היי, יש לי שאלה. בתורה האם יש חוק שמגן על העובד מפני מעבידו? כלומר חוק נגד הלנת שכר וכאלה? ואם כן מה הוא העונש על חוק כזה? תודה רבה לעוזרים
היי, יש לי שאלה. בתורה האם יש חוק שמגן על העובד מפני מעבידו? כלומר חוק נגד הלנת שכר וכאלה? ואם כן מה הוא העונש על חוק כזה? תודה רבה לעוזרים
|
|
ממה שחקרתי בשביל זה, אין משהו בסגנון בכלל, בקשר להלנת שכר.
כנ"ל עיקוב\ וויתור.
מצטער
לא הבנתי ממש את הקשר של זה לתנ''ך, כי לא נדמה שבתנ''ך היו חוקים ברורים לגביי יחסי עובד מעביד נכון - היו שפחות ועבדים אז נראה לך שזה הגיוני?
כן יש איסור הלנת שכר. כתוב בתורה "ביומו תתן שכרו ולא תבוא עליו השמש" ומי שמלין שכר נקרא שעבר ב"לא תעשה" (עבר על מצוות לא תעשה. עשה משהו שאסור לעשות) הוא עובר על "לא תלין פעולת שכיר איתך עד בוקר" . מה זאת אומרת? הכתוב לא מתכוון שאם עבדת אצל מישהו והוא לא נתן לך את התשלום עד היום למחרת אז הוא עבר על לאו זה. אלא אם אתה עובד אצלו תמורת שכר שבועי, בסוף השבוע הוא צריך להביא לך את הכסף, אם כעובד חודשי בסוף החודש, וכו' (תלוי מה סיכמתם מראש. ז"א שלא יעבור הזמן שסוכם עליו והוא לא הביא.) ואם הוא יודע שהוא צריך לתת לך את הכסף וכל פעם הוא דוחה אותך ואומר "אה.. אני אביא לך יום רביעי" אז זה גם הלנת שכר (אלא אם כן באמת שכח שאז אני לא יודעת, כי בכל אופן סיפקת לו עבודה וזו אחריותו לתת לך את הכסף)