לפני 20 שנה, שיחררה מיקרוסופט לאוויר העולם את הגירסה הראשונה של ה FS - Flight Simulator.. משחק אשר מטרתו לחקות את פעולות המטוסים.. עם השנים והתפתחות כרטיסי המסך, המשחק נעשה יותר ויותר פופולארי, מציאותי, ריאלי וכיף, עד שהגיע למצב שהוא נחשב לסימולטור האזרחי הטוב בעולם.
הגירסאות השולטת כרגע בשוק הם:
Microsoft Flight Simulator 2004\9 (אותה שם.. הכוונה מספר 9 למספר המשחק ה9 בסדרה..)
Microsoft Flight Simulator X (החדש ביותר בסדרה)
הראשון הינו מבין השתיים (FS9) הינו הפופולארי ביותר עקב הדרישות הגבוהות מאוד של הFSX.
אם ברצונכם להתחיל לשחק, גשו לחנות באג הקרובה (משם הרוב קונים את המשחק עקב המצב שהוא מופיע שם לרוב) וקנו.. רק הסיכויים שיהיה שם רק את גירסאת הX. גירסאת הX מתחלקת לשתיים:
הגירסה הרגילה, הכוללת: 18 מטוסים, 28 ערים מפורטות ו40 נמלי תעופה. מחירה בחו"ל: 49.99$.
גירסת ה-DeLux הכוללת: מטוסים, 38 ערים ו-45 נמלי תעופה. מחירה בחו"ל: 69.99$.
כמובן שקיימים עוד מאות ערים ונמלי תעופה תעופה לא מפורטים אך מדוייקים מאוד מבחינה ריאלית..
גירסת הDelux כוללת עוד משהו חשוב מאוד שלא כוללת הגירסה הרגילה (דבר שמבינים אחרי שמשחקים בשניהם); היא כוללת אפשרות לתפוס את מקום הפקח במגדל פיקוח (מה שלא היו קיים עד היום באף FS).
מלבד כל הדברים שציינתי, מומלץ בחום כבד מאוד () לקנות גם ג'ויסטיק למתחיל (אני קניתי את שלי, חברת Jetion, מאופיס דיפו) במחיר של 100-150 ש"ח.. כמובן שיש גם למתקדמים שאני ממליץ עליהם אבל מי שלא התחיל עדיין, חבל שיוציא 350 ש"ח על זה. במיוחד אם במחיר של 225$ (פלוס-מינוס), ניתן להזמין מ-Sporty's יוק (הגה שיש בססנה ובבואינגים אך לא באיירבוס! שם יש סטיק - כמעט אותו הדבר כמו ג'ויסטיק)+פדלים (משמשים כדי לעצור ולהפעיל את ההגה כיוון, לא יותר מזה.. ובטח שלא לגז..
).
ניתן גם לקנות מצערת אם רוצים, מאותו אתר, שיעזור למי שיש לו כסף.
בנוסף, ניתן גם במחיר של אלפי דולרים, לקנות\להכין מוק-אפ (מבנה שלם שנראה בדיוק כמו הקוקפיט[תא הטייס] במטוס). נחמד ויפה אך לבעלי הממון.
אחרי שלמדנו להטיס, עברנו את קורסי הלמידה שכלולים בסימולטור, והטסנו כבר את כל סוגי המטוסים הדיפולטים (אלו שבאים עם הסימולטור), ניתן להוריד מהאתרים הבאים: מטוסים, פאנלים, קוקפיט וירטואלי, נמלי תעופה ומנחתים, צביעות של חברות, חבילת סאונד המחקות מטוס אמיתי (לפחות מתקרבות.. מי שטס בסימלטור ושמע את שואבי האבק של ה747\737\777 יבין על מה אני מדבר..) ועוד.
האתרים:
AVsim - האתר כנראה הכי גדול להורדות תוספי עזר לסימולטור.. למרות שאם תשאלו אותי, לאחרונה הוא הולך ומידלדל.
FlightSim - אתר כמו AVsim רק בהיקף קטן יותר.
יש גם חברות שמפתחות רק מטוסים ומשווקות אותם בחינם או בתשלום ובאיכות גבוה\נמוכה בהתאם:
PMDG - קבוצת פיתוח מקצועית אשר מפתחת מטוסים ומשווקת אותם בתשלום.
PMDG היא אחת מהחברות היותר מקצועיות שקיימות והיא ידועה בזכות הצלחתה הגדולה עם מטוס ה-737NG.
POSKY - הלא הם Project Open Sky - קבוצת פיתוח מודלי מטוסים ל-FS, אשר מציעה מודלים נהדרים ובחינם.
IFDG - הלא הם - קבוצת פיתוח מודלי מטוסים ל-FS, אשר מציעה מודלים נהדרים ובחינם. לקבוצה זה אין מודלים של אל על לבינתיים..
POSKY - הלא הם Project Open Sky - קבוצת פיתוח מודלי מטוסים ל-FS, אשר מציעה מודלים נהדרים ובחינם.
עכשיו נשאלת השאלה: "האם ניתן לטוס ברשת?" והתשובה היא כן, ניתן לטוס ברשת תחת פיקוח אנושי.
לשם כך תצטרכו לעבור קורס (חופף מאוד לקורס רשיון הטייס האמיתי), שבו תעברו מבחן עיוני ומבחן מעשי (או כמה, תלוי בחברה) ואחר כך תוכלו לטוס. כל הרשתות הם חינמיות.
הגדולות שבהם:
IVAO החטיבה הישראלית - IVAO-IL
VATSIM החטיבה הישראלית - VATIL
אין מה לערוך השוואה בין השניים. שניהם גדולים ושניהם בחינם ונגד לקיחת כסף על לימוד טייס.
אגב, היום את טייסי אל על, מאמנים באמצעות הסימולטור FS. על הסברת השימוש בו והדרכת הטייסים אחראים חברי VATIL. את טייסי הB747-200 כבר אימנו ומאמנים ככה, את טייסי הB737 מאמנים ככה ובחודש מרץ קראתי כתבה שגם את טייסי הB747-400 מתחילים לאמן ככה.. ההבדל בין ה200 ל-400 בהסבר קצר הוא שה-200 מטען, אנלוגי ובקרוב יוצא משימוש.. וה-400 הוא לנוסעים, דיגיטלי וחדש יותר (לא בהרבה יותר).. אגב, ה747-200 נחשב היא למטוס האחרון שטיסה בו נחשבת כטיסה ולא נסיעה ברכבת מעופפת. לפחות מבחינת הטייסים.
היום, גם אל על מוציאה את ה747-400 למטען ואת ה-200 מחוץ לשימוש.
FS חדש יוצא כל שנתיים (למשל, לקראת ספט' 2008 יצא הFS החדש)
עכשיו קיבלתם נגיעה לעולם הסימולטורים שממנו מגיעים היום הרבה טייסים שבסוף מסיימים באיירליין..
אם יש שאלות אשמח לענות
המאמר נכתב על ידי, אם יש רצון להעתיק, אנא צרפו קרדיט.
המשך יום מהנה,
Jay.

) לקנות גם ג'ויסטיק למתחיל (אני קניתי את שלי, חברת Jetion, מאופיס דיפו) במחיר של 100-150 ש"ח.. כמובן שיש גם למתקדמים שאני ממליץ עליהם אבל מי שלא התחיל עדיין, חבל שיוציא 350 ש"ח על זה. במיוחד אם במחיר של 225$ (פלוס-מינוס), ניתן להזמין מ-
.