יש למישהו כאן כסף קטן? שקל, שניים? היום לכל מקום שאתם הולכים אתם חייבים כסף קטן, לנשים אין בעיה עם זה, תמיד יש להן כסף קטן, תפתחו תיק של אישה תגלו בפנים ארנק של חמישיות, ארנק של שקלים, ארנק של אגורות, אישה ממוצעת מחזיקה בתיק כסף קטן כמו ארבעה כרטיסנים של אגד. אצלנו הגברים זה שונה, אנחנו שונאים כסף קטן, למה? כי אי אפשר לנפנף עם זה ואנחנו אוהבים לנפנף בדברים, במיוחד בכסף, לתפוס איזו בוחטה ולהגיד לבחורה : בא לך לחגוג הלילה מותק? (לנפנף) תארו לעצמכם את זה עם כסף קטן? בא לך לחגוג הלילה מותק? אבל היום כולנו חייבים להחזיק כסף קטן כי כל אחד שיש לו רכב יודע שבכל צומת במדינה עומד מישהו ומבקש כסף, "יש לך שקל לקולה?" בטוח שנתקלתם בזה, משגע אותי מאיפה המניאקים משיגים קולה בשקל. חשבתי פעם לתת להם עוד שקל, שיקנו גם לי. יש להם בכלל תעריפים זולים: לא רק קולה בשקל, "יש לך שלושה שקלים לארוחה במקדונלד´ס ? יש לך עוד עשרים אגורות להגדיל ת´ארוחה? יש לך עשרה שקלים לסופשבוע ב"קלאב הוטל" באילת?" אני לא יודע עם מי הם עושים עסקים אבל הבן אדם שבר ת´שוק לגמרי.יש גם חרדים בצמתים שמציעים לך דילים מטריפים, "רוצה קלטת של הרב אמנון יצחק בשקל?" , מה? נגמרו הדיסקים? איזה באסה. רק תיזהרו שאתם קונים מהם, יש הרבה זיופים. ויש את אלה שבאמת כואב לי עליהם: "יש לך שקל? השתחררתי עכשיו ממעשיהו", לא מבין את זה, בן אדם שמשתחרר ממעשיהו לא מקבל מענק שחרור? למה לחיילים יש ולאסירים אין? מה האפליות האלה? שניהם הרי משלמים חובות לחברה, לא? אני חושב שצריך להקים להם קרן למסכנים כמו לחיילים ה"אמץ לוחם" הזה, באמת, נקרא לה "אמץ פורץ".אבל האמת היא שאני בהתחלה חשבתי שהאנשים האלה הם מכביש חוצה ישראל, כביש שש, לוקחים לי כסף על המעבר בכביש אז שאלתי אחד מהם אם אפשר לעשות מנוי כי ראיתי שזה עולה לי יותר מהדלק, בסוף סיכמתי איתו שפעם בשבוע אני צריך להביא לו בקבוק ערק, בצומת אחרת סיכמתי על בקבוק וודקה ועם עוד מישהו על שישית "מכבי". הבחור שסיכמתי איתו על בירות כמעט עשה לי התקף לב, אני נוסע להנאתי ופתאום רואה בן אדם שוכב על הכביש, ישר נתתי ברקס, יצאתי אליו בהיסטריה: תגיד אתה בסדר? הבנאדם קם באדישות ואומר לי: "בטח אחי, אבל אם כבר קמתי תביא "מכבי" (מסטול). תאמינו לי, אתם צריכים לראות את האוטו שלי לפני נסיעה, נראה כמו חנות משקאות בדרום תל אביב, בכלל, כל גבר לפני נסיעה ארוכה בודק שמן מים ורק אני בודק וודקה ערק. אבל האמת היא שזה לא המקום היחיד, היום בהרבה מקומות אתם מקבלים חשבון ומגלים תוספות מעצבנות של שקלים. יודעים על מה אני מדבר? כמו בתחנת הדלק למשל, פעם הייתי מתדלק בפלאפל "אוקטן" ליד הבית שלי, מטגנים שם עם שמן מנוע מיוחד שמניע ת´אוטו חבל על הזמן. באמת, הייתי קונה שש מנות ,היה לי "פול טנק" וגם הייתי מקבל עיתון. לצערי סגרו אותם אז נאלצתי להגיע לתחנת דלק ואיך שאני מגיע ישר מתחיל משחק העמדות של פז, מכירים את המשחק הזה? אתה עומד בעמדת תדלוק, לבד בתחנה והמתדלק חייב לשגע אותך "תיסע להתחלה", אתה מתקדם, "כאן אין 95", אתה לוקח רוורס, "לכאן לא מגיע הצינור" אחרי שכבר תדלקתי, אני רואה ששילמתי מאה שקל וקיבלתי דלק רק בתשעים ושתיים. באותו רגע הרגשתי שלא רק שהצינור הגיע אלא גם דחפו לי אותו עד הסוף. אני רואה שמישהו כאן מסתבך עם החישוב, אחי, מאה פחות תשעים ושתיים זה שמונה, לא נעים לי לראות אותך מתחיל לחשב עם האצבעות. אמרתי למתדלק "תגיד לי, מה זה צריך להיות? אני משלם מאה ש´ ומקבל דלק בתשעים ושתיים?" ואז הוא אומר לי "זה תוספות אדוני" , מה זה תוספות? מה זה ד´ ומינוס פיצה? בורגר ר´אנץ´? הוא אומר לי לא, בכל תחנה יש תוספות מיוחדות, אמרתי לו מותק אני לא פרייאר, בוא תסביר לי על מה שילמתי ואז הוא מתחיל: שלושה שקלים על מאבטח, אמרתי לו מי צריך מאבטח בתחנת דלק? מה זה הכור האטומי? הוא מסביר לי שיש מצב בטחוני קשה במדינה, אנשים מפחדים לתדלק, ומעדיפים לנסוע באוטובוסים, בגלל זה צריך מאבטח שיהיה בטוח לתדלק, אמרתי טוב, הגיוני, אבל אני לא רואה כאן שום מאבטח. עוד לא סיימתי את המשפט והמתדלק היה לבוש בשכפץ וישר קפץ עלי "פותחת בגז´ בבקשה" ,אמרתי לו "תגיד לי מה אתה עושה צחוק? אני נראה לך מטומטם?" הוא אומר לי "לא, אני עובדת ב2 עבודות" "אמרתי בסדר, כפרה על השלושה שקלים, שיהיה לך לתרופות אבל מה עם עוד חמש? מה אני פרייאר?" ואז הוא המשיך "שלושה שקלים זה בשביל הכלב של המאבטח" "מה כלב? למה צריך כלב בתחנת דלק? ואז הוא שוב מסביר " זה כלב מיוחד שהוא מריח דברים מסוכנים והוא יכול לעצור פיגועים, זה בשביל הביטחון שלך אדוני" אז חשבתי שזה מהכלבים המיוחדים, המאומנים של המשטרה שמריחים חומרי נפץ ושאלתי אותו אם הוא מריח חומרי חבלה אז הוא אמר לי לא, הוא מריח ערבים, טוב אמרתי, איפה הכלב? אני לא רואה כאן שום כלב. הוא אומר לי הנה. פתאום יוצא בחור ערבי צעיר מהבוטקה של התחנה ומתחיל לנבוח, אמרתי לו תגיד לי מה התחרפנתם פה? מה אני נראה לכם סתום? הוא אומר לי "לא, זה עבד, בעל הבית היה קורא לו כל הזמן "עבד יא´ כאלב, עבד יא´ כאלב עד שהוא באמת האמין שהוא כלב ועכשיו הוא עוזר לנו כאן באבטחה, מריח ערבים. בשיא העצבים אמרתי לו "אתה יודע מה? כפרה גם על השלושה שקלים האלה, שיהיה לך לויטמינים, אבל מה עם עוד שני שקלים? מה אני נראה לך פרייאר?" "אה, זה בשביל תוספת ללילה" וכאן באמת תפסתי קריזה "תוספת לילה? גנבים! ממתי גובים תוספת לילה בתשע בבוקר"? אתה מחזיר לי עכשיו שני שקלים למה אם לא אני שורף לך ת´ תחנה ,הוא אמר לי "לא, אתה לא מבין, תוספת ללילה", "מה יש לא להבין? שאתה גובה ממני בתשע בבוקר תוספת לילה? אולי אתה רוצה גם תוספת שבת וחג?" ואז הוא מסביר לי " לילה, לילה, לילה זו הפועלת ניקיון של התחנה, היא דואגת שהתחנה תהיה נקייה ולא יוכלו להחביא פצצות באשפה, אי אפשר לא לשלם לה תוספת, זה בשביל הביטחון שלך, אדוני". אמרתי: אתה יודע מה? כפרה גם על השני שקלים, שיהיה לך לסידן. אני בא להתניע ,הוא דופק לי על האוטו בטירוף וצועק "רגע, מה עם טיפ"? טיפ? אמרתי, טחנת אותי ב8 שקל ואתה רוצה טיפ? מה רשום לי על המצח פרייאר? אולי אתה רוצה גם שאני ישטוף לך ת´אוטו? ואז הוא מתחיל לתקוף "אתה לא מתבייש? לכולם דאגת פה, למאבטח, לכלב, למנקה וממני לא אכפת לך? למה? כי אני ערבי? אתה גזען!!! בגללך הילדים שלי יהיו רעבים, לא יהיה להם על השולחן פיתות, מלוחייה וסכין לשים בכאפייה". בסוף ריחמתי עליו, בכל זאת עובד קשה אז נתתי לו 10 שקלים. 18 שקל עלו לי התוספות בתחנת הדלק, לא נשאר לי אפילו כסף לקולה, יש לכם אולי שקל?"
ארוך אבל יפה !
תהנו נשמות.....ותגיבו !

ציטוט ההודעה