מכיוון שאף אחד לא הצליח לנצח באתגר, הפרס יתחלק.
קודם כל, התשובות והסיבה להם.
1. המטוס הפופולארי ביותר ללימוד לרשיון טייס פרטי:
ססנה. פה כולכם צדקתם.
מטוס זה הינו הפופולארי ביותר במשך כבר 3 עשורים ללימוד לרשיון הטייס.
כיום מיוצר מטוס זה במהדורה של Glass Cockpit, משמע - הכל דיגיטלי, אין יותר שעונים אנלוגים.
2. מבין כל מטוסי בואינג, איזה מטוס היה הצלחה מסחררת שנחשבת עד היום לסמל של החברה:
B744. פה רק אחד מכם צדק.
מטוס זה, שבתחילתו יוצר כB741 שולט כבר 3 עשורים בתחום התעופה המסחרית.
הוא גם מהווה את סימלה של בואינג ואת סמל התעופה בכל העולם בגלל צורתו הכל כך מוכרת. הוא יוצר בכמויות גדולות עוד יותר כשהגיעו גירסאות הB742 והB744. חשבו בהתחלה שיצרו יסתכם בכ200+ מטוסים. לבסוף, עד היום יוצרו יותר מ1,200 מטוסים מסוג הB747.. כיום בואינג מייצרת רק את הגירסה החדשה שלו: B747SP.
עוד אחד שמחזיק כיום במטוס B744 משלו הוא נשיא ארצות הברית. המטוס מכונה "Air Force1"
3. מבין כל מטוסי איירבוס, איזה אחד נחשב לארוך מכולם ומכונה "נקניקיה":
A346, פה רק אחד מכם צדק... אורכו של מטוס זה מסתכם באורך של מגרש כדורגל (80 מטר).
מטוס זה שבר את שיא העולם באורכו, ואילו אחיו הA345, שבר את שיא העולם במרחק טיסה.. 20 שעות טיסה מניו יורק להונג קונג..
4. איך מכונה ה-B787 החדש של בואינג:
DreamLiner. פה כולכם צדקתם. מטוס זה נועד להיות מטוס רחב-גוף שקט מאוד שגם ייוצא כמטוס ללקוחות פרטיים.
5. אם מי התאחדה בואינג:
מקדונאל-דאגלס. פה רק שתיים צדקו. הF-15 נחשב כיום למטוס של שניהם. הם מכונים בואינג מקדונאל-דאגלס..
6. מיהו הארגון האחראי על התעופה בעולם:
ICAO. פה רק שתיים צדקו. International Civil Aviation Organization - ארגון התעופה האזרחי הבינלאומי. אירגון זה אחראי על התעופה בעולם ומתעסק בעיקר בתעופה המסחרית. אירגון זה גם קובע את קווי הטיסה (SIDים למיניהם..) ואת המוכנות של נמל תעופה לקבל סוג מטוס מסויים.
7. מיהי הרשות האחראית על התעופה בבריטניה:
CAA. פה רק אחד צדק. Civi Airways Athourthis הנו המנהל האחראי על התעופה בבריטניה. לארגון זה חשיבות מעטה בעולם.
8. ססנה 4 מושבית ללא מד פרופלור:
C172. פה כולכם צדקתם. כנראה שלמדתם ממני משהו. מטוס זה פופולארי בכל העולם ובעיקר בארה"ב.. פחות בארץ עקב מחירו.
9. ססנה דו מושבית:
C152. פה כולכם צדקתם. ססנה זה פופולארית מאוד בעולם (פחות מהC172) ויותר בארץ עקב מחירה זול יותר.
10. אלוף\ת העולם באווירובטיקה 3 פעמים ברציפות:
פטי וואגסטף. פה רק שתיים צדקו. פטי היא אלופת העולם 3 פעמיים ברציפות יחד עם מטוסה האדם-לבן-שחור Extra 300s.
ועכשיו לשאלת ההיגיון.
אני נוצרתי לראשונה באמריקה, אבל המנועים שלי בבריטניה, אני מיועד בעיקר לטווחים ארוכים אבל בגלל מבנה גופי רחב הגוף אני משומש גם ליעדים בינוניים. מי אני?
והתשובה היא כמובן: B777. מטוס זה הוא רחב-גוף המיועד לטווחים ארוכים-ארוכים מאוד. במכרז על מנועיו זה RR (רולס-רויס) הבריטים. באל על, משמש צי מטוס זה גם לנמלי תעופה כמו הית'רו ודה גול (למרות שאת רוב הקווים למקומות אלו עושים הB744) שהם בטווחים בינונים.
אף אחד לא ענה על שאלה זו.
יש לנו שני זוכים:
TELLLו- EDO.
כל אחד מכם זוכה ב-40 נקודות.
אם אתם מעוניינים בפרס אחר, אתם מוזמנים לנקוב בשמו ואם ימצא מתאים, תקבלו אותו.
המשך יום מהנה,
Jay.