס ברדיץ' הצ'כי בשלוש מערכות. רוברדו, מומחה חימר הביס 1:6 את יריבו במערכה הראשונה, אך נכנע במפתיע בשתיים הבאות 3:6 ו-2:6. ברדיץ' יתמודד ברבע הגמר מול רובין סודרלינג השבדי, שניצח את מקס מירני מבילרוס 6:7 ו-2:6.

רישרד גאסקווה מצרפת עלה אף הוא לרבע הגמר לאחר שניצח בתום מרתון בן שעתיים ו-50 דקות את המדורג שביעי, איוון ליוביצ'יץ' מקרואטיה 3:6, 7:6 ו-5:7.

"ביצעתי חבטת העברה מדהימה בנקודת המשחק. שניינו נאבקנו עד הנקודה האחרונה ולכן זה היה משחק מצוין", אמר גאסקווה הצעיר, המדורג 11, שיתמודד מול חואן קרלוס פררו הוותיק, אקס מספר 1 בעולם, שממשיך להפגין יכולת כשמדובר בחימר וניצח 3:6 ו-3:6 את איגור אנדרייב מרוסיה.

one