אלים. מותח. מלא באקשן חסר מעצורים. God of War 2 הוא אחד ממשחקי הפלייסטיישן 2 הטובים ביותר בהם שיחקנו, וללא ספק הכותר היפה ביותר שיצא לקונסולה עד כה.
מייד לאחר שסיימתי את God of War 2 בפעם הראשונה, עלה בי חשק עז לפרק את הפלייסטיישן 2 הקשישה שבראשותי ולבדוק ממה היא עשויה. איך ייתכן שאותו מכשיר חשמלי עתיק, השוכן אצלי בסלון למעלה משש שנים, מצליח להפתיע אותי בכל פעם מחדש ולהתעלות על עצמו עם אקשן וגראפיקה מרהיבים כל כך? התיאוריה שלי היא שסוני שוכרת גדוד שדונים ליליים שרצים להתקין בקונסולה כרטיס גראפי חדיש כשכולנו הולכים לישון. יכול להיות, כמובן, שסוני מחזיקה בחבורת מפתחים מוכשרים בצורה יוצאת דופן, המסוגלים להוציא את המרב מהחומרה הוותיקה הזו.
כעת יש לי את הכבוד להתחיל בהספד של הקונסולה, עם המשחק ה'גדול' האחרון, ככל הנראה, לפלטפורמה המדהימה של סוני ששינתה את פני עולם משחקי הווידאו. ואיזה הספד זה עומד להיות... כזה שכולל בתוכו את אלי ה********, נהרות של דם, עז שחוטה אחת והמון אש ותימרות עשן. קריטוס חזר לעיר, והוא עצבני יותר אפילו מהארגונים להגנה על בעלי החיים.
עלילה אפית
במשחק הקודם הצליח קריטוס, הלוחם הספרטני האכזרי, להביס את אריס - אל המלחמה - ולרשת את מקומו ב********, מקום משכנם של אלי המיתולוגיה היוונית. לאחר שזכה לעוצמה הרבה, הוא הוביל את הספרטנים למסע כיבושים אדיר מימדים, ומנגד עלתה חמתם של האלים על יהירותו. לכן הם תופסים את קריטוס ברגע של חולשה ושוללים ממנו את כוחות האל. כעת קריטוס חייב להילחם בפסל עצום - הקולוסוס של רודוס, ולאחר מכן לנקום במלך ה******** עצמו, זאוס.
העלילה המעולה, השואבת השראה מסיפורי המיתולוגיה המופלאים, היא אפית, מעניינת ומהווה שיפור משמעותי על זו של המשחק הראשון. היא מצליחה להחזיק את הכותר כולו על הגב, ומועברת בסצנות מעבר עוצרות נשימה. קריטוס הוא האנטי-גיבור המושלם: רשע, רוצח בהינד עפעף, ומסוגל להשמיד כל חפץ או אדם שיעמדו בדרכו להשגת נקמה. הבחירה בדמות אכזרית כל-כך כגיבור המשחק מהווה בסיס לעלילה מקורית ומשכנעת, אך גם יוצרת את הכותר הגראפי האלים ביותר שנראה על הקונסולה. הרחיקו את הזאטוטים, כי כמויות עריפת הראשים, שליפת המעיים וחתיכת הגפיים ב-God of War 2 עולות על כל מה שנראה עד כה.
הכותר, בדיוק כמו קודמו, מורכב מאקשן בלתי פוסק, לצד משחקוני לחיצה על כפתורים להריגה ברוטאלית של האויב, ועשרות פאזלים גרוטסקיים. גם אם הנוסחה נשארה בדיוק כפי שהייתה, השיפור הניכר בכותר השני הוא בעיקר בכמות: הכל גדול יותר ואכזרי יותר. מהלכי ההריגה של האויבים רבים ומגוונים, ותמיד כיף לראות את קריטוס לוקח טרול מגודל, משעין אותו על הלפיד הבוער שהחזיקה המפלצת, והופך את ראשו לעיסה אדמדמה.
קרבות בוס רבים
הכותר הקודם הציג למעשה רק שלושה בוסים גדולים. הפעם קרבות הבוס רבים מאוד, וכמעט כל אחד מהם משלב מימד מסוים של פתירת פאזלים לצד מהלכי הפעולה. לדוגמה, כאשר תילחמו בתמנון אימתני, יאלץ קריטוס להשתמש בגופה של חייל ולהניח אותה על כפתור ברצפה. הכפתור הזה ייצור סילון אוויר שבעזרתו יוכל לגלוש ולהלום בפני התמנון. סוף המשחק הוא סדרה ארוכה של קרבות בוס מדהימים בזה אחר זה, כל אחד מקורי ובלתי נשכח. האקשן הרב מכפיל את שעות המשחק - במקום שבע בקודם, לפחות 14 בנוכחי. אבל אין לכם מה לדאוג, השעות יחלפו בלי שתשימו לב, קרב רודף קרב והפעולה האינטנסיבית לא תיתן לכם להניח את בקר הקונסולה לשנייה.
קרדית לגיימר.















