לאחר שנפתחו אמש (שלישי) משחקי חצי-גמר הפלייאוף של ליגת הכדוריד, בניצחונה של הפועל ראשל"צ על אס"א ת"א, נפתחה הערב הסדרה המקבילה בנצחון ביתי של מכבי ראשל"צ על נס-ציונה, 26:32 ועלתה ליתרון 0:1 בסדרה.

מכבי ראשל"צ הגיעה מעודדת למשחק עם חזרתו של דב ישועה מפציעה ארוכה ופתחה את המשחק עם הגנת ברזל שהקשתה מאוד על א.כ נס ציונה, שהשכילה להבקיע את שערה הראשון רק לאחר ארבע דקות תמימות. ראשל"צ ניצלה זאת כדי לברוח ל-1:5 בדקה השמינית.

בדקה ה-12 נזכרו האורחים מנס ציונה, שמדובר במשחק פלייאוף חשוב והחלו להפגין כדוריד מרשים. ארבעה שערים של האורחים ללא תגובה איזנו את התוצאה ל-5:5, ובדקה ה19- כבר עלתה נס-ציונה ליתרון ראשון 7:8. מכאן ועד תום המחצית התנהל משחק צמוד, כאשר היתרון נע מצד לצד ואף קבוצה איננה נותנת לשניה לברוח.

המחצית הראשונה הסתיימה בתוצאה 12:13 לטובת המארחת. המחצית השניה נפתחה כמו הראשונה, בריצה של מכבי ראשל"צ ובריחה ל-13:17, בדקה ה-33 עם שער יפה של יוהאן רושקה. במצב של 16:19 לראשל"צ לקחו דורון דיין הותיק ואברמוביץ' אחריות ובצמד שערים צימקו ל-19:18 והחזירו את נס-ציונה לתמונה.

ראשל"צ לא התרגשה מנסיון הקאמבק של נס-ציונה והמשיכה לשמור על פער שנע בין 2-3 שערים. בדקה ה-43 עשה דב ישועה את הסיפתח האישי שלו וכבש את שערו הראשון מאז שנפצע. דקה מאוחר יותר הורחק מאמן מכבי ראשל"צ, גלעד מאור לאחר שצעק לשופט: "תתבייש לך!".

יואב נאמן העלה את ראשל"צ ליתרון 22:27, הגבוה שלה במשחק, בדקה ה-51. רן קנון, מאמן נס-ציונה, מיהר לקרוא לפסק זמן. נס-ציונה חזרה מחוזקת מפסק הזמן ושני שערים רצופים שלה צימקו את התוצאה ל-24:27. אך ראשל"צ בקור רוח שאפיין אותה מפתיחת המחצית, החזירה את ההפרש ל-5 עם שער יפה של תום מטלון בדקה ה-56.

צפו בתגובות ראשל"צ ונס-ציונה

ברק פריד עוד הבקיע בזריקת 7 לטובת נס-ציונה בדקה ה-58, אך זה כבר היה מאוחר מדי. ראשל"צ לא נתנה לנס ציונה להתקרב עד הסיום ואף הצליחה להגיע להפרש שיא של שישה שערים. עם שריקת הסיום הראה לוח התוצאות על 26:32 לראשל"צ ו-1:0 יקר בסדרה. נצחון חוץ במשחק הבא, יישלח את מכבי ראשל"צ לסדרת הגמר.

לראשל"צ: יואב נאמן ויוהאן רושקה 6 שערים כ"א, תום מטלון וחן בירנבאום 5 שערים כ"א. לא.כ נס ציונה: איגור פטרשייב 6 שערים, עופר לוזון וערן אברמוביץ' 4 שערים כ"א.

מאמן ראשל"צ: "התוצאה עושה איתנו צדק"
מאמן ראשון-לציון, גלעד מאור, היה מאוד נסער בסיום המשחק לאחר שאת ה-15 דקות האחרונות של המשחק, הוא בילה מחוץ למגרש לאחר שהורחק ע"י השופטים. מאור אמר לסובבים אותו: "אם ככה זה ימשך, אין לי מה לחפש בכדוריד".

השופט מרחיק את מאמן ראשל"צ (יניב סופר)

גלעד מאור אמר בסיום ל-ONE: "ראיתי את המשחק מבחוץ אבל זה לא באשמתי. אף פעם לא קיבלתי כרטיס אדום בליגה הלאומית, ברגעים הכי קשים אני תמיד שולט על עצמי. לא עשיתי שום דבר חריג ונעשה לי עוול בצורה חריפה.

"בתור מישהו שכל החיים שלו זה כדוריד, לא מגיע לי להיות ביציע. בסך הכל ביקשתי מהשופט שיתן לי קצת כבוד. לא קיללתי, לא תקפתי. אני שמח שכולם ראו איך מכבי ראשון-לציון קבוצה מגובשת, התוצאה הזאת עושה צדק. כדוריד זה חצי מהחיים שלו ואני חושב שזה בושה שהורחקתי".

השחקן המצטיין של מכבי ראשל"צ, תום מטלון: "מיד אחרי הזכיה בגביע, שמנו את החגיגות מאחורינו והתכוננו לפלייאוף הזה בצורה מצויינת. עדיין יש לנו מה לשפר אבל התוצאה היא מצוינת".

בצד השני, עופר לוזון, שחקן נס-ציונה, מעודד למרות ההפסד: "מכבי ראשל"צ באו היום לשחק, היה משחק צמוד ברובו וזה מעודד אותי. יום שישי יש לנו משחק בבית ואני מאמין שאותו נצליח לנצח ואז נגיע למשחק שלישי וקובע - הכל עוד פתוח. בשביל לנצח בפלייאוף כל השחקנים צריכים להיות טובים, היו לנו כמה שחקנים היום שלא היו במיטבם".

רן קנון, מאמן נס ציונה, אמר: "לא הצלחנו לחזור ולקחת את המשחק, כנראה שזה מה שקורה מתי שאין אמונה שאפשרי לנצח את מכבי ראשון. ראשל"צ לא ברחו לנו כל המשחק, אבל כנראה שהשחקנים שלנו בסופו של דבר נפלו מהרגליים. אין לי הרבה חילופים לעשות וזה מאוד בעייתי בעיקר בחלק ההגנתי".

לקראת המשחק השני אמר קנון: "בשביל לנצח נצטרך להגיע ולשחק 60 דקות ולא 40. נצטרך להיות יותר מרוכזים ויותר טובים ביום שישי ואני מקווה שזה יעזור".

one