החיים לפני סדרת ספרי הארי פוטר
ג'ואן קת'לין רולינג (Joanne Katheleen Rowling) נולדה ב-31 ביולי ,1965, בצ'יפינג סודבורי, שליד בריסטול. מעניין שצ'יפינג סודבורי נמצאת ממש דרומית לעיר שנקראית דרסלי.
אביה, פיטר רולינג, היה מהנדס בחברת רולס רויס שבבריסטול באותו הזמן. אימה, אן רולינג, היתה חצי-צרפתייה וחצי-סקוטית. הם נפגשו ברכבת שעזבה את תחנת קינגס קרוס שבלונדון. אחותה דיאנה ("די") קטנה מג'ואן בשנתיים.
בשנת 1971, פיטר רולינג עבר עם משפחתו לעיר השכנה, ווינטרבורן (עדיין בסביבה של בריסטול). בזמן מגוריה של המשפחה בווינטרבורן, ג'ו ודי רולינג התחברו עם ילדי השכונה, יאן וויקי פוטר. ב-1974, משפחת רולינג עברה דירה שוב, אך הפעם לטאטשיל, שליד העיר צ'פסטו הגובלת עם וויילס. רולינג מודה שהיתה חולמת בהקיץ הרבה כילדה והיא החלה לכתוב סיפורים בגיל שש. ג'ו החלה את לימודיה במקיף וויידיאן שבטאטשיל ב-1976. בוויידיאן היא פגשה את אחד החברים הותיקים ביותר שלה, שון האריס, שעליו היא אמרה שהוא מודל חלקי לדמות של רון וויזלי.
ג'ו מתארת את עצמה בתקופה של וויידיאן כ"ילדה קטנה, שמנמנה עם משקפיים, שחצנית ושקדנית" שהיתה די חסרת ביטחון (היא ייחסה הרבה מתכונותיה בילדותה לדמותה של הרמיוני גריינג'ר, כולל פעילותה החברתית של הרמיוני). "הדמות של הרמיוני היא רולינג כילדה קטנה: שקדנית וחרוצה, תולעת ספרים, דאגנית כרונית. רולינג אומרת שהיא היתה חרשנית נורא, בעלת משקפי ראייה ושיער קצר מאוד. היא טוענת כי היא די השתחררה מאוחר יותר, אבל אני לא בטוחה כל-כך בקשר לזה; בזמן ראיונות, לדוגמא, היא לא פחות רצינית, במיוחד בקשר לעבודה שלה. היא גם מגנה על הרמיוני די בנוקשות. 'העורך האמריקאי שלי אומר שאני מתייחסת ברשעות אליה מכיוון שהיא אני. אבל אני לא חושבת שאני מתאכזרת אליה. אני אוהבת אותה נורא.'" בזמן לימודיה בבית הספר, רולינג החלה להעריץ את עבודתה של ג'יין אוסטין. ג'ו נהייתה למדריכה ראשית בוויידיאן במהלך שנתה האחרונה בבית הספר, 1982. היא קבלה ציונים מצויינים באנגלית, צרפתית וגרמנית.
בשנת 1983, ג'ו נרשמה לאוניברסיטת אקסיטר כדי ללמוד צרפתית וקלסיקות. ב-1985, היא בילתה שנה אחת בפריס כעוזרת למורים מתוך תוכנית התואר שלה. לאחר שסיימה את לימודיה באוניברסיטת אקסיטר ב-1987, רולינג עבדה לזמן קצר כעוזרת מחקר באמנסטי אינטרנשיונל. התחום שלה שם היה הפרת זכויות האדם באפריקה דוברת הצרפתית. היא עבדה כמזכירה במנצ'סטר כמה שנים החל משנת 1988, והיא טענה כי היא ניצלה את רוב זמנה על הקלדת סיפורים ורעיונות לסיפורים. אימה מתה מטרשת נפוצה בשנת 1990 בגיל 45, ורולינג מתארת זאת כחוויה הכי גרועה בחייה.
בשנת 1991, רולינג עזבה את בריטניה כדי ללמד אנגלית כשפה שנייה באופורטו, פורטוגל. שם היא החלה לעשות במרץ רשימות על הרעיונות להארי פוטר וכתבה טיוטות של הפרק הראשון של "הארי פוטר ואבן החכמים". היא התחתנה עם כתב טלויזיה פורטוגזי, ג'ורג' אראנטס, ב-16 באוקטובר, 1992. בתה ג'סיקה, שנקראה על שמה של דמותה הנערצת של רולינג, הפעילה ג'סיקה מיטפורד, נולדה ביולי 1993. היא נפרדה מבעלה בנובמבר 1993 וחזרה לבריטניה עם בתה התינוקת. היא התיישבה באדינבורו, סקוטלנד, שם אחותה די, אחות רפואית לשעבר, למדה משפטים. למרות שהיא מדברת רק לעתים רחוקות מאוד על הנישואים הקצרים שלה וכמובן שהיא לא מגלה מהן הסיבות לכשלונם, הסברה שלבעלה לשעבר לא היה אכפת כל כך מספרי הארי פוטר דווקא קיבלה את תגובתה. "היה אכפת לו מהארי פוטר בערך כמו שלי אכפת מ'אגדה על שתי ערים'," היא אמרה בעוקצנות כשנשאלה על הנושא הזה.
hpl

ציטוט ההודעה